Η έκφραση αφορά τους εμπλεκόμενους σε διάφορες αναποτελεσματικές συσκέψεις (meetings), που γίνονται σε εταιρείες, σε οργανισμούς, υπουργεία κλπ. Ειδικά εκεί όπου η δυοξύνη έχει σκοτώσει κάθε ίχνος εργατικότητας και οργάνωσης, π.χ: στον δημόσιο τομέα. Εκεί το μπάχαλο καλά κρατεί. To πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας μεγαλώνει όταν κι ο πελάτης είναι επίσης εταιρεία του δημοσίου τομέα.

Υπάρχει κοινή παραδοχή πως σε πολλά απ' αυτά τα αναποτελεσματικά meetings, μαζεύονται διάφοροι «υπεύθυνοι» τομέων δράσης, που εμπλέκονται σε ένα πρότζεκτ. Υποτίθεται πως και καλά έχουν λάβει προ κάποιου εύλογου χρονικού διαστήματος, την ατζέντα των θεμάτων, που θα συζητηθούν στη σύσκεψη, με στόχο να μελετήσουν τα θέματα, να δουν τι εκκρεμότητες υπάρχουν, να εκτιμήσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την πορεία του πρότζεκτ, να βρουν πληροφορίες, να προετοιμάσουν προτάσεις. Στην πράξη όμως... τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!

Υποτίθεται πάλι, πως έχει εξεταστεί το γεγονός πως μπορούν όλοι να συμμετάσχουν στο meetinng. Στην πράξη όμως, δεν μελετιέται και πολύ αυτό. Πάντα κάποιοι λείπουν αναγκαστικά, σε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Πολλές φορές, η αναευθυνουπευθυνότητα που διακρίνει τους εμπλεκόμενους, οι διάφορες εμβόλιμες δουλειές που προκύπτουν απ' το πουθενά, εργασίες που αφορούν άλλα πρότζεκτ που τρέχουν παράλληλα κλπ καθώς και η γενική τάση πολλών να τα φορτώνουν όλα στον άμοιρο τον κόκορα, οδηγούν σε συσκέψεις όπου οι περισσότεροι συνομιλητές κάθονται γύρω από ένα τραπέζι, εντελώς απροετοίμαστοι. Άρα τι θα μπορεί να περιμένει κανείς από μια τέτοια σύσκεψη. Μάλλον όχι και τόσο σπουδαία πράγματα.

Δίνονται κάποιες δικαιολογίες του κώλου για τις καθυστερήσεις των εργασιών που έπρεπε να γίνουν μα δεν έγιναν, γίνεται σχετική χάβρα, κάποιοι εκτοξεύουν ευθύνες σε συναδέλφους, σε προμηθευτές, σε υπουργικές αποφάσεις, σε πελάτες, στην ανάδρομη την Αφροδίτη...

Ου..., από δημιουργικές σκέψεις και από δουλειά βαλτώνει το θέμα, αλλά από δικαιολογίες... σε παρακαλώ. Σωστέςμάνες της καραβίδας.

Εν συνεχεία, συζητούνται επόμενες δραστηριότητες, τα άτομα χωρίζουν και το πράγμα πάει λέγοντας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, κάποιοι πάλι βρήκαν την ευκαιρία να καλαμπουρίσουν με τους γύρω τους και να πιουν ένα καφέ βρε αδερφέ σε έναν άλλο χώρο. Κάποιοι προσπάθησαν να ανεχθούν το μη δημιουργικό μαλακισμένο δίωρο του meeting, κλπ.

Κοντολογίς όποιος συσκέπτεται, σε τέτοιες αναποτελεσματικές συσκέψεις, δεν σκέπτεται και δεν προετοιμάζεται πριν τη σύσκεψη, ούτε κατά τη διάρκεια της (εκεί μαλακίζεται συλλογικά), ούτε μετά.

Βλ. και: πότε δεν έχουμε βαρέλια… πότε μας λείπουν τα σκατά… πότε χαλάνε τα μαστίγια..., σύσκεψη

Εκεί, λοιπόν, θέλουμε να μας πείτε μέτρα και σκέψεις και όχι να μας κάνετε συμβούλια -μεγάλα συμβούλια των τριάντα ανθρώπων- αντιμετωπίσεως της φοροδιαφυγής.

Όποιος συσκέπτεται δεν σκέπτεται, κύριε Υπουργέ. Όχι, βέβαια, ότι είμαστε πεπεισμένοι πως αυτή η Κυβέρνηση σκέπτεται και πολύ. Γιατί αν σκεπτόταν, δεν θα έβαζε μέτρα τα οποία θα έπαιρνε την άλλη μέρα και δεν θα μιλούσε για όλα αυτά τα θέματα.
Δες

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
patsis

Φοβερό. Ορισμός-πλήρες-γεύμα!

Σοβαρά όμως gatzman, συνέβη το εξής και ψάξ' το: είχες από τέσσερις ψήφους και φουλ αστεράκια. Έδωσα φουλ αστέρια και εγώ και πήγε στα πέντε αστέρια ο ορισμός και τεσσεράμισι αστέρια το λήμμα με πέντε ψήφους έκαστο. Υπάρχει λογική;

#2
Galadriel

Του κάνουμε πόλεμο αστεριών γιατί γράφει οθονιές και κάθε αστέρι που του βάζουν οι χρήστες μετράει για μισό.

#3
patsis

Star wars episode x, όπου x καταλάβατε...

#4
Hank

Είναι δάκτυλος του Μητσοτάκη εναντίον του κολαστή του Γκάτσμαν...

#5
GATZMAN

patsis@
Ευχαριστώ φίλε Πάτση, αλλά τα πράγματα είναι υπό έλεγχο.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως όταν δεν έχεις ψηφίσει και βλέπεις, π.χ: φουλ κίτρινα άστρα σε κάποιον, δε σημαίνει απαραίτητα πως αυτός έχει 100%. Αυτό το βλέπεις αν βάλεις το mouse στο info. Οταν όμως ψηφίσεις, τα άστρα κοκκινίζουν και τότε έχεις και την κατάλληλη οπτική ένδειξη.
Οπότε no problem

mes@ Ετσι, ε; Διαδίδεις πως υπάρχουν τιμές (on line φόρος παρακράτησης αστέρων-Φ.Π.Α), ειδικά για πάρτη μου αμα τη αφίξει οθονιών;
Πάντως σοβαρά (λέμε τώρα), με στενοχωρεί λίγο πως τεράστιες οθονιές τις ξεπετάς σε dt. Η απαξίωση...χαχαχα. Και μετά μιλάς για τετράωρα...χαχαμπουχαχα.

@Hank: Φίλε με τόσα που 'χω γράψει για τον επίτιμο κι όσα ακόμα σκέπτομαι να γράψω, λογικό θα 'ταν να συμβεί αυτό. Μου τα λεει βέβαια η markar εδώ (βλ.σχόλιο), αλλά εγώ αγρόν αγόραζα...μη σου πω υγρόν αγόραζα....μπουχαχα

#6
Galadriel

Για την συγκεκριμένη οθονιά γκατζ, άλλη πρέπει να πάρει τα εύσημα. Ήμουν εξαντλημένη. :)