Δεν γίνομαι αποδεκτός, με αρνούνται, με απορρίπτουν.

Χρησιμοποιείται για να περιγράψει καταστάσεις στις οποίες κάποιος γνωρίζει την απόρριψη, όπως, παραδείγματος χάρη, σε μια ερωτική απογοήτευση, ή σε μια απόλυση από δουλειά, αλλά και στην περίπτωση όπου κάποιος τρώει πόρτα.

Το λήμμα προέρχεται από το γεγονός ότι το σύμβολο Χ, χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να αποδώσει το νόημα της απόρριψης ή του λάθους, συνήθως σε αντιδιαστολή με το σύμβολο ν, (αγγλ. tick), που έχει την εκ διαμέτρου αντίθετη σημασία.

Το ρήμα τρώω, που αποτελεί μέρος του λήμματος, παραπέμπει σε φράσεις όπως: τρώω γκολ, τρώω ήττα, και συνυφασμένο ον με καταστάσεις όπου ο ομιλών δρα παθητικά, δίνει έμφαση στο μέγεθος, αλλά και τον αντίκτυπο της εν λόγω απόρριψης στην ψυχολογία του ομιλούντος.

Το Χ είναι αρκετά βαρύ στην χώνεψη, άλλωστε όλοι μας έχουμε διαπιστώσει του λόγου το αληθές σε κάποια στιγμή της ζωής μας, και ιδιαίτερα αν έρθουν πολλά Χ μαζί, η κατάσταση ενδέχεται να γίνει πολύ σοβαρή για το άτομο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστάται η λήψη γραψαρχιδίνης, ώστε να μπορέσει ο παθών να έρθει στα ίσια του.

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο, ότι κυκλοφορεί και διαφήμιση που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λήμμα. Δείτε και το πολυμέσο.

- Γιατί είσαι έτσι ρε Γιώργο σήμερα; Έγινε τίποτα;
- Άσε ρε φίλε, έφαγα χι χθες από τη Μαρίνα... Είμαι στις μαύρες μου...
- Σε νιώθω μεγάλε. Όλοι τα περάσαμε αυτά. Άντε, πάμε να κεράσω έναν καφέ... - Της παρηγοριάς...

Η διαφήμιση που λέγαμε (από Eleosman, 22/02/10)Γραψαρχιδίνη, max δόση 4 ταμπλέτες ημερησίως (από allivegp, 22/02/10)

Δες και ρίχνω, τρώω, πέφτω.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified