Η βαβούρα, ο χαλασμός Κυρίου, ο χαμός (στο ίσωμα).
Πάμε πουθενά να χαλαρώσουμε ρε 'σύ, δεν αντέχω άλλη χανταβάρα.
Τα αντιλαικά μέτρα της αύξησης των εμμέσων φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα κ.λ.π. δεν τα πήρε κανείς χαμπάρι; Μας τρώει ο πωπός μας μου φαίνεται... Χανταβάρα να γίνεται για αποπροσανατολισμό. (Από εδώ)
5 comments
poniroskylo
Αναρωτιέμαι αν έχει σχέση με την χάβρα, βλ. χάβρα ιουδαίων και αυτό το ενδαφέρον από την Ελευθεροτυπία.
jesus
έλεος οι μη μου άπτου να πούμε...
είχα τσακωθεί σε συνέλευση πρόπερσι το δεκεμβρη για το σύνθημα «μπάτσοι, μουνιά, σκοτώνετε παιδιά», που κάποιες τύπισσες το βρήκαν σεξιστικό κ έλεγαν «είμαστε περίφανες για το αιδοίο μας, δεν μπορεί να είναι βρισιά» κ τέτοιες ιστορίες.
αν οι μπάτσοι αντί για τον αλέξανδρο είχαν σκοτώσει ένα κοπάδι γίδια κ οι ίδιοι ανεγκέφαλοι (το σύνθημα είναι προφανώς γηπεδικό κ απαράδεκτο, αλλά όχι λόγω σεξισμού) φώναζαν «μπάτσοι, αρχίδια, σκοτώνετε τα γίδια» αυτές οι τύπισσες θα απασχολιόνταν από τον σεξισμό του συνθήματος;
patsis
Ο σεξισμός είναι ο νέος ρατσισμός όπως το πορδοκαλί είναι το νέο μαύρο.
patsis
Καμιά φορά πιστεύω ότι η διαφορά φάσης με την οποία έρχονται όροι και έννοιες στην Ελλάδα από Αμερική/Ευρώπη δεν έχει μικρύνει καθόλου από την ύπαρξη του διαδικτύου. Ακόμα και τις έννοιες που σχετίζονται με την γρήγορη εναλλαγή των αντιλήψεών μας για την πραγματικότητα, τις προσλαμβάνουμε με καθυστέρηση: Το «νέο μαύρο» καταφτάνει και στο Βήμα.
salina
Αυτός ο σχολιασμός φαίνεται πολύ μπλε.
Εκτός κι αν φταίει που έκλεισε η ελευθεροτυπία και έφαγε το μαύρο σκοτάδι το αρχείο της.