Ακούστηκε δια στόματος αρχηγού ανταρτών του ΕΛ.ΑΣ., εκ Καρδίτσης ορμωμένου, κατά την αναζήτηση της σορού γενναίου συντρόφου, του Μάκη, κάπου στα διάσελα των Αγράφων, στα σύνορα Ευρυτανίας - Καρδίτσης. Σε πλήρη γραφή εις την δημοτικήν: «Π' έπ'ση ι Μαξ;». Στην δε σύγχρονον Αττικήν: «Πού έπεσε ο Μάκης, (να ούμε);»

«Π' έπ'ση ι Μαξ;»

Got a better definition? Add it!

Published

#1
johnblack

Εγώ ξέρω γιατί σου βάλαν ασάκι καλέ μου αλλα δε στο λέω.

#2
jesus

ίσως γιατί το μαξ κ το μάκ'ς δεν προφέρονται καθόλου το ίδιο;

#3
knasos

Ίσως γιατί τα έχει πει κι ο Παβλόφ αλλά κάποιος δεν τον πίστεψε κι ήθελε να το δοκιμάσει μόνος;

#4
johnblack

Δεν είναι και κανα κορυφαίο λήμμα, αν όμως το 'χε περάσει κανείς από μας τους παλιούς θα έπαιζε τώρα στο 80% το λιγότερο.

#5
jesus

κάτσε ρε γιάννη, «Δεν είναι και κανα κορυφαίο λήμμα», ένα λογοπαίγνιο είναι που γενικά δεν χρησιμεύει σε τίποτα στο λόγο.

εγώ γελάω απ' το πρωί σα μαλάκας (αφορμή το the jazz album του shostakovitch) με το χαθ, όπως θα διάβαζε ένας άμπαλος ισπανός το jazz κ την ατάκα κιέρες γιεγάρ α ουν κονσiέρτο δε χαθ ή ξέρω γω πώς θα τό 'λεγε.

ε, δεν θα το ανέβαζα...

#6
ΠΡΩΤΕΥΣ

Αγαπητοί,

οφείλω να επισημάνω ότι το εν λόγω αναφερόταν εσφαλμένα σε καπετάνιο του ΕΛ.ΑΣ. Ύστερα από επισήμανση παλαιού χρήστη και αγαπητού φίλου, θα έπρεπε να προσέξω καλά την ιστορική αναφορά, ιδίως όταν βάζω υποννοούμενα για συγκεκριμένα πολιτικά και ιστορικά πρόσωπα με ιδιαίτερη προφορά. Επρόκειτο, επομένως, για καπετάνιο του ΔΣΕ και μετέπειτα αρχηγό κόμματος (στη μεταπολίτευση)! Ήταν, αλήθεια κάπως προχωρημένο. Και σίγουρα, δεν ήθελα να θείξω την ιστορία. Όφειλα νατο επισημάνω, διότι έμαθα ότι κυκλοφορούν big fans within this WebServer.

Μερσί!

#7
ΠΡΩΤΕΥΣ

*θίξω

#8
Galadriel

Πρωτέα, αν θες να διορθωθεί, πατάς στο «Αναφορά» κάτω από τον ορισμό και έρχεται το νοσοκομειακό να κάνει την εγχείρηση.

Επίσης θεωρώ ότι αν είχε γίνει έστω και η αναφορά στην Pepsi Max στην οποία προφ αφορά το λογοπαίγνιο θα είχε πάει λιγότερο χάλια βαθμολογικά - εμένα μου πήρε κάτι εκατοστά του σεκ για να αντιληφθώ το πνεύμα (κι πες άντε εγώ είμαι στόκος, οι άλλοι είναι καλύτεροι;).

Και, τζόνυ, παίζει να έχεις κι άδικο: κάτι τέτοια λογοπαίγνια του ντερτιτόκιν (για να μην πω του αυτοκτό που έχοντας και την γνωστή ιδιομορφία στο γράψιμο παίζει να ήταν απολύτως ακατανόητα και να μην τα είδε το επόμενο φεγγάρι) κάπως έτσι πήγαιναν άπατα... άντε ένα αστέρι παραπάνω τιμής ένεκεν αλλά όχι καλύτερα. Και οι δύο προαναφερθέντες είναι παλιοί. Τώρα αν το ανέβαζα εγώ παίζει να έπαιρνε πεντάρια γιατί είμαι όμορφη και έξυπνη και ιδιαίτερα συμπαθητική, αλλά άλλο εκείνο, δεν έχει να κάνει!. :P

#9
ΠΡΩΤΕΥΣ

αχαααααα! κατάλαβα...φεύγω για καζαμπλάνκα μπας και δω χαίρι, τώρα!

#10
johnblack

Καλή μου, ο παλιός όπως όλοι ξέρουμε και όπως μας ειχε υπενθυμίσει και η lila, δεν είναι απλά ο χρονολογικά παλαιός. Παλιός είναι ο ευηπόληπτος, ο καταξιωμένος, ο που εμπνέει το σέβας και το ρησπέκ. Με μια κουβέντα, οι γνωστοί κορυφαίοι σλάνγκοι (μη τα ξαναλέμε αφού τα ξέρεις).