Μιλάμε για άτομο που, μόλις πέσει να κοιμηθεί, έχει απογειωθεί κατά Μορφέα μεριά. Κοιμάται σε dt. Αστραπιαία. Κι αν είναι στα σπέκςτου να ετοιμάζει φασολάδα, ακούς τους κινητήρες του στο φουλ, αμέσως μόλις μπει σε sleep mode. Αν έτσι δούλευαν τα πρότζεκτ στην Ελλάδα, τώρα θα 'μασταν υπερδύναμη... Λέμε τώρα.

Η φράση έχει ψιλοειρωνική χροιά και βασίζεται και καλά, στη σκέψη πως για να κοιμηθεί ο άλλος τόσο γρήγορα, το δίχως άλλο, θα πρέπει... και καλά, να' χει τον ύπνο στο τσεπάκι. Οπότε τον φοράει και πετάει. Λέμε τώρα...

Η φράση αυτή λέγεται από άτομα που δεν είναι εύκολα στο ύπνο, που δεν μπορούν να κοιμηθούν με τίποτα και στυλώνουν τα μάτια ορθάνοιχτα, λες και προσεύχονται για να τον πάρουν... αλλά εις μάτην... το σήμα της προσευχής τους είναι τόσο... ασθενικό, που τους τον έχουν πάρει άλλοι. Λες κι ο ύπνος είναι ο... φακ σέρβερ στην... παρτούζα!

Λένε τη φράση, για άτομα που τα παίρνει ο ύπνος ανεξαρτήτως συνθηκών. Λες κι ήταν έτοιμα από παλιά. Αυτά τα άτομα πάλι, είναι γενικά εύκολα στον ύπνο. Εκτός απ' ότι κοιμούνται αμέσως, κοιμούνται σε διάφορα μέρη, με περισσή ευκολία (σε καναπέδες, σε καθίσματα λεωφορείων, στο πάτωμα, όπου να 'ναι).

Όταν έρθει η συνηθισμένη ώρα κατάκλισης και τύχει να μην έχουν κοιμηθεί, χασμουριώνται, αλλά... καταβάλλουν προσπάθειες για να μην κοιμηθούν όρθιοι. Το τσιπάκι έχει δώσει σήμα για κατάκλιση, αλλά αυτοί ταλαιπωρούνται του καλού καιρού, κάνοντας τον ...πόλεμο ενάντια στο βιολογικό τους ρολόι.

- Η Μαρία που λες, πέφτει να κοιμηθεί, την παλεύει... αλλά τίποτα. Η μια σκέψη φέρνει την άλλη, αλλά ύπνοςγιοκ. Το ίδιο κάθε βράδυ. Ο ύπνος την παίρνει αχάραγα. Η Μαρία βλέπεις... είναι πιο άπαρτη κι από την κορυφή των Ιμαλαΐων. Ούτε ο ύπνος δεν την παίρνει... χε χε. - Εμ δεν έχει τον ύπνο στο τσεπάκι της, σαν ορισμένες, ορισμένες. Ονόματα δε λέμε. Δε θα θίξουμε, απλά θα βήξουμε... γκουχ ... γκουχ.
- Ουναμουχαθείς. Γουρούνα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified