Η στάση του Νίκα, έγινε το 532 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Τότε ξέσπασε η περίφημη σύγκρουση μεταξύ των ομάδων των Βένετων (γαλάζιων) και πρασίνων εναντίον του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Οι ομάδες, υποστηρίζονταν από κόμματα, συμμορίες, κλπ, και κατά την ταραχή φώναζαν Νίκα (εννοώντας θα νικήσουν). Η σύγκρουση πήρε μεγάλες διαστάσεις και κατέστρεψε τη μισή Κωνσταντινούπολη. Τελικά η εξέγερση, πνίγηκε στο αίμα, μέσα στον ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης.

Κάποιες κλασσικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες θα μπορούσε να αναφερθεί ο όρος, αναφέρονται ακολούθως:

1) Σε ερώτηση σχετική, με το πότε πρωτοβουτήχτηκε ο κολιός στο ξύδι. Η ασαφής απάντηση: παλιά, με τη στάση του Νίκα, αντανακλά την εμπειρία, την ηλικία, ενώ στο background της, αντανακλά χιουμοριστική χροιά (βλ. παρ. 1).

2) Όταν επιχειρείται εκτόνωση από προσβολή που αφορά την αμφισβήτηση του ανδρισμό κάποιου. Τότε μπορεί να δοθεί μια απάντηση της μορφής: αν βγείθα γίνει η στάση του Νίκα. Θα βγουν και καλά... τα αποδεικτικά στοιχεία και θα γίνει της εξεγέρσεως... (βλ. παρ. 2).

3) Ασαφής απάντηση, σε ερώτηση για την αγαπημένη στάση στο σεξ. Λέγοντας προτιμώ τη στάση του Νίκα, δεν αποκαλύπτω προσωπικά δεδομένα, ενώ εστιάζω στο ότι η στάση που γουστάρω στο γήπεδο, είναι αυτή που θα μου επιτρέψει να νικήσω (Νίκα) σκοράροντας (βλ. παρ. 3).

4) Εδώ το θέμα αναφέρεται σε κάποιον βυζαντινολάγνο, που του αρέσει η στάση 96. Λέγοντας πως γουστάρει τη στάση του Νίκα, εννοούμε πως αντί να ναι τίγρης στο κρεβάτι, του αρέσει να μπλαμπλαδιάζει για θέματα βυζαντινής ιστορίας... Τι άλλο θα ακούσουμε; (βλ. παρ. 4).

  1. - Πρώτη φορά που κάνατε sex;
    - Ήταν πολύ παλιά... με τη στάση του Νίκα.
    Δες

  2. Καλά, σε ρωτήσανε αν έχεις ωραίο μουνάκι; Και δεν κατέβασες το παντελόνι να τον πετάξεις έξω να γίνει η στάση του Νίκα εκεί πέρα;
    Δες

  3. Ποια είναι η αγαπημένη σου στάση στο sex;
    Η στάση του νίκα.
    Δες

4) - Ο γκόμενος της Μαρίας, την πεθαίνει κάθε βράδυ στη στάση του Νίκα.
- Εννοείς στη στάση του Μουνίκα.
- Όχι. Ρε εσύ. Για τη στάση 96 μιλάω. Είναι βυζαντινολάγνος. Αντί να ασχολείται με τα βυζιά της, της κάνει μαθήματα βυζαντινής ιστορίας.
- Μήπως είναι πουστινιανός;

Ιουστινιανός-Θεοδώρα και λοιποί καυλικοί (από GATZMAN, 08/05/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Jonas

Χαχα! Να και τα μαθήματα ελληνικής ιστορίας! Άψογος!

#2
Jonas

Μου αρέσει που έχεις «κρύψει» τον «μπαργαλάτσο» σε 3 διαφορετικά σημεία! Χαχαχα!

#3
GATZMAN

θ!ξ
Ουδέν κρυπτόν υπό τον προφήτη.

#4
ο αυτοκτονημενος

κρυπτομανγκας
καλα ρε προφιτης ξερεις τι δουλεια κανει ο γκαζμανος ε ;;
αποκοδηκοποιηση στη νασα

#5
GATZMAN

χα χα χα ...Να σου πω δεν έχεις πέσει και πολύ έξω

#6
Επισκέπτης

καλα φιλε εισαι θεος!
διαβαζω ιστορια και γραφω αυριο για τον ιουστινιανο.θα γινει χαμος...σιγα μην γραψουμε θα λιωσουμε ολοι...ενα μεγαλο ευχαριστω!θα ερθω αυριο να γραψω αποτελεσματααα!

#7
GATZMAN

χα χα χα. Σ' ευχαριστώ και σου εύχομαι να σκίσεις και να κατατροπώσεις αύριο. Καλό βόλι Μάριε!

#8
dryhammer

Στη γραμμή λεωφορείου Σπάρτη - Γύθειο υπήρχε (και ίσως υπάρχει ακόμα) η στάση του Νίκα έξω από το ομώνυμο εργοστάσιο αλλαντικών.τυχαίο; δε νομίζω

#9
soulto

Βλέπεις #karanikas, είναι καλόΤ