Φαρμακάδες αποκαλούνται οι κατ’ ευφημισμόν «επιστημονικοί συνεργάτες» ή «ιατρικοί επισκέπτες» φαρμακευτικών εταιρειών.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για πλασιέδες φαρμάκων που προσεγγίζουν γιατρούς, φαρμακεία και ασφαλιστικά ταμεία με δέλεαρ πάσης φύσεως δωράκια όπως συμμετοχές σε «επιστημονικά σεμινάρια» (σ.ς. διακοπές σε εξωτικά τουριστικά θέρετρα) ή ακόμα και πολυτελή αυτοκίνητα εάν πρόκειται για μεγαλογιατρούς.
Ο μόνος που βγαίνει αυτονόητα χαμένος από την συναλλαγή είναι ο ασθενής, ο οποίος θα λάβει ακριβότερα και συχνά υποδεέστερα φάρμακα.
- Τι κάνουν οι φαρμακάδες στο ΙΚΑ Χαλανδρίου; Καθημερινά δεκάδες κουστουμαρισμένοι υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιρειών μπαινοβγαίνουν στα ιατρεία του IKA, με την ανοχή της διεύθυνσης και πάρα τις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων, τους οποίους δεν υπολογίζουν και μπαίνουν...«σφήνα», όπως λένε και ίδιοι μεταξύ τους. Τι κάνουν όλοι αυτοί καθημερινά στα ιατρεία; Μόνο ενημέρωση για τα νέα προϊόντα των εταιρειών τους;;;; Και γιατί κάθε μέρα;;; Η διοίκηση του IKA γιατί το ανέχεται αυτό και τους «διευκολύνει»;;;;
(από εδώ)
2 comments
allivegp
Τι λες τώρα ;!! Από καιρό σκέφτομαι να ανεβάσω το λήμμα «φασόν» που αντιστοιχεί σε αυτό που αναφέρεται στον ορισμό σαν «υποδεέστερο φάρμακο». Μη το τσιμπήσει κανείς, θα επανέλθω δημήτριος.
allivegp
Το δικαίωμα της εργασίας είναι σεβαστό και το πρόβλημα της ανεργίας ιδιαίτερα οξύ. Πολλοί ιατρικοί επισκέπτες έχουν εξαιρετικές σπουδές ενώ αλλοι είναι εντελώς άσχετοι (νηπιαγωγοί, γυμναστές κ.λπ.) - ωστόσο όλοι με καταπληκτική άνεση μπορούν να διαβεβαιώσουν τον γιατρό ότι το μόριό τους «δεν μεταβολίζεται στο CYP-450» (όταν ένας ιατρός ρώτησε κάποιον «και πού μεταβολίζεται;» πήρε την απάντηση «πάντως όχι στο P-450») και γενικά είναι σούπερ αποτελεσματικό / ασφαλές / άπαικτο.
Ωστόσο:
- η πολύ συχνή ενημέρωση φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούν
- καλά θα κάνουν να μην πηγαίνουν στα Φαρμακεία για να επιθεωρούν τις συνταγές και να καταγράφουν ποιός ιατρός συνταγογραφεί τί (απαγορεύεται και από τον ιατρικό απόρρητο).