Παρόλο που ο όρος θυμίζει έντονα τον όρο στάση του Νίκα, εδώ θα κάνουμε την ανατροπή, ξεκινώντας από αλλού, προκειμένου να μιλήσουμε για το θέμα.

Βουαλά!

Η αλλαντοβιομηχανία Νίκας, εκτός των άλλων αλλαντικών της, φτιάχνει τα... λουκάνικα. Όπως αναφέρεται εδώ προσφέρει τα μοναδικά χωριάτικα λουκάνικα. Το κείμενο καταλήγει με το γνωστό σλόγκαν: «Γι’ αυτό... βλέπεις ΝΙΚΑS, είναι καλό!»

Σλανγκίζουμε, λοιπόν, στο χωριάτικο λουκάνικο ΝΙΚΑΣ.

Το λουκάνικο, λόγω σχήματος, παραπέμπει σε πέοντα.

Ναι ναι.. ok. Τι ιδιαίτερο όμως παίζει εδώ;

Ως χωριάτικο λουκάνικο παραπέμπει σε γκαβλωμένο βουκεφάλα. Ως χωριάτικο πάλι, βγάζει τη βαρβατίλα. Ως Νίκας (φημισμένο λουκάνικο), παραπέμπει σε ποιοτική αξιοποίηση του βουκέφαλου αετού (πουλί κι αυτό).
Ως Νίκας πάλι, παραπέμπει στη νίκη στο γήπεδο.

Άρα ναι... ναι, όταν μιλάμε για στύση του Νίκα, μιλάμε για έναν βουκεφάλα πλήρους μεγέθους, που συνδυάζει βαρβατίλα και ποιότητα προκειμένου να βγάλει τροπαιοφόρο τον καβαλάρη κάτοχό του, στην επερχόμενη στάση του Νίκα.

Κι αν κάποια αμφισβητήσει τα προσόντα κάποιου Γαμάι λάμα (που δεν έχει γνωρίσει στο γήπεδο), τότε... τι καλύτερο, από το να της κάνει αυτός μια παρουσίαση (στύση του Νίκα, που παραπέμπει λογοπαιγνιακά στη φράση, στήσου για να σκοράρω), μια επίδειξη δηλαδή, πριν την πήδηξη (στάση του Νίκα).

Δυο φιλενάδες συζητούν.
- Μου την πέφτει ο Πέτρος. Αλλά... δεν τον βλέπω να τραβάει στην ανηφόρα.
- Ο Πέτρος είναι αυτό που λένε, μικρός στο μάτι μεγάλος στο κρεββάτι. Ζήτα του να σου κάνει ένα ντέμο. - Δηλαδή;
- Στύση του Νίκα ρε εσύ...

(από GATZMAN, 08/05/09)(από GATZMAN, 08/05/09)Η περιοχή του ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης, όπως είναι σήμερα. Η φωτό αυτή μπαίνει εδώ λόγω του ότι, ο οβελίσκος, στο βάθος, παραπέμπει στη στύση του Νίκα  (από GATZMAN, 08/05/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
poniroskylo

Συγνώμη, ρε αρχηγέ ... Μπράβο, δηλαδή, που έκανες τους συνειρμούς και τα σκέφτηκες όλα αυτά αλλά τόχει πει ποτέ κανείς αυτό το πράμα; Τόχεις δει πουθενά γραμμένο; Νταξ, ωραίο καλαμπούρι μπορεί να είναι - γούστα είναι αυτά - αλλά σλανγκ;

Ξέρεις, αυτό το ρήμα «σλανγκίζω» που κυκλοφορεί πολύ τελευταία κάπου δεν μου πάει. «Σλανγκίζω» με την έννοια ότι ενεργητικά και επί τούτου κατασκευάζω σλανγκ, ε; Και κατασκευάζω όχι μόνον τις λέξεις και τις φράσεις αλλά και παραδείγματα για τη χρήση τους; Για δες, κι εγώ που νόμιζα ότι η σλανγκ κάπως προκύπτει ...

#2
Cunning Linguist

Προσυπογράφω. Βασικά πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση στο σάιτ επί του θέματος...

#3
iron

μήπως να κάναμε μια ξεχωριστή μεριά στο σάιτ όπου ο καθένας μας να χώνει αυτά που μόνος του έχει επινοήσει (ή που παίζουν μόνο στην παρέα του) και θέλει απλώς να τα δημοσιοποιήσει μπας και πιάσουν;

Το «σλανγκίζεται» όμως, πονηρέ, δεν έχει και την άλλη έννοια; δηλαδή αυτήν μιας έκφρασης που, εκτός από την δόκιμη ή καθιερωμένη χρήση της, χρησιμοποιείται και στον σλανγκ λόγο; (δες πχ το κάνω κοντινό μου, το οποίο δεν έχω βγάλει από το κεφάλι μου, για να καταλάβεις καλύτερα)

#4
Vrastaman

Νομίζω ότι δεν πρέπει να θέτουμε εκ προοιμίου όρους για τι σλανγκίζεται ή όχι! Με την λογική αυτή, πάρα πολλές θεμελιώδεις λεξιπλασίες του σαϊτ θα απουσίαζαν! Οι καβουσοσλανγκόσαυροι θα μαραζώνανε σε βάρος του σλανγκοσυστήματος και της σλανγκοβιοποικιλότητας. Κουτουτουμουγού, ας αφήσουμε την βαθμολογία και μόνο να κρίνει την αποδοχή ή μη των λημμάτων!

Πατήρ Πουστένιος: Εν Τούτω Νίκα, αδελφέ!
Αδελφός Ναζιανός, σκύβοντας ηδυπαθώς): Νίκαc τοιc Βασιλεύcι!

#5
jesus

απλά νομίζω πως ξεχνάμε ότι μέσα στο χαβαλέ του το πράμα είναι πρωτίστως λεξικό, κ η δουλειά όσων γράφουν σε ένα λεξικό είναι η καταγραφή κ όχι η δημιουργία.

κ τα αυτοαναφορικά φαίνονται από τα τρία χλμ, να παν στο διάολο, αλλά το να νομίζουμε συστηματικά ότι κατασκευάζουμε αργκώ στο σάιτ είναι πλήρως αδόκιμο. κ το κατασκευασμένο πράμα φωνάζει, ιδίως στον ορισμό, από πολύ μακρυά.

απ'την άλλη, μέσα στα πλαίσια του χαβαλέ, το να καταθέσει κ κάποιος την πίπα του δεν είναι ούτε κακό, ούτε λάθος, μια χαρά είναι, κ κυρίως όταν παρουσιάζεται ρητά ως νεολογισμός, ως κάτι το οποίο καταθέτουμε προς κρίση κ όχι ως κάτι το υπάρχον. το ζήτημα είναι το μέτρο, που κτγ έχει χαθεί.

σόρρυ αν κούρασα.

#6
Deliolanis

Συμφωνώ με την άποψη του Vrastaman:ας αφήσουμε τον χρόνο και τον κόσμο να μας κρίνει. Άλλωστε, αφ' ενός η παρθενογέννεση στη slang ουδόλως βλάπτει, τουναντίον υποβοηθά την εμπλούτιση και συνακολούθως την εξέλιξη και μακροημέρευση αυτής.
Η slang συνήθως δημιουργείται αυθόρμητα και κάτω από συγκεκριμένα περιστατικά, μπορεί όμως να είναι και αποτέλεσμα βαθειάς (λέμε τώρα) σκέψης. Μπορεί να χρησιμοποιείται αρχικά σε μια παρέα, αλλά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία της στο μέλλον.
Τέλος πάντων, η κουβέντα αυτή θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ πολύ πριν, αφού υπάρχουν μυριάδες λήμματα σαν κι αυτό στο site.
Εν κατακλείδι: ας γράφει ο καθείς ότι νομίζει σωστό (με την δέουσα υπευθυνότητα βέβαια) και από κει κι έπειτα ας τσιμπήσει ένα άκυρο αν γράφει παπαριές.
Αυτά.

#7
Deliolanis

Μαλακία μου:ξέχασα να γράψω κι ένα ¨αφ'ετέρου«!Δε γαμιέται...

#8
GATZMAN

Ωπ...τι γίνεται εδώ. Λείπω κι η τύχη μου δουλεύει;

Φίλε ΡΤΠ, επειδή θίγεις το θέμα, θα πω πως την φράση αυτή την έχω ξανακούσει. Οχι από πολλούς, ούτε όμως από άτομα της ίδιας παρέας. Επίσης όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση λέω σλανγκίζω, εννοώ, πως διασυνδέω το χαρακτηριστικό (χωριάτικα λουκάνικα) μιας οντότητας (Νίκας), με μια υπαρκτή σημασία.(αυτής που αναπτύσσω). Δε βασίστηκα δηλαδή στα σαλάμια και σε άλλα προιόντα.

Ακόμα θέλω να πω, πως ταυτίζομαι πλήρως με τις απόψεις της ironic και του Vrastaman.

#9
GATZMAN

Φίλε Δεληολάνη, φαίνεται πως γράφαμε παράλληλα και έτσι δεν είχα δει το κείμενο σου. Συμφωνώ απολύτως. Πολύ σωστές οι σκέψεις σου.

#10
baznr

Σε γενικές γραμμές είμαι υπερ της δαρβινικής άποψης του Ζεανδρός επιφανούς πάσα σλαγκιά λήμμα.

Δεν είναι όμως ευκαταφρόνητες οι ανησυχίες του Ναζωραίου και του Ραδιοκυνός για το ξεχαρβάλωμα του «λεξικού» τουλάχιστον όσον αφορά τη στρέιτ έννοια της λέξης.

Πιθανώς μιά λύση να είναι οι νεολογοπαροξυσμοί να παρατίθενται σε ένα «παράρτημα» του λεξικού εφόσον δεν τυγχάνουν κοινής αποδοχής, πάντα όμως με τις Γαλιλαιανές επιφυλάξεις περί ορθότητος της αιρετικής απόψεως παρά και ενάντια στην ισχύ της όποιας Ιεράς Εξετάσεως...

#11
ο αυτοκτονημενος

Να πω κι εγώ την παπαριά μου με το συμπάθειο ;;;;;;;

Απ' αρχής δημιουργίας της παρούσης ιστοσελίδας συνυπάρχουν πολλά πράγματα μαζί που κάνουν ενδιαφέρον το εδώ κολποσύστημα. Και τσακωμοί και μπράβο και μαλακομπουκώματα και παρεξηγήσεις και γι' αυτόν τον λόγο έρχονται και γράφουν εδώ τα σκατά και τα διαμάντια τους λογής λογής μουρλαμένοι και σωστοί. Εάν, (γνωμη μου), υπήρχαν αυστηροί κανόνες δεν θα υπήρχε και αυτή η ποικιλομορφία που κάνει να αξίζει το να βρισκόμαστε εδώ. Και αν απο τα 10.000 λήμματα σήμερα αξίζουν τα 5.000 με την αυστηρή τήρηση κανόνων ούτε τα 2.000 φαντάζομαι ότι θα γιορτάζατε ακόμα. Και μην ξεχνάμε πως όταν κρίνουμε κάτι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες του ψυχισμού μας την δεδομένη στιγμή που κρινουμε, (σωματική η πνευματική κούραση, νευράκια, τέλειωσαν τα τσιγάρα, έχει ζάχαρο, έχει αιμορροΐδες, ζοχάδες, ψωμάκια, αρρώστια, τον γνωρίζω και τον γουστάρω, τον μισώ, και και και ...) Επί παραδείγματι, μια παπαριά που θα γράψω, θα πάρω κουλουράκια απο κάποιους - αλλά αν την ίδια παπαριά την γράψει κάποιος άλλος γνωστός τους που μοιράστηκαν και κάποιες σττιγμές σαν παρέα, θα βαθμολογηθεί αλλιώς (νομίζω;;;;). Γι' αυτό φρονώ ότι όλα πάνε καλά

#12
profhths

Προτείνω συζήτηση έπι του θέματος κάπου άλλου...Αν και γίνονται διάφορα κουφά και με λύπη μου βλέπω να έχει χαλάσει το αρχικό προφίλ του σάιτ...

Παρεμπιπτόντως προτείνω διεξαγωγή ψηφοφορίας για το αν το τέλεια ορθογραφημένο και συντακτικά δομημένο σχόλιο του αυτοκτονημένου είναι αποτέλεσμα :

α) copy-paste από αλλού
β) θεραπείας του από τη δυσλεξία

ε ρε τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες!

#13
acg

@ αυτοκτονημενος: Πρεπει να ομολογησω οτι τωρα που τα εγραψες ορθογραφημενα, τα καταλαβα και ακουγονται και σωστα. Keep it up mate:)

Γενικως: Με καλυψε ο Χεσους. Χαθηκε το μετρο, τοσο με τις λεξιπλασιες και τους νεολογισμους, οσο και με τα αυτοαναφορικα. Και ναι, η βαθμολογια ειναι ενα weeding out process, αλλα το παρον δεν ειναι κατα βαση ενα λεξικο; Να μην το διατηρησουμε ως λεξικο; Κι εγω εχω βαλει και λεξιπλασιες και αυτοαναφορικα, αλλα (νομιζω) με μετρο. Αυτη η συζητηση καλο ειναι να γινει παντως.

#14
ο αυτοκτονημενος

Τι σκατά προφήτης είσαι, ρε μικρέ, αν δεν κατάλαβες ακόμα ότι κόπι πάστα παίζει;

#15
acg

Ειναι προφανως copy / paste απο καποιο παραλληλο συμπαν, οπου το αντιστοιχο σαιτ βρισκεται επισης στα 10,000 λημματα. Φοβερο κουινκιντινκυ;)

#16
profhths

Είμαι για το πέος προφήτης όντως... Ευτυχώς μόνο προφήτης μεγάλε...

acg έγραψες χαχαχαχα

#17
ο αυτοκτονημενος

@ profhths προσεχε γιατη αυτοανερησε
φιλουδια

#18
Galadriel

Ναι ναι πρόσεχε προφήτη γιατί θα πάθεις μεγάλη ζημιά χαχαχαχαχαχ

#19
Vrastaman

Ωρέ ξινόμουνα, ας επιστρέψουμε στο αρχικό μας θέμα, δηλαδή στο εάν πρέπει ή όχι να αναρτούμε αυτοαναφορικά και νεολογισμούς/λεξιπλασίες.

