Κατά τη χειμέρια νάρκη, ο μεταβολισμός των ζώων και ειδικά αυτών που ζουν σε ψυχρά κλίματα επιβραδύνεται και η θερμοκρασία του σώματός τους μειώνεται αισθητά. Γενικά η χειμερία νάρκη αρχίζει όταν κατεβαίνει η θερμοκρασία και η αναζήτηση τροφής είναι πολύ δύσκολη. Παρόλο που η θερμοκρασία της αρκούδας δεν πέφτει και πολύ και έτσι η αρκούδα μπορεί να ξυπνήσει κατά τη διάρκεια του power saving μοντ, οι αρκούδες πριν πέσουν σε αγρανάπαυση τρώνε τον αγλέορα για να συντηρηθούν. Ε... και μόλις ξανα μπουτάρουν πεινάνε του καλού καιρού. Εμπρός καλά μου σαγόνια!

Εδώ λοιπόν κάνουμε ένα κλικ πάνω από το μέσο performance της ήδη φαγανής αρκούδας, μιλώντας για την αρκούδα πριν τη χειμέρια νάρκη της.

Η ατάκα λέγεται για κάποιον που σε μόνιμη βάση ή σε περιστασιακή φάση (π.χ: σε κάποιο γλέντι) σαβουριάζει... τα γατοκέφαλα και ακόμα περισσότερο όταν τα καταβροχθίζει και τα τσακίζει στο πιτς-φιτίλι... λες και είναι αρκούδα που έχει φτάσει στο ενενήντα για να αποσυρθεί προσωρινά από την πιάτσα. Η φράση λέγεται καθ υπερβολήν, για να δείξει τη λαιμαργία η/και τη μανία που έχει πιάσει κάποιον που προσπαθεί να κατεβάσει το καταπέτασμα και να τα κάνει όλα λαμπίκο.

Αν ο τύπος είναι ένας ακάματος εργάτης στο χτίσιμο κοιλιακών (χλαπάκιασμα σε μόνιμη βάση) επαναλαμβάνοντας το πρότζεκτ κάθε τρεις και λιγο...ε τότε τι να πούμε; H κακομοίρα η αρκούδα πέφτει στη νάρκη με πολύ αραιότερο ρυθμό. Ο τυπάς λοιπόν, τρώει λες και έρχεται πόλεμος, λοιμός,... καταστροφή. Και τρέμοντας μη χάσει τις μπουκιές από τους συνδαιτυμόνες, τους παρασύρει σε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα (hint and tip) και μετά την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και ασχολείται με το χόμπι του. Ο τύπος διαθέτει την... επιτάχυνση, χτυπάει τις...μασαμπούκες, χτίζει τις ταράτσες, αυξάνει το λογαριασμό του στη μπάνκα (μπάκα) του και πριν... ναι ναι... πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις τον έχει φάει ήδη και αυτόν και πάει για άλλα. Αλί μη βρεθεί κατά λάθος το χέρι σου, την ώρα που κλείνουν τα σαγόνια του καρχαρία... χαχαχα.

Σημείωση: H ατάκα δένει καλύτερα σε μεγαλόσωμο (αρκούδα... και καλά) που ρίχνει συχνά τη μάσα της αρκούδας

(Σε παρέα που τρώει)

Πέτρος: Ρε παλιοχλαπαχλούπα Μήτσο, κάνε λίγο κράτει ρε... Θα μας φας και μας. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Απορώ πως ζούμε ακόμα.
Μήτσος (χωρίς να σηκώσει κεφάλι): - Αφήστε με ρε να φάω σαν άνθρωπος
Πέτρος: Ανθρωπος; Ποιος άνθρωπος; Εγω βλέπω μια αρκούδα προ χειμερίας νάρκης.
Βασίλης: Φυλαχτείτε αδέρφια... Μήτσος: Γκρρ...χαχαχα
Ολοι: χαχαχα

Ωσ υπουργός αμύνης το πρώτο μέτρο που ιθα πάρω είναι η άμυνα από τον εχθρό που λέγεται ΠΕΙΝΑ.Πάμε να φάμε αδέρφια! (από GATZMAN, 25/10/09)Ταινία Σάντα Τσικίτα. Εδώ ο Λογοθετίδης είχε τσακίσει τα...πιλάφια (από GATZMAN, 25/10/09)Ταινία:Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα. Εδώ κάποιος Μιχαλάκης κάλεσε τους φίλους του για να γιορτάσει την προαγωγή του...αλλά έσκασε τρώγοντας.  (από GATZMAN, 25/10/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Μου παραμένει άλυτη πάντως η απορία, οι αρκούδες όταν είναι σε χειμερία νάρκη πώς χέζουν; (Σε δάσος ή αλλού).

#2
GATZMAN

Μπορεί να λέμε απορία χρήστου λυνξ, αλλά...