Αυτοαναφορικά (και ολίγον φορ τεχ λουλζ), η έκφραση αυτή δύναται να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις χαμηλής ποντοδοσίας ή καθαρής μπαγαποντοδοσίας σε σλανγκιστή, ο οποίος νιώθει ότι αδικήθηκε.

Ειπώθηκε για πρώτη φορά κατά την ιστορική (;) ομιλία του Α. Παυλίδη στη Βουλή πριν τη ψηφοφορία για τη παραπομπή του.

σ.ς.: Χρειάζεται προσοχή στην προφορά της όλης φράσης. Η λέξη «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» προφέρεται αργά και με ελαφρώς τρεμάμενη φωνή (βλ. σχετικό μήδι).

Φανταστικός διάλογος στο slang.gr...

4DaPutsRider: Λυπάμαι, αλλά δεν μπογώ να βάλω πάνω από τγία...

roflcopterας93: Τι; Τόσο λίγο; ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, κύριοι συνάδελφοι...

(από Jonas, 21/05/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Jonas

Γκρρ! Ποιος μου έβαλε 5* στον ορισμό και 1* στο λήμμα; ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, κύριοι συνάδελφοι!

:)

#2
GATZMAN

Αχ αυτή θέμιδα είναι τυφλή ρε γμτ. Σωστός και διαχρονικός

#3
Jonas

Φχαριστώ, αδερφέ.

#4
BuBis

Δεν είμαι ποντοκλαίουσσα αλλά κι εγώ δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα. Εντάξει, πλάκα κάνουμε, αλλά πολλοί between us κάνουν και ένα αξιόλογο research πριν βάλουν ένα λήμμα, με κίνδυνο μάλιστα να μας πάρει πρέφα το αφεντικό! Η βαθμολογία φυσικά λειτουργεί ως κίνητρο αλλά συμφωνώ ότι δεν είναι πρωτεύων (ωπ! μπήκε μια μαιμού στην σκέψη μου!). Aυτό που μ απασχολεί μπιό πολύ εμένανε, είναι πως κάποια λήμματα ψηφίζονται περισσότερο από άλλα σε αριθμό, αρνητικών ή θετικών, ψήφων... Με ποιό κριτήριο; Αν είναι σκέτο ή πλάκα, καλώς. Αν εδώ όμως προσπαθούμε να καταγράψουμε και την πλάκα αλλά και κάτι πιό σημαντικό, τότε νομίζω είτε καταργούμε την βαθμολογία, είτε όλοι μας κάνουμε τον κόπο να βαθμολογούμε και να σχολιάζουμε όλους! Έχουμε τίποτε στατιστικά επισκεψιμότητας του site;

#5
Jonas

Δικαιολογώ τον συνάδελφο που μου έβαλε 5 + 1 από τη στιγμή που, κατά τη γνώμη του, τα λήμματα που καταχωρίζονται εδώ πρέπει να είναι μόνο σοβαρά, χωρίς ίχνος σάτιρας και να εντοπίζονται ως προς τη χρήση τους σε βάθος χρόνου. Δεν τον δικαιολογώ όμως, εάν έκανε διπλό λογαριασμό (γιατί έτσι δείχνουν τα πράγματα) και με φιλοδώρησε με το 5 + 1 δις. αατα

#6
BuBis

Αγαπητέ Jonas, αν και δεν έχεισχέση, δεν έχω ακόμη βαθμολογήσει το λήμμα σου και εκεί ακριβώς είναι το ζήτημα, γιατι δεν το έχω κάνει ακόμη. Περιμένω να δω πως θα το βαθμολογήσουν οι άλλοι; Μην επιρρεαστώ αργότερα από τα σχόλια των slangόσαυρων; Δεν το θεωρώ πως είναι άξιο βαθμολόγησης; Kάνω άλλους υπολογισμούς, όπως μπαγαποντοδοσία; Χρειάζομαι πιο πολύ χρόνο γιατί όπως είπε κι ο παππούςτης γυναίκας μου να μην βάζω τον πόντο μου όπου νάναι; φοβάμαι την κατακραυγή ή έναν big brother που θα με κατηγορείσει ότι δεν ψηφίζω σωστά; Και έχεις δίκιο, μιά κατάσταση 5+1 είναι ολίγον extreme ένα πράμα! Μην μασάς όμως!

#7
Jonas

Ντηερ Μπούμπις,

Όπως είπα και πριν, η γνώμη του είναι και τη σέβομαι. Δε το θεωρώ extreme, ίσως του άρεσε πολύ ο ορισμός, αλλά το λήμμα (από τη στιγμή που δεν είναι και καθιερωμένο) όχι. Δε μασώ, όχι. Απλά σπάζομαι αν όντως το βαθμολόγησε 2 φορές με διαφορετικούς λογαριασμούς.
Κατά τα άλλα... φέρ' το πάνω! ([ =bring it on!)

#8
BuBis

άααα, τώρα κατάλαβα τι θαλαπείς... έλα ρε συμβαίνουν και τέτοια; ρε mods, έτσι χαλάει το παίγνιον γαμώτη...

#9
Galadriel

Πώς νομίζατε ότι εμπνεύστηκε ο ποιητής τον πανοποντοδότη... Ιστορία μου αμαρτία μου πάντα υπάρχει κάποιος που δεν έχει ζωή και χιούμορ. Νομίζω ότι το αφεντικό κάτι έχει τζιμπίσει πάντως...

#10
Vrastaman

I quote Ραν Ταν Πλαν:
Και για όσους δεν κατάλαβαν, βάλτε κάνα-δυο τικ, όπου νά 'ναι. Έτσι κι αλλιώς, τζάμπα είναι.

#11
Vrastaman

Ποιητής εκ του προχείου
έχων τον ιό του χοίρου

#12
GATZMAN

@vrasta
Είδες τι έπαθε ο Μητσοτάκης, από τα πολλά τα τικ που τού βάλανε; Απέκτησε....το τικ

#13
poniroskylo

Έτσι. Όλα τα λεφτά είναι πώς το λέει. Με όλη την καλή διάθεση του κόσμου, είναι αδύνατον να τον πάρεις στα σοβαρά και να τον πιστέψεις. Και, ναι - μπορώ να δω ότι θα έχει εφαρμογές.

#14
Galadriel

@μύδι: Μάλλον πρέπει να είμαι αφελής και ψυχοπονιάρα και τυφερή ψυχή γιατί εμένα με συγκίνησε ο μπαγάσας :(
(αμάν φαντάσου δηλαδή τι πιθανότητες έχω να έχω καταπιεί απίστευτα φίδια αμάσητα ως σήμερα από κόσμο πού 'κλαιγε...)

#15
iron

μάλλον είσαι σε άλλη φάση...