Στρατός, εκπαίδευση, παρέλαση, σκηνάκια, σκοπιά, αγγαρεία. Ταλαιπωρία της ψυχής, καταπόνηση του σώματος. Για να αντέξει κάποιος πρέπει να είναι ένα πράμα: Ζωντανός.

Πως θα μπορούσε κανείς να επιβιώσει κανείς από την θανατηφόρα βρώση του, ληγμένου εδώ και χρόνια, γκοτζίλα; Δηλητηριάσεις και μολυσμένα κουνούπια απειλούν καθημερινά την υγεία του στρατιώτου. Τόνοι σκουπιδιών έξω από τα μαγειρεία του κέντρου, βρωμερές καλλιόπες, μασίφ ποδαρίλα στους θαλάμους, κοριοί, ποντίκια, τσιμπούρια, σκόνη, ζέστη, βουλωμένα φρεάτια. Σκηνικό τρόμου που μπορεί να οδηγήσει κάθε ζωντανό οργανισμό στο θάνατο.

Πώς λοιπόν να επιζήσει κάποιος σε αυτό το ταξίδι-υποχρέωση και καθήκον προς τη «μαμά πατρίδα»; (σ.ς. Η πατρίδα έχει τη ρίζα πατήρ και δηλώνει πατριαρχική δομή. Ο Πλάτωνας είχε προτείνει τον όρο μητρίδα για την αρχαία Κρήτη που ήταν μητριαρχική. Επομένως ο όρος «μαμά πατρίδα» είναι αδόκιμος). Το πάνσοφο κράτος έκανε τις μελέτες του, είδε, έκρινε και αποφάσισε. Έτσι λοιπόν κάθε νεοσύλλεκτος εμβολιάζεται με ένα εμβόλιο το γνωστό αντιπεθανικό.

- Πού είναι ρε μαλάκα τα σκυλάκια που είχαμε εδώ;
- Άσε ρε μαλάκα, έφαγαν το γκοτζίλα που περίσσεψε από τα μαγειρεία.
- Και;
- Πέθαναν, αυτά δεν τα είχαν κάνει αντιπεθανικό...
(πραγματική εμπειρία)

Δόξα, τιμή, άρματα, Ελλάς (από Stravon, 03/09/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Stravon

  • συμπληρώνω τον αστερίσκο. Η πατρίδα έχει τη ρίζα πατήρ και δηλώνει πατριαρχική δομή. Ο Πλάτωνας είχε προτείνει τον όρο μητρίδα για την αρχαία Κρήτη που ήταν μητριαρχική. Επομένως ο όρος μαμά πατρίδα είναι αδόκιμος.
#2
patsis

Η φωτό υποδηλώνει ότι είσαι μαύρος Stravon;

#3
Khan

Στος!

#4
Stravon

Ήμουν, τώρα άσπρισα.

#5
HODJAS

Ήπρεπε να μπεί!
Συμπλήρωση: Είναι (προφανής) παραφθορά του αντιτετανικού ορού.

#6
GATZMAN

@Stravon
Ασπρισες εντελώς; Τουτέστην, έχεις και λευκό απολυτήριο;

#7
Stravon

Από την πρώτη μέρα...δε γνώρισα άλλο χρώμα. Από ρόζ σε άσπρο.

#8
patsis

Κι εγώ μαύρος. Αλλά ρε συ, τα motto μας πάνω στους θυρεούς δεν μ’ άρεσαν ιδιαίτερα. Το «Όπου η δόξα και το καθήκον» ας πούμε μου φαίνεται ρηχό. Το άλλο (νομίζω Σώματος ή Ταξιαρχικό) «Θνήσκε υπέρ πατρίδος» αποπροσανατολιστικό και αυτοκτονικό. Ιδίως με το δεύτερο είχα χαλαστεί. Γιατί ρε πούστη μου, τι κακό έχει να ζεις για την πατρίδα σου;

Φλασιά: Αυτά τα δύο έχουν κάτι κοινό. Δεν εστιάζουν στο έργο (προστασία της πατρίδας) αλλά στην μυθολογία της προσφοράς για αυτήν, της δόξας του θανάτου γι’ αυτήν. Αυτό όμως αν έρθει, έρχεται μετά και είναι απευκταίο. Δεν νομίζω κανένας να προτιμά, αν πρέπει να διαλέξει, έναν στρατό νεκρών ηρώων από ένα πλήθος ζωντανών πολιτών, πρώην στρατιωτών που απλά έκαναν το καθήκον τους, υπερασπίστηκαν (αποτελεσματικά εννοείται) την χώρα τους και γύρισαν πίσω στις δουλειές τους.

Τεσπά, το γάμησα. Αν και δεν έχω ακούσει τον όρο, η έννοια των εμβολίων του στρατού έχει πολύ ψωμί, τουλάχιστον σαν αφορμή για χαβαλέ και πειράγματα. Πχ:
[I]- Καλά ρε μαλάκα, ληγμένες κοκακόλες μας έβγαλες;
- Έλα μωρέ, για δυο μήνες; Στρατό πήγες, εκει πέρα κάναμε εμβόλια για τα πάντα.
- Και για τα κοάλα;
- Και για κομμουνισμό μη σου πω...[/I]

#9
Khan

Χαχαχα.
Θυμίζει το ρητό του Μπάιρον:

Είναι ευκολότερο να πεθάνεις για μια γυναίκα, παρά να ζήσεις μαζί της.

#10
HODJAS

Πάτσμαν-χάνι: Γαμήσατε!

#11
BuBis

@ Khan αν θυμάμαι καλά, ο Μπάιρον το κατέγραφε το ρητό...

#12
Αναγράμματος

"The object of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his."
- George S. Patton