Ιmagine, που θα ’λεγε έλεγε και ο John, there's no αυτοαναφορικά! Τότε δεν θα υπήρχαν καβουροσλανγκόσαυροι να αναχαιτίζουν μπαγαποντοδότες, σπαστήρες και πανοποντοδότες. Ο Ρουμάνος θα ήταν απλά ο dik, ο Σλανγκαρχίδης, Hank, οι σλανγκοπαθείς δεν θα λάτρευαν την Iron και την Mes ως σλανγκομούνες, οι σπεκουλαδόροι δεν θα αποτελούσαν αντικείμενο χλευασμού...

Imagine, τώρα, there's no λεξιπλασίες - οι γλέντες θα ήταν απλά γκέι. Το εγκεφαλοκλάνι, brain fart. Tα εξώμουνα, γκομενάκια με κοντές φουστίτσες. Δεν θα πιξέλιαζε το μουνί μας και καβουρογαμόψειρες υα υποβιβάζονταν στην τροφική αλυσίδα σε σκέτες μουνόψειρες. Το καραουισκάκι θα ήταν black label, η κλεψυδρομούνες και λεβεντομούνες γκόμενες με ωραία σώματα, η κωλόκρυψη θα παρέμενε το επτασφράγιστο μυστικό της Φρατζολίνας Ζολί. Η πουστωδία και η λειψυδρομούνα θα ήταν απλά λογοπαίγνια και ουχί λολοπαίγνια. Το φαινόμενο της μπαγαποντολειχίας δεν θα είχε την θέση που έχει στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Η μπαγαποντοπλαστική θα ήταν σκέτη υπενορραφή. Τα ξεκωλόσημα, τα τσουλόσημα και οι ξεκωλοτυπίες απλά τατουάζ. Πιπινέζες με ξεκωλτέ δεν θα διέθεταν πεηντάρ για να προεξοφλήσουν τα μεγέθη μας. Ο κόσμος δεν θα γνώρισε τους κινδύνους της πνιχτής μαλακίας. Το Συσιφόνι θα ήταν YouTube…

Περιορίστηκα σε δικά μου λήμματα, όχι να να ευλογήσω τα γένια μου αλλά γιατί είμαι βέβαιος ότι τα συγκεκριμένα είναι κάργα λεξιπλασίες.

Εάν υπήρχαν κανόνες που απαγόρευαν την ανάρτηση τέτοιου είδους λημμάτων, θεωρώ ότι το σαϊτ μου όλοι αγαπάμε θα ήταν πιο μουντό και ξινό. Θα ήταν κρίμα.

ΥΓ Να ξεκαθαρίσω κάτι οnce and for all: Οι εκφράσεις φραπέ, φραπεδιάρα, φραπενείο, ποδοφραπέ, κλπ, δεν είναι λεξιπλασίες χρηστών του σαϊτ αλλά υπάρχουν στην υποκουλτούρα των (μακριά από εμάς!) μπουδελόβιων

#20
knasos

Σάιτ σου; :D

#21
Vrastaman

Σαϊτ που! Τυπογραφικό λέω εγώ, φροϋδικο σλιπάκι θα πουν οι Γιαλόμες :Ρ

#22
jesus

ρε συ, βράστα, το ζήτημα είναι η αναλογία, κ κυρίως το γεγονός ότι δίνεται η εντύπωση ότι κάποιοι χρήστες κάθονται συστηματικά κ σκέφτονται πράγματα προκειμένου να τα ανεβάσουν στο σάιτ κ ότι ό,τι ατάκα πέφτει θεωρείται άξια να γίνει λήμμα κ να οριστεί.

σκέψου τον τύπο ο οποίος απλά ψάχνει στο νετ τη σημασία μιας λέξης, τη βρίσκει εδώ κ αρχίζει να σκαλίζει το σάιτ, αλλά μετά πέφτει σε έναν κόσμο από λεξιπλασίες, ο οποίος δεν έχει νόημα παρά μόνο γι αυτούς που τον δημιούργησαν. μάλλον θα απογοητευτεί από το σάιτ κ θα το παρατήσει.

δεν διαφωνώ ότι πολλές από τις ατάκες με τον φραπέ τις χρησιμοποιούν όντως οι κωλομπαρόβιοι (είναι άλλωστε κ κάτι το μη επαληθεύσιμο από μέρους μου), αλλά μην μου πεις ότι δεν έχουν κατασκευαστεί κ κάμποσες. σκέψου μόνο πόσες λέξιπλασίες έχουν ανέβει στο δου-που με την ερώτηση από κάτω «τι μπορεί να σημαίνει».

κ επαναλαμβάνω ότι τα αυτοαναφορικά, στον βαθμό που δεν γίνονται άθλημα, είναι άκακα επειδή μένουν στον μικρόκοσμο του σάιτ, αλλά το να νομίζουμε ότι είμαστε εργαστήριο κατασκευής γλώσσας είναι μέγα σφάλμα.

παραπέμπω στην αντίδραση του τσόμσκυ σε αυτό το βίδεο στη συζήτηση που ξεκινάει γύρω στο 2.40. το οποίο βίδεο ο κάννινγκ δεν είχε εκτιμήσει ιδιαιτέρως κ κρίμα:Ρ

σόρυ αν κούρασα.

#23
GATZMAN

Σωστός ο Βράστα.

Εχουμε κολλησει στα στερεότυπα περί λεξικού κλείνοντας την πόρτα στη δημιουργία και στην εξέλιξη. Τα πάντα εξελίσσονται. Γιατί όχι και η μορφή ενός λεξικού;

Οταν διαβάζω, τη λέξη κατασκευάζω...μου 'ρχεται κάπως. Δεν κατασκευάζουμε, εμπνεόμαστε, δημιουργούμε. Αφουγκραζόμαστε μια γλωσσική ανάγκη και προχωράμε σε λήμμα, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη της αυτοέκφρασης, αντί να περιοριζόμαστε μόνο στον επίσης σημαντικό, αλλά φτωχό δε ρόλο του καταγραφέα.

#24
jesus

επειδή δεν θέλω να γίνω επιθετικός θα σχολιάσω μόνο ότι άλλο η μορφή κ άλλο το περιεχόμενο

#25
GATZMAN

Σωστή παρατήρηση

#26
GATZMAN

οπότε, όπου: «Γιατί όχι και η μορφή ενός λεξικού;» ---> «Γιατί όχι και το περιεχόμενο ενός λεξικού;»

#27
jesus

θα ήθελα να έχεις σεβαστεί το γεγονός ότι δεν θέλω να γίνω επιθετικός.

#28
jesus

*θα ήθελα να είχες κτρ.

#29
GATZMAN

Δεν καταλαβαίνω τι λες.

#30
xalikoutis

Διαφωνώ ρε Γκατζ, γενικά των επιχειρήματων περί προσωπικής δημιουργικότητας, έμπνευσης και ελευθερίας της έκφρασης δε μου αρέσει να γίνεται επίκληση διαρκώς, πόσο μάλλον όταν το σάιτ είναι εξαιρετικά ελευθεριακό και αυτορυθμιζόμενο, ώστε όταν κάτι δέχεται επικρίσεις δεν είναι από αυταρχισμό / κόμπλα όσων κρίνουν αλλά μάλλον ανταποκρίνεται σε πραγματική ανάγκη που έχει προκύψει.

προσωπικά συμφωνώ με το τζίζας γιατί κάπου έχει χαθεί το μέτρο...

δε λέω όχι στα αυτοναφορικά φυσικά, έχω γράψει εγώ απτα αυτοαναφορικότερα αλλά μερικές διακρίσεις:

όπως προαναφέρθηκε, το αυτοαναφορικό βγάζει μάτι ότι είναι τέτοιο, προϋποθέτει δηλαδή η κατανόηση ότι είναι κάτι τέτοιο την ελάχιστη επαφή , ή απλά σε έναν τυχαίο επισκέπτη νορμαλ νοημοσύνης και υψηλού ενδιαφέροντος δημιουργεί ένα συναίσθημα ανάμικτης συγχύσης, ξενέρας και outsider-ness; με το χέρι στην καρδιά...

το πρόβλημα είναι πιο χαρακτηριστικό όταν έχουμε κάπως αυτοαναφορικές λεξιπλασίες.

Δηλαδή, ακόμα και στην περίπτωση των λεξιπλασιών, όταν χρειάζεται, καθίσταται σαφές από τον ορισμό ότι πρόκεiται για κατι το εν μέρει τουλάχιστον εσωτερικό; εισάγει δηλαδή όποιος γράφει τον ορισμό με κάτι σαν «¨στον μικρόκοσμο του slang.gr...»; Γιατί ακόμα και στην περίπτωση του «μπαγαποντο-» λ.χ. που δίνει επιτυχημένες λεξιπλασίες, μέρος του αστείου είναι ότι ενέχουν για όλους εμάς συνειρμούς προς το Ur-λήμμα και σουπερ επιτυχημένο μπαγαποντοδότη αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους επισκέπτες., έτσι δεν είναι dear vrasta και όλοι/ες οι άλλοι/ες;

προσωπικά είμαι υπέρ του να μην εμφανίζονται αυτοαναφορικά στα τυχαία, αν δε γίνεται ήδη αυτό.

και επειδή όλ' αυτά είναι φυσικά και λιγάκι θέμα υποκειμενικό, σε περίπτωση που κάποιος θελει να μονομαχήσει με κάποιον, επαναλαμβάνω ότι δέχομαι να είμαι μάρτυρας και ότι τα όπλα προς επιλογή είναι μοιρογνωμόνια και φτερά ξεσκονίσματος τύπου swiffer

#31
GATZMAN

@xal
Εντάξει σε γενικές γραμμές έχουμε διαφορετική άποψη. Δεν είναι απαραίτητο, να έχουμε όμως, όλοι την ίδια γνώμη.

Στην α πράγραφο, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα πραγματικής ανάγκης που έχει προκύψει. Πιστεύω πως αν κάτι είναι να μην περπατήσει, δε θα περπατήσει. Δε χρειάζονται παρεμβάσεις. Κι όπως λεει κι ο βράστα, ας αφήσουμε την βαθμολογία και μόνο να κρίνει την αποδοχή ή μη των λημμάτων!

Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα μέτρου. Γράφουμε και κρινόμαστε.
Αν κάποια αυτοαναφορικά λήμματα αρέσουν γιατί να περιορίσουμε τον αριθμό τους;

Δε θα συμφωνήσω, στο συναίσθημα ανάμικτης συγχύσης, ξενέρας, που αναφέρεις πως μπορεί να αισθανθεί κάποιος επισκέπτης. Πιστεύω πως αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τα αυτοαναφορικά, απλά τα προσπερνά. Αν όμως θεωρει ότι κάποια, βοηθούν στη βελτίωση της επικοινωνία του, διαλέγει, παίρνει ιδέες, πάει πιο πέρα τη φάση.

Μην το φτωχύνουμε το site. Αν παίζαμε με αυστηρά κριτήρια, τώρα θα 'ταν ζήτημα αν θα 'μασταν στα 2.000 λήμματα, όπως άλλωστε λέει κι ο auto.

Επίσης, μην ξεχνάμε κάτι βασικό. Λειτουργούμε ως κοινότητα (ως μια μορφή κοινωνίας), μ΄αποτέλεσμα στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μας, και του καλύτερου κλίματος, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα, για την καταχώρηση λημμάτων, τα αυτοαναφορικά επιβοηθούν...τα μάλα.

Βέβαια όπως λες και εσύ όλα αυτά ειναι υποκειμενικά. Κι γιαυτό ακριβώς προτείνω να σταματήσουν παρεμβάσεις σχετικά με το τι σλανγκίζεται και το τι όχι.

#32
poniroskylo

@ vrastaman ρε συ, επειδή εγώ την άνοιξα την κουβέντα, εν προκειμένω δεν μιλάμε ούτε για αυτο-αναφορικό λήμμα, ούτε για λεξιπλασία ... μιλάμε για ένα λογοπαίγνιο. Κατασκευασμένο και, κττμγ, ατυχές. Ο τεχνικός όρος, πάντα κττμγ, είναι τραβηγμένο απ' τα μαλλιά. Και το γεγονός ότι το χαρακτηρίζω ατυχές το συγκεκριμένο δεν λέει τίποτε για τον gatz γενικότερα ο οποίος ναι μεν έχει μια τάση να προσπαθεί επί τούτου να σλανγκίσει, που λέει κι αυτός, που πότε του βγαίνει και πότε δεν του βγαίνει αλλά ο οποίος έχει ανεβάσει και απολύτως κορυφαία λήμματα όπως ντούγκλα, Πανεπιστήμιο του Πούτσεστερ, σκαφάτος, νταγλαράς, μπουτάρω και πάρα πολλά άλλα.

Αλλά, μια και πήγε η κουβέντα αλλού, να πω κι εγώ κάτι. Για τα αυτο-αναφορικά, δεν νομίζω ότι αξίζει να γίνεται ιδιαίτερος λόγος. Δεν είναι πάρα πολλά (γύρω στα 120), μερικά είναι πολύ πετυχημένα και άλλα όχι τόσο. Κάποια είναι και τόσο τραβηγμένα που αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει όλη την εξέλιξη του σάιτ τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ δυσνόητα. Πάντως, γενικά δεν τα θεωρώ πρόβλημα - αρκεί να μην παρατραβιέται το πράμα. Και θέλω να σημειώσω και ότι η αφεντιά μου ανέβασε το πρώτο ever αυτο-αναφορικό (ποντοδότης). Και, βέβαια, τα δικά σου μπαγαποντοδότης και πανοποντοδότης σημάδεψαν εποχές.

