Στην μορφή την καλαφάτισα: Την πήδηξα, την διακόρευσα, την έσκισα.

-Πώς πέρασες το χτεσινό βράδυ με την τύπισσα;
-Καλά, την καλαφάτισα!

Πασπάτης-Καλαφάτης (Βεγγος-Σταυρίδης), στην ταινία :Οι δοσατζήδες   (από GATZMAN, 12/10/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
ο αυτοκτονημενος

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗΖΟ ΤΟ ΒΑΡΚΑΚΗ ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΤΟ ΓΛΥΦΟ ΜΕΧΡΙ Η ΓΛΩΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΛΙΩΣΗ Η ΤΟ ΠΟΥΤΣ.......ΛΟ ΤΟ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ / ΗΔΟΝΗΣ
3 3

#2
GATZMAN

Υπάρχει κι ένα τραγούδι του Τσιτσάνη, το «Βάρκα γιαλό»

Νομίζω πως κάποια έκδοση του τραγουδιού περιέχει τους στίχους:
θα τήνε καλαφατίσω / από μπρος και από πίσω.

Aν το βρεί κανείς...

#3
BuBis

σχόλιο για τον ορισμό: κατούρα και λίγο!

#4
BuBis

το καλαφάτεμα στα τούρκικα (καταρχάς ναυτικός όρος) κατά μία έννοια έχει και την επιφανειακή επισκευή, τηνν τσαπατσουλιά, το bricolage ντε!

Στο νέτι Gatz θα βρεις απάντηση γι'αυτό που λες, απλά κάνε copy paste τον στίχο!

#5
GATZMAN

Ανεβάζω το πλησιέστερο βίντεο.

#6
allivegp

Υπήρχε και ένας βυζαντινός αυτοκράτωρας στον 11ο αι. με το όνομα Κων/νος ο Καλαφάτης, προερχόμενος από τις φτωχές τάξεις των λιμενεργατών.

#7
GATZMAN

Ωραίος! Προφανώς μιλάς για τον Μιχαήλ Ε τον Καλαφάτη, ανιψιό του Μιχαήλ Δ του Παφλαγόνα, ενός από τους 3 άνδρες της πιο ερωτομανούς και ξεκωλιάρας Αυτοκράτειρας του Βυζαντίου. Της Ζωής της Πορφυρογέννητης που ήταν ανιψιά του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου. Οσο αυστηρός ήταν ο θείος, τόσο ξεκώλι ήταν αυτή. Πρέπει να 'χε και γαμώ τα βυζογραφικά πάντως. Βυζαντινή όνομα και πράμα δηλαδή.

#8
allivegp

Σπέκια. Εσφαλμένα τον ονόμασα Κων/νο, είπα «τί στο καλό, 11 υπήρχαν, να μην ήταν ένας απ΄αυτούς;» Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε. Ωστόσο, ουδέν κρυπτόν υπό του GATZ, και ευτυχώς δηλαδή.

#9
GATZMAN

Να 'σαι καλά που το θύμισες. Πάντως τα βιβλία που 'βαλα στο μήδι έχουν πολύ ψωμί για την καυλιάρα Ζωή, για το σόι της (Βουλγαροκτόνος,κλπ), τους εραστές της, τις μηχανορραφίες που στήνονταν στον γυναικωνίτη, αλλά κι αυτές που στήνονταν από ευνούχους,καυλικούς, στρατηγούς, παπαδαριό, κλπ. Κάπου μιλά, ο συγγραφέας,για την επίδραση της γεωπολιτικής θέσης της Πόλης, στην αυξημένη σεξουαλικότητα των γυναικών της περιοχής.

#10
BuBis

Kαλά Gatz μας καλαφάτισες με το βιντεοκλίπι... Πολύ sex & drugs & rock''n'roll!

#11
GATZMAN

Ανατροπές φίλε μου!