Κυριολεκτικά, η κλασσική γλώσσα που ομιλείται στην Περσία. Λέγεται και παρσί (περσικά). Κάποτε ήταν επίσημη γλώσσα σε πολλές περιοχές της Ασίας γειτονικές του Ιράν και εχρησιμοποιείτο από τους λόγιους.

Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να δώσει την έννοια της άπταιστης γνώσης μιας ξένης γλώσσας ή άλλη γνωστικού αντικειμένου.

«Μιλάει φαρσί τα γαλλικά» (μιλάει πολύ καλά).
«Την ιστορία την έμαθε φαρσί» (την έμαθε πολύ καλά).

Achtung τριχοφοβικοί, ο γάτος αυτός νιαουρίζει φαρσί (από Vrastaman, 24/11/09)Γκιουλ Καντιμ Λούβαρη Φιξ, ιρανικής καταγωγής (από johnblack, 24/11/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Oniro, το αναγραμμαντείο σε καλωσορίζει στο σλανγκρρρ

#2
Khan

όρνιο καλωσόρισες κι απ' το εναλλακτικό αναγραμμαντείο!

#3
mariahomorfi

νομζω εχουμε και αλλο ενα οριον..εκτοσ κ αν ειναι ο εαυτοσ σου αυτοσ που αναφερομαι

#4
Επισκέπτης

Επισης το έχει μάθει νεράκι αλλά και απεξω κι ανακατωτα

#5
Vrastaman

#6
johnblack

να σε ρωτήσω ρε βράστα επί τη ευκαιρία (διότι βαριέμαι να πάω στα σχόλια του λήμματος): αυτά τα αρχοντομούνα-μοσκομούνα-κυριλομούνα κλπ που τα λατρεύετε, υπάρχουν άουτ δερ, τα 'χει πει ποτέ κανείς ή αποτελούν αποκυήματα σλανγκρρικής φαντασίας; Καλόπιστα ρωτώ, από απλή περιέργεια.

#7
vikar

Λέγονται, ναί. Ένα γκουγκλάρισμα πείθει (καί για τα τρία που αναφέρεις). Το σλανγκομούνα βέβαια είναι άλλη υπόθεση... :-Ρ

#9
iron

μας αμφισβητείς μαυρόγιαννε, ε;

#10
johnblack

Προσπαθώ καλή μου αλλά καμιά φορά δν πετυχαίνει μπουαχαχα

#11
iron

να μην προσπαθείς τόσο, φτούκακα!

#12
johnblack

Επειδή όμως δεν μπορώ να πέσω και τελείως αμαχητί, να υπενθυμίσω τα εξής: το ιντερνετ και ο ιντερνετικός λόγος διατηρούν σε κάποιο βαθμό μια αυτονομία έναντι του «πραγματικού» κόσμου. Το ίντερνετ δεν είναι ακριβώς ο καθρέφτης του τι υπάρχει και του τι λέγεται έξω στο δρόμο. Κι αν είναι καθρέφτης, είναι μάλλον παραβολικός και παραμορφωτικός. Στο ίντερνετ πλάθεται καθημερινά μια νέα γλώσσα, που υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από τη λογική του μέσου, την ιδιαιτερότητά του, τον ελευθεριακό του χαρακτήρα. The medium is the message άλλωστε. Οι δυνατότητες καινοτομιών και νεωτερισμών είναι εδώ απείρως περισσότερες. Θα έλεγα πως επιβάλλονται κιόλας, το ίδιο το μέσο σε ωθεί να εφευρίσκεις διαρκώς νέες γλωσσικές φόρμες, να αναπεριγράφεις διαρκώς τον εαυτό σου και τον κόσμο που σε περιβάλλει. Αποστρέφεται οτιδήποτε το στέρεο και το οριστικό.

#13
iron

ε καλά πέσε, κι ας μην είναι αμαχητί, ωφου!

#14
johnblack

γκντουπ

please μην το κάνετε λήμμα :)

#15
vikar

Το οποίο πάντως μου θυμίζει οτι ακόμα να βρώ το μοσκομούνα στον Σκαρίμπα... (ένας τόμος έμεινε, πού θα πάει...)

#16
iron

χμμ γιάννο... με προκαλείς γιατί δεν το έχουμε, ενώ έχουμε κλαψ, έχουμε σνιφ, έχουμε λυγμ, έχουμε ντόινγκ, έχουμε μουάχαχα, μπουχουχου, να μην έχουμε γκντουπ;;; είναι δυναμό;;;;.

#17
Galadriel

Ironick καταλήγει να είναι ψιλοκρίπι αυτό το πράμα να λες αυτά που έχω στο μυαλό μου. Συγκεκριμένα σκέφτηκα «παίζει να μην το έχω ανεβάσει αυτό; πα να το ανεβάσω» αλλά μετά σκέφτηκα, ωχ, δεν είναι να ανεβάσω ορισμό τώρα, θα μου τον μαυρίσει με την μία, άσε καλύτερα. Να θυμηθώ να ανεβάσω και λεξιπλασία αυτοαναφορικό «αστρομοκρατία».

#18
johnblack

E αυτό με συγχωρείς αλλά θα το μαυρίσω στάνταρ.

Και δεν είναι οτι δε μ' αρέσουν αυτά τα κομιξάδικα γκντουπ-ντοινγκ-φστ-μπόινγκ-μπερπ-κλαψ κλπ. Κι εγώ τα διάβαζα μικρός και γαμιόμουν στο γέλιο. Απλά πολύ δύσκολα θα έβαζα πεντάρι σε κάτι τέτοιο ως λήμμα. Διότι αν βάλεις άριστα σ' αυτές τις σαχλαμάρες, τότε σε κάτι αρχιδάτα λήμματα όπως δαγκώνω κάποιον ή κάνω τον γερμανό, τι πρέπει να βάλεις; Το μόνο που σου μένει τότε για να διαφοροποιηθείς είναι να κλείσεις ραντεβού στο λημματοδότη και να του πάρεις τσιμπούκι.

Επίσης, καλή μου Μες, σε τιμά το οτι παραδέχεσαι - εσχάτως - πως σε νοιάζει το θέμα της βαθμολογίας και πως λαμβάνεις υπόψη το κατάλληλο τάιμινγκ για ανέβασμα λήμματος. Άρα δεν είμαι ο μόνος που καίγεται για τέτοιου είδους ζητήματα. Και είναι τουλάχιστον άδικο να μου την πέφτετε ομαδικά με το που πάω να σχολιάσω κάποιο λήμμα - έστω και με τον πικρούλικο και ειρωνικό τρόπο μου - οτι τα κάνω όλα επειδή ζηλεύω τη βαθμολογία σας. Αυτό λέγεται argumentum ad hominem: επειδή δλδ ο μπλακ καίγεται για τα αστέρια, οτιδήποτε λέει και κάνει πρέπει να κρίνεται υπό αυτό το πρίσμα. Λάθος.

#19
vikar

(εγώ πάντως ακόμα γαμιέμαι στο γέλιο όταν τα διαβάζω...)

#20
Galadriel

Όλοι θέλουν να αναγνωρίζεται ο κόπος τους όταν μοιράζονται κάτι με άλλους, αλλά το να κάνει κάποιος σαν υστερικός για τα αστέρια είναι αστείο. Γενικώς μιλάω.

Σε αυτό το πλαίσιο, ποτέ δεν είπα ότι δεν με νοιάζουν τα αστέρια, ίσα ίσα στενοχωριέμαι όταν ανεβάζω ορισμό που κρίνεται ως αποτυχημένος. Προσώπικλυ πάντως, είναι προφανές ότι ανεβάζω και μη πιασάρικα λήμματα, όπως κάποιοι τοπικοί ιδιωματισμοί της σλανγκογιαγιάς μου και των φιλενάδων της (γουστάρω τρελά να τα βλέπω γραμμένα αυτά που άκουγα μικρή, ειδικά όταν δεν υπάρχουν στο νετ αλλού) σο, ξέρω τί να περιμένω και πώς να το αξιολογήσω αυτό.

Γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων βαθμολογούνται (κακώς) με την ίδια βαρύτητα λήμμα και ορισμός: ένα λήμμα που είναι για τον πέοντα κατά την άποψη κάποιου, δεν θα πει ότι δεν ορίζεται και καλά, γιαυτό έχει δυο γραμμούλες αστεράκια, αλλά μέχρι να καταλάβουν κάποιοι πως δουλεύει το σύστημα, αυτό θα έχει ήδη καταργηθεί.

