Το συγκεκριμένο λήμμα δεν ασχολείται με τη λεπτομερή εξέταση των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού (συκώτι, στομάχι, πάγκρεας και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις), θέματα που αποτελούν αντικείμενο μελέτης της ανατομίας. Ας δούμε όμως για τι θέμα συζητάμε.

Μιλάμε για κάποιαν που είναι απ' τα κόκαλα βγαλμένη, για κάποιαν σαρακοστιανό, για κάποιον τσίρο, για κάποιον που 'χει μείνει πετσί και κόκκαλο. Είναι τόσο αδύνατο το άτομο, ώστε μπορούν και καλά να διακρίνονται πεντακάθαρα τόσο τα ζωτικά του όργανα και τα επιμέρους τμήματά τους, τα οστά του, κλπ.

Μ' άλλα λόγια ο τύπος είναι τόσο αδύνατος, ώστε όχι μόνο μπορείς να δεις π.χ να διαγράφονται τα όργανά του, αλλά είσαι και σε θέση να μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ως ζωντανό πρόπλασμα ανατομικής μελέτης... λες και είσαι φοιτητής ιατρικής σε κάποιο πανεπιστήμιο (π.χ: του Πούτσεστερ)... Λέμε τώρα!

- Εχεις δει τη Μαρία τελευταία;
- Μπα όχι. Γιατί το λες;
- Πλακώθηκε σε κάτι δίαιτες και έχασε... τα κιλά. Άσ' τα... Κάνεις ανατομία πάνω της.
- Ωχ! Δεν κάνει καμιά φανουρόπιτα να βρει μερικά;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Επίσης παίζεις ξυλόφωνο στα πλευρά του (της) κ.ά.

#2
GATZMAN

Kαι στον Πάγκαλο μπορεί να παίξει κανείς ξυλόφωνο. Ρίχνει ξύλο ο Πάγκαλος και φωνάζει ο άλλος. Και φωνάζοντας μπορεί να διαπιστώσει πόσο μελωδικά σκούζει.

#3
HODJAS

Για αραιοδοντούδες, λέμε «παίζεις γκλόκενσπηλ με τα δόντια της» (αν και αυτοί-ές που έχουν αραιά δόντια ιδίως τα μπροστινά, λέγεται οτι διαθέτουν καλή φωνή)...

#4
GATZMAN

@Χότζα
Ενδιαφερον! Η φύση φροντίζει...

@Khan... Αλί μη βρεθεί αυτή που έβαλες σε περιοχές του Λυβικού... Εκει πέφτει ο αέρας της αρκούδας... Τη βλέπω να παίζει στη Λυβική έκδοση της ταινίας, Όσα παίρνει ο άνεμος.

#5
Khan

Ασίστ: Τζόνι Μπλακ από παιδί της Μπιάφρα

#6
GATZMAN

Α... απο κει μας έρχεται η ακτινογραφία του μηδιού 4;

#7
GATZMAN

@jb
θ!ξ για το... μήδι