Selected tags

Further tags

Κατάσταση η άτομο αυτιστικής συμπεριφοράς.Συνωνυμα: κουκουρουκου νιντζα, ανάποδο παλαμακι, ουγκ τζι, ναναι πότη ότι .

Ασε μανιτο σε λέω αταου ατα αγκαθα ο τύπος , μου δείχνε καμία ώρα πως στρετσαρει γλώσσα να γλύψει τον αγκώνα του.

Got a better definition? Add it!

Published

Πολυσχιδής και άκρως γαμοσλανγκοπρεπής εκδοχή του επιδέχομαι.

Μερικές πρακτικές εφαρμογές:

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Λειτουργεί, δουλεύει.

...
-Δηλαδή αν τρίψω αβοκάντο στις μασχάλες μου δεν θα ιδρώνουν;
-Ναι ρε! Το 'χω δοκιμάσει, πιάνει.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

  1. Ο ποταπός, ο άθλιος, ο ελεεινός.

  2. Κακό πνεύμα. Δαίμονας. Aναφέρεται πολύ στην Κόλαση του Δάντη να καταδιώκουν τον Δάντη και τον Βιργίλιο.

  1. - 'Oλο οι ίδιοι κι οι ίδιοι κυβερνούν τον τόπο πώς να σταματήσει η κατρακύλα με τέτοιους αχρείους στο τιμόνι;

  2. « Aυτοί οι δαίμονες έχουν γελοιοποιηθεί και έχουν υποστεί προσβολή και τον τραυματισμό [...] τώρα οργή ​​προστίθεται στο φυσικό τους σπλήνα και θα κυνηγήσουν τον Βιργίλιο και τον Δάντη κάτω, όπως τα λαγωνικά τον λαγό. »

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Αυτός που επηρεάζει και εμπνέει άλλους, που έχει μεγάλο αντίκτυπο και έχει επίδραση σε μετέπειτα εξελίξεις, ο σημαντικός. Χαρακτηριστικά χρησιμοποιείται σε συμφραζόμενα τέχνης αναφερόμενο σε δημιουργούς.

Πρόκειται για αγγλιά, νεολογισμό του διαδικτύου, που εξυπηρετεί τη μεταφραστική οικονομία αποδίδοντας μονολεκτικά το influential. Στα τυπικά λεξικά δεν τον βρίσκω, τον βρίσκω πάντως στο ονλάιν ελληνογερμανικό Πονς, αλλά και στα σχετικά νήματα του Τρανσλάτουμ και της Λεξιλογίας.

  1. Ο Αντρέι Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκι [...] ήταν Ρώσος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους και επιδραστικότερους σκηνοθέτες την περίοδο της Σοβιετικής ένωσης καθώς και ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. (από τη Βικιπαίδεια)

  2. Μια μεγάλη μορφή της ροκ και ένας απ’ τους κιθαρίστες που ενέπνευσαν όσο λίγοι, αμέτρητους άλλους ν’ ασχοληθούν με την κιθάρα, ο πολύ επιδραστικός Ace Frehley, κλείνει σήμερα τα 62 του χρόνια. (από εδώ)

  3. Οι Led Zeppelin, η πιο επιδραστική μπάντα ever! Σύμφωνα με τους ακροατές του βραβευμένου ραδιοφωνικού σταθμού Planet Rock, οι Led Zeppelin επηρέασαν τα ροκ μουσικά πράγματα περισσότερο απ' όλους. (από εδώ)

  4. Δράκος: Μία βαθιά επιδραστική ταινία. «Ο Δράκος» του Νίκο Κούνδουρου είναι μια από τις ελάχιστες ταινίες που επηρέασαν τον ελληνικό κινηματογράφο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρείται από τις σπουδαιότερες δημιουργίες του. (από εδώ)

  5. Το βραβείο αναγνωρίζει τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές συνεισφορές στον τομέα των μαθηματικών επιστημών. Σύμφωνα με την επιτροπή της ακαδημίας, «οι ισχυρές ιδέες, μεθόδοι και αποτελέσματα του Ντελίν συνεχίζουν να επηρεάζουν την ανάπτυξη της αλγεβραϊκής γεωμετρίας και των μαθηματικών στο σύνολό τους». (από τον τύπο)

  6. Πιστεύω ότι ο πλέον επιδραστικός πολιτικός που έχει συνδέσει το όνομά του με σημαντικές, θετικές ή αρνητικές, στιγμές της ελληνικής ιστορίας είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Επιπλέον είναι αυτός ο οποίος επί της ουσίας βοήθησε στον αστικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας. (από φόρουμ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων (κυρίως) ή πραγμάτων.