Το τάιμινγκ ανεβάσματος δεν έχει και πολύ σημασία όσον αφορά στον τρόπο που βαθμολογούν, κανα δυο άτομα εδώ μέσα, κανα δυο άτομα εδώ μέσα, γιατί [απειλητικό σφύριγμα] θα τα βρουνννν θα τα βρουννννν και θα τα μαυρίσουν έτσι κι αλλιώωωωςςςς[/απειλητικό σφύριγμα]. Και βέβαια γενικά οι απειλές όπως και να εκφράζονται αυτές αυθόρμητα οδηγούν σε διάφορες σκέψεις, αλλά δεν θα πω τίποτα συγκεκριμένο, έτσι θα το αφήσω. Και δεν θα γράψω και αχαχααχα.

#21
Vrastaman

Ζντοϊνγκ!!! Ρε Τζόνι μου, δεν είναι διπλά αντχόμινεμ (προς τον λημματοδότη και προς τους ψηφίσαντες ποντοδότες του) το επιχείρημα ότι ορισμένοι αστερώνουν λήμματα με κριτήρια καλλιστείων που αφορούν την αύρα ή το σεξαπίλ του σλάνγκου; Το έχεις γράψει τόσο για την Μες όσο και για την αφεντιά μου.
[img]http://fryeblog.blog.lib.mcmaster.ca/files/2009/10/ad-hominem.gif[/img]Λέω να ανεβάζω την φιλοφρόνηση «βρε (…) μου» ως κλασικό προκαταρκτικό σε χώσιμο ;-)

#22
Galadriel

Δηλαδή είπε ότι η πρώτη πεντάδα οφείλεται στις αύρες και στο σεξαπίλ; αχχχχχχχχααχα ε να, αυτά δεν μπορώ που λέει και ο εξαφανισμένος καλή του ώρα.

#23
johnblack

Δεν βγάζω την ουρά μου απέξω. Κι εγώ πενταδάτος είμαι κι είναι φυσικό ορισμένοι χρήστες (κυρίως νιούμπηδες) να με έχουν αστερώσει επηρεασμένοι από την υψηλή μου θέση.

Ξερω πολύ καλά, πως πλέον κι εγώ, όπως ακριβώς κι εσείς, ακόμη και την απόλυτη μπούρδα να πετάξω ως λήμμα, κάτω από ένα βαθμολογικό όριο δεν θα πέσω, ακριβώς λόγω της υψηλής θέσης μου και της προσφοράς μου.

Κι εγώ είμαι έκων-άκων ένα είδος κατεστημένου στο σιτέ, και θα ήμουν ακόμη πιο πολύ και με τη βούλα κατεστημένο (δλδ μοντ) αν δεν είχα αυτό το γαμημένο το αναρχικό παρελθόν που με φέρνει πάντα απέναντι σ' οποιαδήποτε εξουσία κι αυθεντία, όσο για γέλια κι αν είναι αυτή η εξουσία. Έχει πιο πολύ πλάκα να είσαι πνεύμα αντιλογίας, τι να κάνουμε. Sorry...

@ Mes. Αν σου φέρω ένα τριανταφυλλάκι την Κυριακή θα μου μιλάς;

#24
Galadriel

Σε όλους μιλάω.

#25
xalikoutis

Θες να πεις ότι αρμέγω την αύρα μου;

#26
mariahomorfi

παντωσ κττμγ δεν ειναι και τοσο σημαντικα τα αστερακια...και γι αυτο ποτε δε βαθμολογω ορισμουσ...δεν ειναι και μπιγκ ντιλ

#27
iron

βρε γιάννη, το θέμα μου μαζί σου είναι αυτό ακριβώς που λες, ότι δηλαδή θα το μαυρίσεις στάνταρ. Ε μην το μαυρίζεις, προσπέρασέ το. Το μαύρισμα είναι πράξη επιθετική και φωνάζει. Και κατά την ταπεινή μου προορίζεται μόνο για κάτι εξαιρετικά χοντρό ή τιποτένιο, όπως, το αγαπημένο μου: λήμμα: Ουρανία, ορισμός: Ο πούστης, παράδειγμα: Ίσα μωρή Ουρανία

