Εξαιρετικά ανορθόδοξη στάση οδήγησης δικύκλου. Ψαράκι κάνεις όταν ξαπλώσεις φαρδύς πλατύς μπρούμυτα πάνω στη σέλα, έχεις τα χέρια στο τιμόνι και το κεφάλι στο ίδιο (σχεδόν) επίπεδο με τα χέρια.
Σε φάση που σε δει κανείς από μακριά, παίζει να νομίσει πως το μηχανάκι τσουλάει μόνο του και να ψάχνει για οφθαλμίατρο... Τόσο «εξαφανισμένος» γίνεσαι.

Όπως ακριβώς και με τις περίφημες ποδοσφαιρικές κεφαλιές-ψαράκι, η συγκεκριμένη στάση οριζοντίωσης εγγυάται το μέγιστο αεροδυναμικό αποτέλεσμα, καθώς σώμα και μηχανή γίνονται ένα και το αυτό. Εις αμφότερες τις περιπτώσεις, μια κινούμενη βολίδα που κινείται με χίλια προς το στόχο της. Και στη μεν μπάλα ο στόχος είναι το πλεχτό, στη δε άσφαλτο, στόχος είναι η νίκη στον αυτοσχέδιο αγώνα (call me contra) ή εναλλακτικά, η απλή μόστρα, η φιγούρα, η λεζάντα.

Ψαράκια δεν βλέπει κανείς κάθε μέρα μπροστά του, κι υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό. Καταρχήν είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Αν το επιχειρήσεις, θέλει αρχίδια (όπως λέει κι αυτή η διαφήμιση στεγαστικού στην τιβί) και πολύ καλή αίσθηση ισορροπίας. Με την παραμικρή μαλακία θα βρεθείς να έχεις αγοράσει οικοπεδάκι κοψοχρονιά...

Κατά δεύτερον, ψαράκια και λοιπά καραγκιοζιλίκια αποτελούν trademark αγνής καγκουριάς. Δυστυχώς όμως η εποχή της ρόδας τσάντας και κοπάνας μοιάζει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί, κι έχει γεμίσει ο κόσμος φλωρομηχανόβιους γιάπηδες που κρατούν καμαρωτοί κάτι εξάμετρα mega-scooter, σωστές βάρκες στο γιαλό, τίγκα στην πλαστικούρα... Αυτοί οι φλωροσκουτεράδες προσπαθούν συνειδητά να διαφοροποιηθούν και να αποστασιοποιηθούν από οτιδήποτε θυμίζει την ένδοξη Δεκαετία του '80 (κόντρες, γκάζια, αλητείες), χασκογελώντας ειρωνικά, πίσω από τη φιρμάτη μασκοειδή τζαμαρία τους, όταν συναντούν τους τελευταίους πιστούς του Παπιού.

Παπάκι και ψαράκι πάνε πακέτο. Το παπί, λατρεμένο φτηνιάρικο εργαλείο των απανταχού καγκουροειδών, διαθέτει απ' τη μάνα του την πλέον αντι-αεροδυναμική θέση οδήγησης. Σου επιβάλλει να κάθεσαι σα να 'χεις καταπιεί μπαστούνι - πράγμα που έχει και τα καλά του - αν όμως θες να είσαι μάχιμος, πρέπει να σγούψεις. Να σγούψεις πολύ, τόσο πολύ που να κολλήσεις με το στήθος πάνω στη σέλα. Να γίνεις δλδ Ψαράκι. Αξίζει τον κόπο: πέρα απ' τη δόξα της νίκης και την αναγνώρισή του ως χερά, ο νικητής μιας κόντρας παίζει να πάρει και το ίδιο το μηχανάκι του χαμένου, αν έτσι έχουν στοιχηματίσει.

Αν θέλει κανείς να βλεφαριάσει κανά ψαράκι (και άλλα παρόμοια ζόρικα κόλπα) ας κατηφορίσει προς τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης καμιά Πέμπτη βράδυ και να αράξει στην καντίνα (μία είναι). Με λίγη τύχη, αράζει και απολαμβάνει το θέατρο του παραλόγου, σε μια εποχή που η Λογική έχει προ πολλού βαρέσει κανόνι. Και καλά έκανε.

- Μαλάκα μου, μην πας και κανονίσεις τίποτα την Πέμπτη. Τα στήνει ο Τάσος μ' ένα τύπο από Καλλιθέα. Θα παίξουν τις άδειες...! - Πω ρε φίλε, τι λες τώρα! Παίζει να γίνει και καμιά μάχη μετά... Αν ο καλλιθεάτης ξηγηθεί πούστικα και δεν το δίνει...
- Φίλε, ο τύπος είναι ακροβάτης, δεν πάει για να χάσει. Κάνει παπάδες με το μηχανάκι: όρθιες σούζες, ψαράκια, έντο, ό,τι γουστάρεις κι αγαπάς.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
GATZMAN

Ετς

#2
acg

Το σχετικο ρημα ειναι «ψαρακωνω» - ειχε κυκλοφορησει και σχετικο ηχητικο ντοκουμεντο με καικαλα κοντρα Σουμαχερ με Φερραρι και ψαρακωμενου τυπου σε φτιαγμενη παπια, το οποιο αδυνατω να βρω.

#3
Desperado

Για την χαρά του ACG και των λοιπών Σλανγκιστών και εφόσον έχω εξαφανιστεί τόσο καιρό, ιδού το μήδι με την «κόντρα» Σουμάχερ και «Σφόγγιου» (sum vs sfoggio 2.mp3) Enjoy!
Εκτός από το «ψαρακώνομαι», το κορυφαίο που λέει είναι το: «Επήρα του το slipstream» !!!

#4
Desperado

Επίσης κορυφαίο: τον κοιτάω και ήτανε μπλυμάρι στον ιδρώτα!!!!

#5
GATZMAN

Που είσαι ρε Desp;

#6
Επισκέπτης

Άστα Gatz, τρεχάματα ατελείωτα. Ετοιμάζω επαναφορά όμως με πολλαπλές οθονιές χεχεχε!

#7
GATZMAN

Οπως έγραψα κάπου χθες, το είδες σίγουρα, αλλά και κάπου αλλού, κανα δυο φορές ακόμα, σε θεωρώ άρχοντα της οθονιάς. Μπορεί να μου χουν δώσει το όνομα, αλλά θεωρώ πως εσύ έχεις τη χάρη. Καλώς επέστρεψες.

#8
Hank

Ντεσπεράντο, φοβερό ηχομήδι και ετεροχρονισμένα σπέκια για το δε φταις εσύ..., που ίσως κατά το ταπεινό μου γούστο να είναι και το καλύτερο λήμμα όλου του σάιτ. Με συγκλόνισε!

#9
jesus

spek το μύδι. εμείς το λέγαμε ψαρώνω, πάντως, κ όχι ψαρακώνω...

#10
Επισκέπτης

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια σύντροφοι.

O Lord, το μόνο πρόβλημα με το «ψαρώνω» αντί του «ψαρακώνω» είναι η συνήθης χρήση του πρώτου, με μεγάλη πέραση στον στρατό: με ψάρωσαν, ψαράς, κλπ.
Amen! :-)

#11
jesus

όντως, αλλά δεν νομίζω να είχε παίξει σύγχυσις πουθενά.
την ευλογία Μου:)

#12
acg

Χαιρε Δεσπεραδο. Αυτο ακριβως εννοουσα και δε θυμομουν το «σφογγιο» για να το βρω. Αψογος:)