Σε ό,τι αφορά τις καθαυτό λεξιπλασίες, και πάλι κανένα πρόβλημα - κατ' αρχήν. Μερικές είναι καταπληκτικές και σωστά θυμίζεις τα ξεκωλτέ και τσουλόσημο - εμβληματικά λήμματα στο σάιτ, pun intended. Κι εγώ έχω ανεβάσει καμμιά δυο - π.χ. συσωλήνας, τυφλοκόπι, μουνόκουπα - και δεν ανεβάζω περισσότερες γιατί το σέβομαι το είδος και έχει πολύ μεγάλο ρίσκο να βγει μάπα το καρπούζι. Στο σάιτ αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1200 λήμματα (γύρω στο 11%) που αυτοχαρακτηρίζονται λεξιπλασίες - ε, γνώμη μου είναι ότι τα περισσότερα δεν τόχουν ρε παιδακι μου, και αυτό είναι πρόβλημα.

Για την φραπεδολαγνεία, ασφαλώς και το φραπενείο και η φραπεδιάρα και άλλα λήμματα γνησίως καταγράφουν μια μπουρδελιάρικη αργκό - και επιβάλλεται να γίνεια αυτό. Αλλά, ανήκει στην αργκό αυτή και το οιδιποδοφραπέ; Δεν νομίζω - ιδιοκατασκευή είναι για τις ανάγκες (;) του slang.gr

Τελειώνω, λέγοντας ότι το ρίσκο που παίρνει ο λεξιπλάστης το παίρνει και πολλαπλάσιο κι αυτός που κατασκευάζει όχι απλώς λέξεις αλλά και εκφράσεις και λογοπαίγνια. Άμα τόχει και του 'βγούνε είναι και ο κρότος (κλασικό παράδειγμα λογοπαίγνιου που τα σπάει και έπιασε, btw) και άμα δεν τόχει ...

Btw, επίσης, έχεις προσέξει κι εσύ ότι δεν υπάρχει ελληνική λέξη για την slang, για την αργκό; Ιδού πεδίον λαμπρόν για επίδοξους λεξιπλάστες ...

#33
Ο ΑΛΛΟΣ

Καλησπέρα σας. Είμαι σχετικά νέος στο σάιτ, κι έτσι δεν αξιώνω να αποδοθεί στη γνώμη μου η ίδια βαρύτητα όσο στις γνώμες των «ντόπιων».

Έχω όμως να καταθέσω τα εξής:

  1. Το σάιτ είναι, όπως πολλά σάιτ, κόλλημα. Δημιουργεί σε πολλούς την τάση να μπαίνουν κάθε τρεις και λίγο να δουν τι παίζει. Έτσι, εκτίθεται κανείς τόσο συχνά σε αυτοαναφορικά και λεξιπλασίες, ώστε αρχίζει να τα συνηθίζει. Και από το να τα βλέπει πολύ συχνά, τελικά πιστεύει ότι υπάρχουν, ενώ δεν υπάρχουν! Αυτό είναι προφανώς μία πολύ διαφορετική διαδικασία από εκείνην μιας καινούργιας λέξης που γεννιέται ενώ πριν ήταν αγέννητη και, σταδιακά, μπαίνει στο ζωντανό λεξιλόγιο.

  2. Στο Imagine του Βράστα θα είχα να απαντήσω: τίποτε από αυτά που περιγράφεις δε μου φαίνεται αξιόλογη απώλεια. Με κάθε σεβασμό (αισθάνομαι ότι είναι λίγο γαϊδουριά αυτό που λέω, αλλά δεν το εννοώ έτσι. Θα αισθανόμουν πιο άνετα αν τα παραδείγματά σου δεν ήταν από δικές σου αναρτήσεις μόνο.)

Πριν κανα - ενάμιση χρόνο, κάποιος μου είχε υποδείξει το σλανγκ-τζ.ρ. ως ένα γαμάτο σάιτ. Έριξα μια ματιά, αλλά συμπτωματικά έτυχε να πέσω όλο σε αυτοαναφορικά και λεξιπλασίες. Ξενέρωσα. Μου φάνηκε ότι είναι ένα ανούσιο σάιτ, όπου μια παρέα φίλων ανακυκλώνουν μέχρι κορεσμού τα ιδιωτικά τους αστεία. Και μέχρις εδώ δε χάλασε ο κόσμος, αλλά το ονομάζουν αυτό σλανγκ; Ε όχι!

Αργότερα, αφού είχα ξεχάσει αυτό το ασήμαντο περιστατικό, κάποιος άλλος με ξαναπαρέπεμψε. Αυτή τη φορά ήμουν πιο τυχερός: τα πρώτα 5-10 λήμματα που πέτυχα ήταν από τα πολύ καλά, κι έτσι τσίμπησα.

Πλέον έχω μία αρκετά, νομίζω, καλή εικόνα του σάιτ. Και έτσι όπως το έχω δει, το θεωρώ εξαιρετικό για μία σειρά λόγων που έχω εκθέσει αλλού. Ωστόσο, σας καταθέτω αυτή την ιστορία για να δείτε την αντίδραση κάποιου που αγαπάει τη σλανγκ, αγαπάει τη γλώσσα και τη μελέτη της, και πέφτει στα «λάθος» λήμματα.

  1. «Γραφόμαστε και κρινόμαστε»: Αυτή η σκέψη, που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ξανανοίγει αυτή η συζήτηση, θεωρώ ότι έχει υπερεκτιμηθεί. Τα λήμματα που έχουν βαθμολογηθεί από καμιά δεκαριά χρήστες όλους κι όλους, αφθονούν. Η γνώμη δέκα ατόμων δεν είναι ασφαλές κριτήριο. Ύστερα, άλλο να εκφράσω με αστέρια τη γνώμη μου για την ποιότητα του λήμματος, κι άλλο για την αυθεντικότητά του. Άρα, γιατί να μη θεωρηθεί ότι «κρινόμαστε» και από τα σχόλια, πολλά εκ των οποίων εκφράζουν, με πιο σαφή τρόπο από τη βαθμολογία, επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα των λεξιπλασιών; (Θα μου πεις, εντάξει αλλά έχει κι άλλα σχόλια που τις υπερασπίζουν.)

  2. Επιπλέον, θεωρώ ότι το «ας μας κρίνουν» είναι και λίγο μετάθεση ευθυνών. Γιατί να σου ρίξω μία κακή βαθμολογία, εννοώντας ότι αυτό που αναρτάς δεν υπάρχει; Αφού το ξέρεις ότι δεν υπάρχει! Ή μήπως από τη χαμηλή μου βαθμολογία θα πρέπει να μαντέψεις ότι είμαι γενικά αντίθετος στη συγκεκριμένη πρακτική; Μα τότε αναιρείται το νόημα των αστεριών: οι λεξιπλασιλάτραι θα βάζουν πάντα πολλά αστέρια εκεί όπου οι λεξιπλασικλάσται θα βάζουν λίγα, και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα κρίνουμε βάσει του ιδεολογικού ρεύματος όπου προσκείμεθα;

  3. Έστω ότι είναι θεμιτό να εισηγείται κανείς νεολογισμούς. (Δηλαδή τι έστω, είναι προφανές ότι είναι θεμιτό, αλλιώς θα μιλάγαμε αρχαία.) Όμως, άλλη βαρύτητα έχει να το πετάξεις σε μια παρέα, και αν πιάσει, σιγά σιγά να διαδοθεί και εκτός παρέας, και άλλη να το παρουσιάσεις γραπτά σε ένα σάιτ κατά τρόπον που ισοδυναμεί με το «Παιδιά, παιδιά, έβγαλα καινούργιο αστείο, ελάτε να σας το πω να δούμε αν είναι καλό!»