ή κάτι του τύπου λήμμα malakia ορισμός: ise mia malakia, παράδειγμα malakia,

ή τέλος λήμμα pa'o Ορισμός: rfbg4gbj,rgbhkwrbgjw, Παράδειγμα: ne3rupehnfger

(από τη ζωή του σαϊτός βγαλμένα όλα)

Σκέψου μόνο ότι, πχ, στο μέλλον (καθότι αλλάζουν οι εκφράσεις αυτές, εννοώ οι καρτουνίσιες κλπ), αλλά και σήμερα στα μάτια κάποιου ξένου που θέλει να δει πώς λέγονται τέτοιοι ήχοι στα ελληνικά (είτε γιατί μελετάει επ' αυτού, είτε για την κάβλα του, ή επειδή μεταφράζει ή επειδή θέλει να τα λέει κλπκλπ), έχει νόημα μια τέτοια καταγραφή. Και σε ρωτάω: πού αλλού θα τα βρει γραμμένα; Μόνο σε ένα σλαγκολεξικό.

Και πραγματικά απορώ πώς, εσύ που απαιτείς ακρίβεια και σύστημα (και καλά κάνεις), δεν τα δέχεσαι αυτά. Δεν λέω «αστερώνεις», λέω «δέχεσαι».

#28
johnblack

Ποτέ δεν έχω προαναγγείλει βαθμολογία μου. Εκτός από τη λεξιπλασία που είπε πριν η Μες, προφ για πλάκα.

Κι όταν μιλάω για μαύρισμα, εννοώ κατά 99% Ιάσονα. Όχι πιο κάτω.

Άφησα όμως κι ένα μικρό παράθυρο. Γιατί; Διότι όπως (σωστά μάλλον) είχε πει κι ο Χαλικούτις κάποτες, όταν μου έχωσε ένα διπλό στο λήμμα φρικιό, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ.

Και εξηγούμαι δια παραδείγματος. Βλέπεις να έχει ανέβει ένα λήμμα που εσύ προσωπίκαλλυ το θεωρείς για τον πούτσο. Δεν έχει ακόμη βαθμολογηθεί από κανέναν, οπότε το γράφεις και συ στ' αρχίδια σου και συνεχίζεις. Κι επιστρέφεις μετά απο μερικές ώρες, και τι να δεις. Το λήμμα που εσύ θεωρείς για μούτζες και φυσικά απαξιοίς να ασχοληθείς και μαζί του, έχει χτυπήσει 95άρια. Τα παίρνεις ή δεν τα παίρνεις εκεί; Διότι αισθάνεσαι ηλίθιος. Λες, τι βλέπουν αυτοί το τόσο γαμάτο που εγώ ο τυφλίτης αδυνατώ να διακρίνω; Οπότε, μόνο και μόνο για να μην νιώθεις τρελός, αναγκάζεσαι να υποστηρίξεις εμπράκτως τη γνώμη σου για το λήμμα, και ενδεχομένως να στεναχωρήσεις κάποιον. That's all.

Όσο για τα κάφρικα παραδείγματα που ανέφερες (ουρανία κλπ) εκεί δεν έχει νόημα το μαύρισμα εφόσον οι φύλακες έχουν γνώση και τα λήμματα θα κατέβουν ούτως ή αλλέως. Νομίζω; Το μαύρισμα (τριαράκι δλδ) το ρίχνεις σ' έναν καλό χρήστη για να τον κάνεις να βελτιωθεί. Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου ανεπίδεκτος, έχω μάθει πράγματα μέσα από τις μανούρες που έχουν ανακύψει κατά καιρούς. Μετρίασα πχ την πολυλογία και τα μεταστρουκτουραλιστικά και γενικά το ύφος μου δεν μένει σταθερό. Και οι προσαρμογές αυτές δεν είναι αποτέλεσμα εξωτερικού καταναγκασμού (να φοβάμαι δλδ τα μαυρίσματα). Αφομοίωσα - γόνιμα πιστεύω - τις κριτικές, έστω και εμπαθείς, που μου έγιναν. Εσωτερίκευσα την αντίθετη γνώμη.

