Άτομο με αισθητική χαμηλότατη, σε σημείο που παγώνει η κόλαση. Εντός του κρανίου του υπάρχει κενό και έρεβος. Κύρια ασχολία του είναι οι μικροπρεπείς στόχοι που έχει βάλει στη ζωή του, όπως «πως να σπάμε τα αρχ…α των άλλων και πως να γίνουμε ιδιαιτέρως αντιπαθητικοί».

Οι σπουδές του είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά από το πλούσιο λεξιλόγιο των 10 λέξεων που χρησιμοποιεί, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μπετόβλακα. Έχει μια σχετική εμμονή με το χρήμα αν και πάρα πολύ σπάνια το συναντάει.

Έχει αρκετά κοινά σημεία με τον χλιμίτζουρα αλλά η ελεεινή φάτσα του και το I.Q. των 3 μιλιγκράμ, τον κατατάσσουν ως το χαμηλότερο είδος ζωής, υποδεέστερο και από το πλαγκτόν.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, κατάγεται από γένος με παράδοση σε φίτσουλες (Fitsoulas Sr, Fitsoulas Jr, etc). Αισθάνεται σημαντικός και έχει πάντα να πει κάτι «βαρύγδουπο και με πολύ νόημα», οπότε αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι υποφέρει από αβάσταχτη μοναξιά.

Ο συγκεκριμένος φίτσουλας αποκαλείται «Βους».

Νομίζω ότι το παράδειγμα είναι σαφέστατο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
vikar

Ετυμολογία;...

#2
sexpeer

el o el.

#3
Khan

Χρειάζεται καλύτερος ορισμός με αν είναι δυνατόν ετυμολογία, αλλά και τις συνάφειες όπου εμφανίζεται η λέξη. Λ.χ. συχνότατα λέμε «δεν μπορεί ο κάθε φίτσουλας να κάνει αυτό», όπου ως φίτσουλα εννοούμε ένα ταπεινό άτομο, γενικά παίζει το ο κάθε φίτσουλας = ο οποιοσδήποτε.

Προσφάτως, χρησιμοποιείται και για τον ανήκοντα στον οίκο Fitch, σε φράσεις του τύπου «δεν μπορεί ο κάθε Fitchουλας να ανεβοκατεβάζει χώρες και οι κυβερνήσεις να μην κάνουν τίποτα» κ.ο.κ.

#4
HODJAS

Ο Φίτσουλας ήτανε και ένας κερδοσκόπος πιτσιρίκος (ήρωας αυτοτελών ιστοριών) στη Βαβούρα.