  4. Ο ρόλος του καταγραφέα δεν είναι φτωχός. Το πεδίο δράσης είναι αχανές και εν διαρκεί εξελίξει. Είναι όμως πολύ σοβαρός ρόλος. Ο καταγραφέας αναλαμβάνει μία σημαντική ευθύνη. Θα καταλάβετε ποια ευθύνη εννοώ όταν θυμηθείτε πόσα έχουμε σούρει πολλοί από εμάς (και πολλοί εκτός ημών) στον Μπαμπινιώτη. Ο Μπαμπινιώτης με το έργο του έχει αναλάβει την ευθύνη του ενδεχόμενου κραξίματος.

  5. Η γνήσια αργκό έχει πολύ χιούμορ. Δεν έχει ανάγκη το δικό μας χιούμορ για να γίνει πιο αστεία.

#34
Cunning Linguist

@ ΑΛΛΟΣ, poniroskilo, jesus, profhths, acg, xalikoutis

Συμφωνώ. Το θέμα είναι να ξέρουμε σε ποιους απευθυνόμαστε: θέλουμε να γίνουμε μια παρέα 10 ατόμων που θα κάνουμε χαβαλέ μεταξύ μας (κακόγουστο χαβαλέ μάλιστα για τους άλλους) ή θέλουμε να κάνουμε κάτι που ενδιαφέρει και τους άλλους περνώντας ωραία;

Για την επινόηση λέξεων πάντως διαφωνώ. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που κάποιος βγάζει μια λέξη, την χρησιμοποιεί στην πραγματική ζωή και έχει μια κάποια επιτυχία συμφωνώ. Αλλιώς αυτό που γίνεται είναι αργκό του σωλήνα.

Και εν πάσει περιπτώσει... Έχει σκεφτεί κανένας σας τον παράγοντα ηλικία σε όλα αυτά; Λέω, γιατί άμα στο σάιτ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα εννιάμερα, τι αργκό περιμένετε να επινοηθεί; Σίγουρα προβληματική κατά τη γνώμη μου.

#35
BuBis

Να προτείνω ως ελληνική version του σλανγκ, αργκώ τον ορισμο «ιδιογλωσσια»; Δεν ξέρω τι παίζει στα λεξικά (help κανείς;) αλλά νομίζω ότι αυτός ο όρος καλύπτει κάτι σημαντικό, το ότι η αργκώ είναι μια «γλώσσα» η οποία χρησιμεύει ως μέσω «συνθηματικής» επικοινωνίας εντός συγκεκριμένων ομάδων.

#36
BuBis

Επίσης θυμάμαι στην Αγγλία παλαιότερα, υπήρχε μια εκπομπή στην οποία έψαχναν την πρώτη εμφάνιση μιας slang λέξεως, νεολογισμού, λεξιπλασίας, εκφράσεως, οτιδήποτε κυκλοφορεί δηλαδή στην πιάτσα. Για να μπεί αυτή η λέξη στο λεξικό έπρεπε να βρεθεί όντως γραπτή αναφορά της, είτε σε κείμενο, είτε σε τραγούδι αλλά απλά δεν θυμάμαι πόσο παλιά έπρεπε αυτό να συμβεί. Ένα παράδειγμα: dog's bollocks που φυσικά σημαίνει τα αρχίδια του σκύλου αλλά στην slang version κάτι πολύ καλό! Και δεν είναι cockney.

#37
acg

@ Ο ΑΛΛΟΣ: Κατ' αρχην, η αποψη σου εχει ιδιαιτερη βαρυτητα, διοτι περαν του οτι ειναι αρτια και τεκμηριωμενη, το γεγονος και μονο οτι εισαι νεος στο σαιτ την κανει ακομη πιο ενδιαφερουσα. Οπως ειπε κι ο CL: «θέλουμε να γίνουμε μια παρέα 10 ατόμων που θα κάνουμε χαβαλέ μεταξύ μας»; Αν η απαντηση ειναι οχι (κι ελπιζω να ειναι οχι) οφειλουμε ν' ακουσουμε αυτες τις αποψεις και να δωσουμε την πρεπουσα σημασια.

Συμφωνω απολυτα με τα σημεια 3, 4, 6 και 7 και δεν διαφωνω και πολυ με τα υπολοιπα. Διορθωνω μονο, ετσι για την ιστορια, οτι πριν απο 1 - 1.5 χρονο υπηρχαν 2 μονο αυτοαναφορικα (ποντοδοτης / λημματολασπη), οποτε μαλλον επεσες σε λεξιπλασιες. Δεν ξερω ποια ειναι μεγαλυτερη πληγη - προσωπικα εχω ανεβασει και απο τα δυο, αλλα με πολυ μεγαλη φειδω, λεω 'γω τωρα.

#38
baznr

Η ελληνική γλώσσα γενικά είναι μιά εκ θεμελίων σλαγκιά.
Γιά παράδειγμα η απλούστατη φαινομενικά λέξη «γέρων» είναι μιά άπειρη σλαγκιά που προέρχεται από το έρρω=φθείρω το δε «γ» μπροστά δηλώνει οτι είναι και ρέντης για τη γη. Το δε ένα «ρ» χάθηκε για να παραπέμπει στο «έρω» που πάει να πει «μιλάω» οπότε το «γ» παίρνει τον χαρακτήρα του υπερθετικού.

Συμμαζεύοντας το, γέρων είναι ο μπάρμπας που έχει σωματικά φθαρεί και έχει το ένα ποδάρι στο τάφο, αλλά μέχρι το μοιραίο να γίνει, μας λιανίζει με τις ιστορίες του.

Πιό μεγάλη σλαγκιά από αυτό, δύσκολα να παίξει...

Οι γλώσσα είναι τέχνη, ζωγραφιά, δημιουργεί εικόνες, ήχους και νοήματα. (Μερικές φορές μάλιστα οι λέξεις είναι η μοναδική υπόσταση των εννοιών).
Και ώς μεγίστη τέχνη πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Δηλαδή χωρίς περιορισμούς.
Σαν μιά

#39
Vrastaman

Στο μέτρο που δεν τίθεται (νομίζω;) θέμα αυτοαναφορικολεξιπλασικοαπαγόρευσης, δεν βλέπω γιατί να μην συμφωνήσουμε όλοι στο αναμφισβήτητο «αξίωμα» ότι θα πρέπει να καταβάλουμε φιλότιμη προσπάθεια να ανεβάζουμε όσο το δυνατόν ποιοτικότερα λήμματα, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Οπως ειπώθηκε ορθά, το σάιτ είναι αυτορυθμιζόμενο. Ο «νόμος των μεγάλων αριθμών» στην τελική περιθωριοποιεί την λημματολάσπη και το καλό πράμα λάμπει.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο λήμμα του Γκατς, συμφωνώ ότι ίσως να μην αποτελεί το κολοφώνα (σσ. αυτό κι αν δεν σλανγκλίζεται!) της σλανγκικής του καριέρας και δεν σάς κγύβω ότι και εγώ δεν μπόγεσα να του βάλω πάνω από τγία. Το ότι ο Γκατς όμως παραμένει τέταρτος σε συνολική βαθμολογική κατάταξη -- αλλά ακόμα περισσότρο η πάντα θετική και διόλου πατερναλιστική του αύρα - εμένα τουλάστιχον κάτι μου λεει, και έχει το συνολικό μου σπεκ. Αφήστε τον να εκφραστεί, αφήστε με τον να ζήσει που τραγουδάει και η Νέμεσις του Χαλικού.