Κάποιοι όμως φαίνεται πως δυσκολεύονται να δεχθούν την κριτική. Όταν τόλμησα να παρατηρήσω πως η τριανταφυλλομούνα είναι απλά μια λεξιπλασία, βρέθηκα εν μέσω ομαδικών πυρών οτι τα λέω αυτά γιατί ζηλεύω τη βαθμολογική θέση της Μες. Επί της ουσίας τίποτα, μόνο αιτιάσεις επί προσωπικού. Και για να μην αισθάνομαι τρελός, απευθύνθηκα και σε άλλους χρήστες, και τους ρώτησα αν είχε ακούσει ποτέ κανείς τη λέξη. Όλοι απάντησαν αρνητικά. Κι οταν ρώτησα γιατί χώσαν όλοι πεντάρια, είπαν όλοι το ίδιο πράγμα: «είναι δυνατόν να γράφει η μες τέτοια καυλωτικά και να μην αστερώσουμε;».

#29
Vrastaman

Αφομοίωσα - γόνιμα πιστεύω - τις κριτικές johnblack Σε αυτό έχεις δίκιο και σού πάει ο μη βελτσισμός όπως έχω σχολιάσει πρόβατα. Lose the bitterness, και θα δεχτείς προτάσεις γάμου. Αλλά και εγώ ρε πστ'μ τώρα που το σκέφτομαι από το καλοκαίρι δεν πρέπει να έχω ανεβάσει πάνω από 1-2 λεξιπλασίες...

#30
Galadriel

Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα. Έχω πρόβλημα νομίζεις να πω αν πρόκειται περί λεξιπλασίας; Πάλι δεν θα τα 'παιρνα τα πεντάρια, αφού κατά την άποψη όοοοολων όσων ρώτησες, ψηφίστηκε για την κάβλα της υπόθεσης; την διαφορά λήμμα - ορισμός την ξέρεις; Μην το ψήφιζες το γαμημένο το λήμμα αφού σου φάνηκε σικέ, ο ορισμός σε χαλούλου;

ΥΓ1 εμ με έφαγες, εμ ψάχνω και στο νετ και δεν το βρίσκω, πιάνω την καλή μου μανουλίτσα, καλά να είναι, και την ρωτάω: «αυτό το 'τριανταφυλλομούνα' ήταν λέξη της γιαγιάς τάδε ή την λένε κι άλλοι;» για να πάρω την φοβερή απάντηση «καλέ όλος ο κόσμος την λέει» αχααχααααααααχα έμπαινε μάνααα, ακούς τζονμπλακ; «όλος ο κόσμος» λέει η μαμά και ως γνωστόν η μαμά τα ξέρει όλα, κάτσε πάνω τώρα χαχχχχχχχα - να σημειωθεί ότι η γιαγιά (αλλά και η μαμά) δεν έλεγαν ούτε διάολο, συνεπώς η λέξη έχει εξαγνιστεί και η κατάληξη είναι εντελώς αθώα, όπως πχ στο βαριόμουνα.

ΥΓ2 Ο καθένας εδώ μέσα γράφει στο δικό του στυλ. Για όσους μπαίνουμε εδώ 24/7 είναι προφανές ποιος έγραψε ποιον ορισμό κιας μην δούμε τον συγγραφέα. Δεν γίνεται να γράφουμε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Γράφε εσύ για τις συριγγιές κι άσε με εμένα να γράφω ό,τι με φωτίσει ο θεός. Και στην τελική, αν είναι να γίνουμε όλοι ίδιοι, γιατί να αλλάξω εγώ το ύφος μου να το κάνω σαν το δικό σου; Να αλλάξεις εσύ το δικό σου να το κάνεις σαν το δικό μου. Μπα, δε σε παίρνει, καλύτερα να κρατήσουμε ο καθένας το δικό του ρε φίλο. χαααααααχαχα. Πα να πιω κανα ποτάκι.

#31
vikar

Ξέρω οτι γίνομαι πρηξαρχίδης με τις αντιβαθμολογικές εμμονές μου, αλλα κάποτε σκέφτηκα οτ' η επανάληψη η μητέρα της μάθησης (εδώ, της προσοχής απο τρίτους), οπότε να επαναληφθώ κατιτίς.

