Το «να» αντί του «για να» και με ταυτόχρονη παράλειψη του ρήματος «μπορείτε να» χρησιμοποιείται τακτικότατα στα μεταμεσονύχτια τελεμάρκετινγκ, σε όσα κανάλια, δηλαδή, είναι δυνατόν να κάνει κανείς συντακτική παρατήρηση για τους διαλόγους, άκτε, κνκ.

Δίνει χαρακτηριστικό ύφος στην ομιλία και είναι απαραίτητο στο οπλοστάσιο όποιου κοροϊδεύει τον τηλεοπτικό-θεαματικό λόγο και τα κλισέ του. Αυτό και το γέλιο του Καλογήρου όταν πουλάει ανατομικά μαξιλάρια στον 902 αριστερά στην τηλεόραση κτρ.

Δεν είναι και πολύ σλανγκ, έως και καθόλου, αλλά νομίζω ότι χρήζει καταγραφής.

- Σωστός πουτσομεζές η Πόπη.
- Ναι, είναι μανιτζέβελη. Έχει και μεντεσέδες, να την διπλώνεις όταν δεν τη χρησιμοποιείς και να την αποθηκεύεις στην ντουλάπα, κάτω από τον καναπέ ή το κρεββάτι. Είναι, επίσης, ιδανική να την έχεις μαζί σου στο γραφείο, στον περίπατο, στο αυτοκίνητο.
- Είσαι κατεστραμμένος.

παναγίτσαμ\' (από BuBis, 20/09/09)(από Jonas, 13/01/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
jesus

ξέχασα τα θένκια στον πάτσις (κατά το χατζηδάκις το γιώτα ρε ψωνάρα;;) για την έμπνευση που μου έσκασε σε ανταλλαγή πρόστυχων πιμί.

#2
patsis

Χαχαχαχαχαχαχχα! Κρύβε λόγια!

#3
Vrastaman

Λόgω βαθμολογίας, Bubis;

#4
BuBis

γι αυτό βεβαιώς, το λήμμα άλλωστε είναι καταπληκτικό!

#5
Vrastaman

Συμφωνώ...

#6
jesus

θάψτε με. γουστάρω. πραγματικά.

#7
Khan

Περιφορά Επιταφίου έγινε το λήμμα!

#8
Galadriel

Γαμηστερό λήμμα, χέσε τις μαυρίλες, θα σε στρώσουν οι νόμοι των μεγάλων αριθμών - νομίζω στα 100 σημεία έχεις την πραγματική στατιστική τάση.

#9
iron

το μήδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#10
Galadriel

Κοιτούσα το μήδι και σκεφτόμουν «αυτός ο μπούμπης δεν υπάρχει» και μετά πέρασε μια φλασιά από το νου μου - χαν πέσμου ότι δεν είσαι εσύ, γαμώ την αντικειμενική μου αυτοπυρπολητική ετεροθεώρηση με τις ανασφάλειες που μου προκάλεσες...

#11
BuBis

Μes μου, Mes μου, σου το'χω πεί δισάκις, εγώ δεν είμαι τέτοιος!

Άβυσσος η ψυχή του άθρωπα, τελικώς... Μα πώς να σου το αποδείξω βρε παλιοκόριτσο, ότι εγώ είμαι εγώ; Ίσως στην επόμενη συνάντα, λέμε...

(και είναι ΒuBis, άρα στα ελληνέζικα ΜΠούΜΠις... Και φυσικά είναι αρτικόλεξο!!)

#12
xalikoutis

το αντίστοιχο αρνητικό είναι το ¨ώστε για να μην«...

#13
mariahomorfi

σορυ αν φανω λιγο αδιακριτη η εκτοσ τοπου κ χρονου αλλα ποιοσ ειναι αυτοσ που βαζει «-» και χαντακωνει λημματα και ορισμουσ;και γτ θεωρειτε/ται κακο το 3.04;