Κττμγ μια κατηγορία λεξιπλασιών που θε πρέπει να προσέχουμε πολύ είναι όσες στηρίζονται σε παραλλαγή ορθογραφίας και γίνονται αντιληπτές μόνο στο γραπτό λόγο. Και φυσικά είμαι ένοχος για τέτοια, πχ το λήμμα ο γκρηνιάρης.

#40
Hank

Νομίζω, ότι ίσως πρέπει να γίνει μία ειδική κατηγορία «δικές μας λεξιπλασίες». Δεν ξέρω πώς να ονομαστεί, πάντως το νόημα είναι ότι σε αυτήν την κατηγορία θα μπαίνουν όσες λεξιπλασίες τις έχει φτιάξει ένας Σλάνγκος χωρίς να τις ακούσει αλλού, ή έστω η παρέα ενός Σλάνγκου, αλλά δεν τις έχει διασταυρώσει από περισσότερες παρέες ότι λέγονται. Οι «δικές μας λεξιπλασίες» διαφερουν από τις λεξιπλασίες, γιατί πολλές λεξιπλασίες λ.χ. του Καλοβυρνά ή του Χ.Κλυνν ή του Πανούση έχουν διαδοθεί τόσο πολύ που τις θεωρούμε πλέον σλανγκ. Και γενικά πολλ΄ς φορές η σλανγκ του σήμερα είναι τολμηρή λεξιπλασία του χτες.

Οπότε θεωρώ ότι οι δικές μας λεξιπλασίες δεν πρέπει να εξοβελιστούν από το σάιτ, να καταργηθούν, αλλά να οριστούν ως αυτό που είναι, να ταξινομηθούν ως αυτό που είναι, και άμα κάποιος θέλει να μπει στο σάιτ για να μάθει αυθεντική σλανγκ, κι όχι τον χαβαλέ 10 ατομων, πολύ απλά να μην επισκεφθεί την συγκεκριμένη κατηγορία. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό. Άμα δούμε ότι το φαινόμενο χειροτερεύει κι άλλο μπορεί να μπαίνει λ.χ. κι άλλο χρώμα στις «δικές μας λεξιπλασίες» ώστε ο νέος στο σάιτ να ξέρει αμέσως αν έχει να κάνει με γενικευμενη σλανγκ ή με ιδιόλεκτο 10 ατόμων.

Δεύτερον: Ενώ συμμερίζομαι την αγωνία πολλών για την προτεραιότητα της καατγραφής έναντι της κατασκευής, Υπάρχει μία υποκατηγορία «δικών μας λεξιπλασιών», που δεν θα ήθελα να λείψει από το σαίτ. Μου αρέσουν οι δικές μας λεξιπλασίες, οι οποίες μεταφέρουν στην ελληνική σλανγκ ξενικούς όρους. Εδώ νομίζω ότι παράγουμε πολιτισμό και το σλανγκ τζη αρ είναι ο Αδάμαντιος Κοραής του 21ου αιώνα! Μετακένωση! Λ.χ. λήμματα όπως μουνόκουπα, γυμνήματα, μπαχαλοφλασιά, νομίζω ότι μεταφέρουν ξένη σλανγκ ή επίσημους όρους στην ελληνική σλανγκ με τρόπο κατασκευασμένο μεν, πλην σλανγκικώς ορθό και γόνιμο. Στην εποχή μας δημιουργούνται συνεχώς νέα φαινόμενα καθημερινώς για τα οποία δεν υπάρχουν ήδη έτοιμες λέξεις. Οι Άγγλοι φτιάχνουνε αμέσως λέξεις νέες γι' αυτά. Θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον αν τέτοια φαινόμενα έχουν και σλανγκ θεματολογία (Ίντερνετ, σεξ, τεχνολογία, νύχτα, ερωτικές συμπεριφορές) να τα «μετακενώνουμε» κατά Κοραή, να τα μεταφέρουμε στην ελληνική αξιοποιώντας τον δικό μας σλανγκικό πλούτο. Αυτο θα επιθυμούσα να συνεχίσει να γίνεται. Αλλά μπορεί να ταξινομηθεί σε «δικές μας λεξιπλασίες» ή κάποιο άλλο όνομα ώστε να ξέρει ο αναγνώστης ότι εν προκειμένω δεν έχει να κάνει με καταγραφή αλλά με δημιουργία.

Τριτον: Έχω την εντύπωση ότι το Δημόσιο Πρόχειρο παραέχει γίνει αποθήκη των χειρότερων λεξιπλασιών που σκέφτεται ο καθένας μας και επειδή βαρι΄ται να τις γράψει ο ίδιος τις φορτώνει στους άλλους. Στο Δ.Π. πρέπει να έχουμε λίγο μεγαλύτερη συστολή νομίζω να μην το φορτώνουμε με σκουπιδαριό. Προσωπικά, άρχισα να διαγράφω λίγα λήμματα που τα είχα αναρτήσει στο Δ.Π. και ήταν πραγματικά ανούσια.

#41
ο αυτοκτονημενος

αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι η απάντηση όλων μας για το τι προσφέρει αυτή η ιστοσελίδα είναι η διαφορετικότητα του κάθε ενός ξεχωριστά που αποδεικνύει ότι τα πάντα ρει και είναι το ότι πιο όμορφο μπορεί να δει κανείς στον κόσμο του ιστοχώρου και της συγκεκριμένης ιστοσελίδας διερωτώμαι άραγε εάν ήμασταν όλοι μαζί σε ένα τόπο θα λέγαμε τα ίδια ;
σίγουρα δεν θα επηρεαζόταν η άποψη μας από της συνθήκες του υπαρκτού κόσμου (βλέμμα χώρος ρούχα νεύρα οσμές κλπ κλπ κλπ ) ;
προτείνω λοιπόν όλοι να αναφωνήσουμε ζήτω το τουρλουμπούκι και να συνεχίσουμε buisnes as usual

#42
Ο ΑΛΛΟΣ

  1. Μ' αρέσει πολύ η ιδέα του Χανκ. Σε συνδυασμό μάλιστα με το να σημαίνονται αυστηρά και οι λεξιπλασίες των Πανούσηδων - Λαζόπουλων κλπ., που βρίσκονται σε ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ μη ύπαρξης και ύπαρξης.