Άν η Μές γράφει καυλωτικά ή ο μαυρόγιαννος μεταστρουκτουραλιστικά (πρώτη φορά την γράφω τη λέξη φαίνεται, και τά 'φτυσα!... στο εξής με κόπι-πέιστ :-Ρ), φυσικά δέν φταίνε οι ίδιοι. Και σ' όποιον αρέσουν· στο βαθμό που πρόκειται, ακριβώς, για θέμα στίλ. Η βαθμολογία που έχουμε δέν μπορεί ν' αποφύγει να διαμορφώνεται απο τα προσωπικά γούστα του κάθε χρήστη, έτσι είναι --συμβαίνει πιστεύω σε όλους μας, σ' εμένα σίγουρα.

Και η πλάκα είναι οτι δέν είναι άσχημο, πιστεύω, να υπάρχει η βαθμολογία ως δήλωση γούστου, ως καλλιστεία δηλαδή, γιατι λειτουργεί κατα κάποιο τρόπο ως δημοσκόπηση ενεξελίξει, που έχει και τα καλά του (βασικά, όλα 'φτά τα έγραφα με πολλά-πολλά λόγια κάποτε στους καημένους συσσυντονιστές, και δέν τολμώ να επαναλάβω το σεντόνι, αϊλ κίπ ιτ σόρτ χίαρ). Το πολύ άσχημο, κακάσχημο κατα τη γνώμη μου, είναι να υπάρχει κυρίως αυτή, πόσο μάλλον μόνο αυτή η βαθμολόγηση.

Έχω προτείνει κατα καιρούς κάποιες παραμέτρους αντικειμενικότερης βαθμολόγησης (καλύτερα ίσως «αξιολόγησης») ενός λήμματος, όπως συγκεκριμένα μιά και τ' αναφέρει ο τζονμπλάκ μία μπάρα σε στίλ «δέν τό 'χω ακούσει ποτέ / τό 'χω ακούσει / το ακούω κατα κόρον», οι οποίες μάλιστα καμιά σχέση δεν θά 'χουν με κατατάξεις χρηστών και άλλα τέτοια κομπλεξικά σχολικά (απο τη φύση τους). Άν εισαγάγουμε πιό αντικειμενικές παραμέτρους αξιολόγησης, αυτές οι χαζοπαρεξηγήσεις (γιατι περι παρεξηγήσεων πρόκειται κατα ενενηνταεννιά τα εκατό) θα περιοριστούν, πιστεύω, στο ελάχιστο.

Άς κάνουμε λίγη υπομονή θα έλεγα, άς ρίξουμε ιδέες για κατα το δυνατόν αντικειμενικές παραμέτρους αξιολόγησης ενός λήμματος άν θέλουμε (ώς τώρα δέν έχω δεί κανέναν σας να στέλνει καμιά πρόταση σχετικά στους μότζ, λείπει βέβαια και ένα φόρουμ που θα διευκόλυνε κάτι τέτοιο, ξέρω), και άς παλέψουμε λίγο ακόμα με τους τραυματισμένους εγωισμούς μας (λίγο ακόμα... εγώ τουλάχιστον δέν θ' αντέξω για πολύ... :-Ρ), ώσπου να ξαναλλαχτεί ο τρόπος κατάταξης των λημμάτων που συζητιέται εδώ και μήνες (τουλάχιστον απο τους συντονιστές), και να ηρεμήσουμε.

Και μέχρι τότε, άς ασχολιόμαστε κυρίως με την αργκό.

Και σόρι για το προχειρογραμμένο (τό 'πηξα στις παρενθέσεις πάλι).

[μεταστρουκτουραλιστικά, μεταστρουκτουραλιστικά, μεταστρουκτουραλιστικά, μεταστρουκτουραλιστικά, μεταστρουκτουραλιστικά, μεταστρουκτουραλιστικά, μεταστρουκτουραλιστικά, μεταστρουκτουραλιστικά...]

#32
vikar

Έγραφα παράλληλα με Μές.

#33
Galadriel

Ρε λυσσάξατε πια, γράφω εγώ καβλωτικά; Ποιος καβλώνει με ορισμούς στο σλανγκ το κερατό μου μέσα;

#34
vikar

Ε... «Εγώ»;... :-Ρ

#35
Galadriel

Βίκαρ άσε με.