Αλιευθέν από το κολασμένο λήμμα

- Το παστίτσιο κολασμένο σήμερα Πόπη μου.
- Εμ κολασμένο θα είναι, από το πρωί στην κουζίνα σαν το δούλο, ούτε ένα καφέ δε πρόλαβα να πιω η γυναίκα. Πήρε τηλέφωνο η Θέκλα και της το 'κλεισα λες και είμαστε μαλωμένες για να προλάβω να τα 'χω όλα στην εντέλεια για τον πασά, αλλά δε φταις εσύ, εγώ φταίω που με θέλαν καν και καν, και γιατροί και δικηγόροι και φαρμακοποιοί. Κι εγώ το ζώον, πήγα και πήρα εσένα.
- Τι το 'θελα και μίλησα. Πού και να ήταν μάπα...

Αλιευθέν από σχόλιο εκ λήμματος «γαζί»

Και γαμώ τα κονέ σας κάνω με το λημματάκι αυτό, που μου το ζητούσαν καν και καν!

(από papalaozi, 20/10/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Χρησιμοποιείται ως «αλήθεια;» ή «α, ναι;»
Η σωστή ορθογραφία είναι «odws;», δεδομένου ότι χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα φοιτητοηλικίας και κάτω, που για κάποιο λόγο την έχουν δει ότι το ντ στα γκρίκλις γράφεται με d.

(στον προφορικό λόγο)
- Έχει το Όσα Παίρνει ο Άνεμος στην τηλεόραση.
- Όντως;
- Ναι, στο τέσσερα. Βάλε να το δούμε!

(στον γραπτό λόγο)
Maraki18: axaxaxa re m thn peftei o nikolas sto chat!
Lilian19: odws;
Maraki18: re nai!
Maraki18: katse na s deixw ti mou grafei

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

All-time classic λήμμα που χρησιμοποιείται όταν κάποιος εκνευρίζεται από κάτι που του είπανε.

- Πρόεδρε τελικά θα έρθει ο Σουάνης στην ομάδα να μας βοηθήσει να ανέβουμε κατηγορία;
- Ποιος να έρθει μωρέ. Αφού όταν μιλήσαμε μου ζήτησε 500.000 ευρώ το χρόνο. Ακούς εκεί το σαπάκι! Τι νομίζει ότι είμαστε σαν την 1η κατηγορία Κύπρου να μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Δάκρυα υποκριτικά, με σκοπό την συγκίνηση ή/και παραπλάνηση. Όταν δηλώνεις πόσο λυπημένος/στεναχωρημένος είσαι, κοιτάς το πάτωμα, βαριαναστενάζεις και ξεφυσάς - μα από μέσα σου πανηγυρίζεις και χαζογελάς.

Δυο καθηγητές πήραν τηλέφωνο την αστυνομία, για να έρθουν τα ΜΑΤ και να δείρουν τους φοιτητές. Ύστερα ανακοίνωσαν πως: «Με μεγάλη μας λύπη ως Συμβούλιο Ιδρύματος αναγκαστήκαμε χθες, Δευτέρα 8/7/2013, να καλέσουμε την αστυνομία». Ήταν πράγματι «μεγάλη η λύπη τους» ή μήπως είναι κροκοδείλια δάκρυα;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η γόμα, η κόλλα, από δέντρα όπως η μυγδαλιά.

Αυτή η μαϊμού είχε πολλή πλάκα, ανέβαινε σαν αγέρας πάνω στα δέντρα, για να βρει να φάει κανά γλυκό κομμίδι, είτε μέλι μέσα στις κουφάλες των δέντρων.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified