Αγελάδα αποκαλείται ο ήχος της σειρήνας, ο οποίος μοιάζει με αυτόν της αγελάδας, με ένα σύντομο αλλά δυνατό «μουυυυυ».

Νοσοκομειακά, πυροσβεστικά και αστυνομικά οχήματα, πέραν της σειρήνας, έχουν την δυνατότητα να βγάλουν από τα ηχεία και τον ήχο της αγελάδας. Συνήθως τον χρησιμοποιούν, όταν κάποιος αγνοήσει τη σειρήνα, λόγω αφηρημάδας, και ο οδηγός για αφύπνιση του βαράει μια γελαδιά.

Επίσης, είναι σήμα κατατεθέν των ασφαλίτικων αυτοκινήτων. To FBI βγάζει την αποσπώμενη σειρήνα, οι ασφαλίτες χρησιμοποιούν την αγελάδα, για να δείξουν τα διακριτικά τους. Ίσως επικράτησε γιατί η πλειονότητα των αστυνομικών (μέχρι πριν και δέκα χρόνια) ήταν βοσκοί από την Πελοπόννησο, που έμπαιναν με καθαρά ρουσφετολογικό τρόπο στα σώματα ασφαλείας.

-Έλα ρε μαλάκα, αργείς;
-Όχι, σε ένα λεπτό είμαι έξω.
-Καλά κάνω ένα γύρω το τετράγωνο, γιατί πίσω είναι η δημοτική με τη 'γελάδα....

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
electron

Ας με συγχωρήσουν οι Πελοποννήσιοι, αλλά πάρτε τους καταλόγους αρχηγών Σωμάτων από το 1950 και μετά, και δείτε ότι το 95% των ονομάτων λήγουν σε -όπουλος και -εας.

#2
allivegp

...και δεν είναι τυχαίο. Οι Μανιάτες είχαν συλλάβει τους φοροεισπράκτορες του Όθωνα, και για να τους απελευθερώσουν, απαίτησαν να συμβαίνει ες αεί αυτό ακριβώς που περιγράφει στο σχόλιό του ο ελέκτρονας.

#3
alamo

Λεπρό; , σε ένα λεπρό;;; doubleplusgood.

#4
jesus

μάλλον είναι απ' αυτά τα γαμάτα γλιστρήματα του πληκτρολογίου, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί ο έλεκτρον διασπάστηκε.

#5
Khan

Αστεράτος!

#6
AN21

Κορυφαίο! Και αναρωτιόμουν πως το λένε...Με την παρέα μου το αναφέρουμε με το ηχομιμητικό «Παπ-παπ».
Τους άλλους ήχους τις σειρήνας (στο εξωτερικό τουλά-χύστο!) τους λένε Yelp και Wail που πάει να πει Γάβγισμα και Ουρλιαχτό γιατί θυμίζουν σκύλο. Το λέμε και εδώ έτσι;

#7
ο αυτοκτονημενος

ονιμαζετε και η νταλικα που μεταφερη γαλακτοκομικα υγρα

#8
PUNKELISD

Το παράδειγμα μου θύμισε το τραγούδι «ένα λεπρό περιπτερά».
(ορισμός και λήμμα από 5)

#9
gaidouragathos

Κι εμένα μου θύμισε κάτι αλλά υπήρχε τότε «Νησί»;