Καθαρευουσιανισμός, που χρησιμοποιείται κυρίως όταν περιγράφουμε μήκος πέους με χαρακτηριστική χειρονομία. Συνήθως, συντάσσεται ως: «Μια πούτσα να! (χειρονομία) Μετά συγχωρήσεως...». Κατ' επέκταση και με άλλες σεξουαλικές εκφράσεις.

Ο καθαρευουσιανισμός αρχικά σκοπεύει να αποσπάσει την ευμένεια του ακροατή μας και να δείξει ότι δεν είμαστε χυδαίοι χρήστες της αργκό, αλλά το κάνουμε μόνο και μόνο λόγω περιστατικών αναγκών περιγραφής, ενώ μιλάμε και καθαρεύουσα άμα λάχει. Πάντως, τώρα πια, η έκφραση χρησιμοποιείται περισσότερο για σλανγκικό χαβαλέ.

Ασίστ: Χανκ.

Μια πούτσα να! (χειρονομία) μετά συγχωρήσεως!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
GATZMAN

!

#2
Galadriel

Παίζει και για περιγραφή διαφόρων μακρουλών αντικειμένων, πχ «πήγα στον μανάβι και μου 'δωσε ένα αγγούρι ναααα μετά συγχωρήσεως». - επίσης και «με το συμπάθιο»

#3
Vrastaman

Κάτι δαγκάνες νααα μετά συγχωρήσεως!

#4
Dirty Talking

Μπράβο στον μοντ, που προσέθεσε το «με το συμπάθειο», μου στέρησε βέβαια ένα επιπλέον λήμμα, αλλά χαλάλι!

#5
xalikoutis

επίσης «με το μπαρδόν»

#6
HODJAS

Και «με το συγγνώμη» / με «όλο το θάρρος» κλπ

#7
Επισκέπτης

Επίσης με τα «μπαρδόνια» και με τα «συμπάθια» να με συγGχωρνάτε

#8
iwn

Στην περήφανη ελληνική επαρχία, ίσως και μέχρι σήμερα να δίδεται απάντηση σε σχετικό ερώτημα το περίφημο: «έχω δυο παιδιά κι ένα κορίτσι, μετά συγχωρήσεως»

#9
iwn

διόρθωση: το σημείο στίξης κόμμα στο ανωτέρω σχόλιό μου να μπει (ορθά) μετά το «παιδιά» και όχι (εσφαλμένα) μετά το «κορίτσι». Ευχαριστώ.

#10
dryhammer

Και για να σπάσει η αμηχανία(λέμε τώρα) του λέγοντος «...νααα (χειρονομία) Μετά συγχωρήσεως...» του απαντάμε «Ουχί μετα συγχωρήσεως. Μεθ' ευχαριστήσεως!!»