#36
jesus

άργησα κ δεν έχω διαβάσει κ τη συζήτηση λεπτομερώς. απλά να πω ότι εγώ με τα σλουρπ, σκρατς κ δε συμμαζεύεται ακόμα γελάω κ τα λέω κ ξέρω κ κόσμο που τα λέει. κ η ερώτηση (που δεν είδα να τέθηκε, αν έχει τεθεί με γράφετε κ συγγνωμώ) είναι:
το λήμμα το βαθμολογούμε χαμηλά επειδή δεν το λέμε/δε μας αρέσει/δεν μας εκπροσωπεί αυτό το είδος «αργκό» ή επειδή ΔΕΝ είναι αργκό;
αντίστοιχα το βαθμολογούμε ψηλά επειδή μας αρέσει κ το λέμε απλά κ μόνο ή επειδή δεν είναι καταγεγραμμένο / καταγράψιμο / δυνατό να αποδοθεί σωστά σε κλασσικό λεξικό παρ' όλο που λέγεται;

(κορυφαίο παράδειγμα της τελευταίας κατηγορίας η λέξη μαλάκας, που κ το σλανγκ τζηάρ νομίζω αδυνατεί να αποδώσει στο εύρος της σημασίας της στην νεοελληνική)

(η κλασσική τακτική να διατυπώνεις ερώτηση εκβιάζοντας την απάντηση, απλά σκεφτείτε πώς ψηφίζετε τα λήμματα. οι ορισμοί άλλο κάρο με πατάτες.)

#37
vikar

Νά, ωραία τα θέτει ο ανιψιός. Είναι λογικό να διίστανται οι απόψεις στο τί ακριβώς βαθμολογούμε με το «λήμμα», και προφανώς, καί οι δύο απόψεις που γράφει ο τζίζας είναι βάσιμες, άν και διαφορετικές. Θά 'τανε καλό τα κριτήρια βαθμολόγησης να είναι σαφή και διαφανή, καθώς και ίδια για όλους, όσο γίνεται κάτι τέτοιο φυσικά.

#38
electron

ωραία είναι να είσαι απ'όξω από διαμάχες....
σαν τον Χάρρυ με το κομπολόϊ που ακούγοντας τον Αρτέμη, ανεφώνησε : «ρεεεεε, το παιδί πονάει»
Πάλι εκτός θέματος με βρίσκω...

#39
iron

ουάουάουάου, της πουτάνας καλέ έγινε! πάντως (και δεν το λέω για πυρόσβεση) έχει ένα δίκιο ο μαύρος, γιατί πράγματι από τη στιγμή που γνωριστήκαμε ηλεκτρονικώς ή δια ζώσης εδώ μέσα, βαθμολογούμε πιο ελαστικά από πριν. Συν του ότι έχουμε χάσει τον μπούσουλα με τους βαθμούς. Πήγε για καλύτερο το τότε νέο σύστημα και βγήκε χειρότερο.

Έδειξε όμως κάποια πράγματα: ότι το λουκουμάκι του βαθμού είναι περιζήτητο και ότι, αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, όλοι μα όλοι μας στοχεύουμε σε ένα πεντάρι. Αυτό, τελικά, δεν θα το διορθώσει οποιοδήποτε σύστημα βαθμολόγησης, ούτε η απουσία του. Δείτε το αλλιώς: ο βαθμός είναι κάτι σαν χάδι (με την καλή έννοια, μην ανοίξουμε άλλη ανάλυση τώρα). Κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει. Κι άμα το ένιωσες μια φορά, ε πάει, γίνεται άπληστος, λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με την προσωπική σου ισορροπία. Είναι αυτό το ωραίο που διάβασα προ καιρού και δεν θυμάμαι ποιος το έγραψε, ο Στάινερ ή ο Γκομπρόβιτς, τεσπα δεν έχει σημασία: «ό,τι είδε μια φορά το φώς, πασχίζει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή». Μεγάλη κουβέντα που εξηγεί και δικαιολογεί πολλά.

#40
mariahomorfi

το γαμησατε και αυτο

#41
vikar

Εμένα πάντως αυτό που λέει η ιρονίκ για Γκομπρόβιτς ή Στάινερ μου θυμίζει εκείνο που είπε πατέρας φίλου: «όποιος είδε μιά φορά ένα βυζί, έχει δεί δύο» (στ' αμερικάνικα στο ορίτζιναλ).

#42
electron

εμένα μου θύμισε τον Γκρμμπόβιτς, με το εννέα, έναν μπασκετμπολίστα που το 'χε :-)