  2. Σε περίπτωση που δεν το κατέστησα ήδη σαφές, διευκρινίζω άλλη μια πως όσα έγραψα δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση το σεβασμό μου προς τον Γκάτζμαν και την ιδιαίτερη εκτίμηση προς το έργο του. Απλώς έτυχε να είναι δικό του το λήμμα που πυροδότησε τη συζήτηση.

#43
GATZMAN

@ο άλλος
Για τη β παρ/φο--->Να 'σαι καλά.

#44
Dirty Talking

Και να γίνουν ακόμη δύο κατηγορίες: Οι «Φραπλασίες» και τα «Φραπαίγνια».

#45
GATZMAN

Προσυπογράφω

#46
ο αυτοκτονημενος

ενα chat ρε πστμ

#47
GATZMAN

Προσυπογράφω

#48
poniroskylo

Έβαλα στο google τη λέξη τσατ και τα πρώτα πέντε που έβγαλε ήταν αυτά:

  1. athensdate.gr
  2. proximeety.gr
  3. volosdate.com
  4. greek-date.at
  5. sxeseis.gr

Και θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι στην 6η θέση βγήκε το πολύ δυνατό pitsipitsigr, δες και πίτσι-πίτσι.

Όσοι από μας δεν ψάχνουνε για γκόμενα, πειράζει να μην θέλουμε και τσατ; Έ, και άμα κάποιος θέλει τσατ όπως και δήποτε, νάτα τα λινκς.

Πλάκα κάνω!

#49
Vrastaman

@ Khan: Λαμπρή ιδέα!

@ ΑΛΛΟΣ: Έστω ότι ο Ρουμάνος δημιουργούσε ένα «πουργατόριο» για «ολίγον σλάνγκ» τρίτων (Πανούση, κλπ). Φοβάμαι ότι αυτό θα άνοιγε μια νέα κονσέρβα σκουληκιών: με ποιο κριτήριο πχ επιλέγαμε εάν κάποια ατάκα του Πανούση (πχ φλαμπούτσος, πόμολο ή δημοσιοκάφρος) θα έμπαινε στην κυρίως ή στην «ολίγον έγκυος» ζώνη; «Αντικειμενικά» όπως hits στο Google μήπως; Υποκειμενικά;

@ΡΤΠ: Ναι, αλλά τα σάιτς αυτά έχουν σλανγκομούνες;

#50
ο αυτοκτονημενος

στο τσατ δεν ψαχνουμε να βρουμε γκομενες (δεν εχουμε πεσει και τοσο χαμηλα ρε παιδες)
απλα για να μη βαρενουμε τη μαλακια λημμα που εβαλα καλητερα ειναι να τα λεμε ιδιετερος και σε πραγματικο χρονο αυτη την ιδεα εχω εγω τια το τσατ τιποτε αλο

#51
patsis

Στάσου μπερδεύτηκα! Αυτοκτονημένε όταν λες «για να μη βαρενουμε τη μαλακια λημμα που εβαλα...» τι εννοείς; Χρειάστηκε να ανεβώ τρεις οθόνες σχόλια πιο πάνω για να δω ότι το λήμμα είναι του GATZMAN. Χάνω κάτι;

#52
Galadriel

Ε ναι βρε πάτση, για να μην βαραίνει την μαλακία λήμμα που έβαλε γράφει στα λήμματα του γκάτζμαν, μέχρι να μπει τσατ στο σάιτ.

#53
Vrastaman

Στύση του Βερμουδιάρη έχει γίνει το σεντόνι τούτο!

#54
GATZMAN

Πολύ εμπνευσμένο σχόλιο ω Βράστε. Στύση είναι θα περάσει (κατά το γρίπη είναι θα περάσει). Ακούει ο Ντέρτι;

#55
GATZMAN

θέλει κι ενα ασανσεράκι για να μπορεί να να ανεβοκατεβαίνει ο Πάτσης. Ανέβηκε τις...οθονιές για να βγεί στη ρεσεπσιόν.

#56
ο αυτοκτονημενος

patsis κατι σεντοναρες σαν και αυτη ειχα και εγω παλαιοτερα και ετσι να μιλαω γι εμενα στην προσπαθεια μου να μη προσβαλω κανενα
και αυτο λεγεται takt

Mes για τραβα στα τσατ του σκυλου μπας και βρεις τιποτα να ερθης στα ζυγια σου να χαρω
γιατη εχεις πολα νευρακια

#57
Galadriel

Κατάλαβες πάτση, τακτ το λέγανε αυτό που έχει, εξού και η απάντησή του σε μένα που, σημειωτέον, δεν του μίλησα.

#58
ο αυτοκτονημενος

τα του agat το agat

#59
patsis

Ωχού! Κανονίστε να βρεθούμε αύριο και να μαλώνουμε!

Για να αλλάξουμε θέμα σας έχω αυτοαναφορικό κουίζ: Ποια συγγενική σχέση θα αποκαλυφθεί αύριο στο Θησείο ότι συνδέει τον patsis με έτερο σλανγκιστή, γράφοντα λίγα αλλά γαμηστερά λήμματα; Πώς επηρέασε αυτό την μεταξύ τους βαθμολόγηση; Τώρα που το σκέφτομαι, θα γίνουν αύριο οι αποκαλύψεις ή τα μυστικά θα μείνουν κρυμμένα δημιουργώντας σενάρια και αγοράζοντας πολύτιμη δημοσιότητα στον γράφοντα; (Κατά το «δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα»)

Αυτά και άλλα πολλά αύριο, αν δεν πλακωθούμε πρώτα.

#60
iron

μωρέ ας μαζευτούμε ούλοι κι ας πλακωθούμε, εν πειράζει!

#61
Vrastaman

Λέτε να γίνει μαδομούνι;
;-)

#62
Galadriel

Έχει μουνί ο λεγάμενος;

#63
Vrastaman

@ Για να δούμε ποιανού αδελφός / αδελφή είσαι: από τα συμφραζόμενα, είσαι από Σαλλλλλλινίκη. Επίσης από την γη των Μακεδόνων είναι οι αψγ, ΡΤΠ και Vikar. «Γαμηστερά» γράφουν και οι τρεις, ο Vikar γράφει πιο αραιά όπως. 1 μπύρα στοίχημα ότι μοιράζεσαι το DNA με τον Vikar!

#64
Galadriel

κνάσος - τί κερδίζω;

#65
Vrastaman

Το μουνί δεν είναι ούτε απαραίτητη ούτε ικανή συνθήκη για το μαδομούνι!

#66
Vrastaman

Ακούμε άλλα στοιχήματα;

#67
GATZMAN

Εγω ποντάρω στον DT_jesus

#68
Galadriel

Ωχ μόλις έβαλα στοίχημα; Φακ! Κακό τάιμινγκ.

#69
patsis

Χαχαχα! Θα δείξει, θα δείξει... [προσκαλώ τους αναφερθέντες πάνω να σιοργανώσουμε όλοι μαζί ένα ωραίο σικέ στοίχημα έτσι, για τα έξοδά μας...]

#70
knasos

Μες! Ουφ, ουφ, ωχ, γκχ, γκουχ. Ελπίζω να σε πρόλαβα! Μη βάλεις στοίχημα Μες! Δεν ήμανε εγώ!