Χρησιμοποιείται επίσης για να δηλώσει τον πολύ επιθετικό άντρα (αναφορικά με τις πεφτικές του ικανότητες κατά κύριο λόγο). Προέρχεται φυσικά από την παροιμιώδη επιθετικότητα της συγκεκριμένης ράτσας κυνοειδών, η οποία ράτσα μάλιστα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το αρσενικό φύλο. Κατά συνέπεια, θεωρείται τελείως αδόκιμη η χρήση του λήμματος για την περιγραφή γυναικών, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη μακρά εμπειρία.

Συνώνυμο από το υγρό στοιχείο: καρχαρίας.

- Μαλάκα, τέλος τα φλωριλίκια. Από δω και πέρα θα παίζω φουλ επίθεση.
- Ηρέμησε...
- Αλήθεια ρε, θα γίνω ντόπερμαν σου λέω!

(από Vrastaman, 19/05/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Αλάριχος Τεκέλογλου

Έετς! Take five x 2.

#2
Vrastaman

Μήπως τότενες θα έπρεπε το λήμμα να είναι Ντόμπερμαν; Το ντόπερμαν είναι λολοπαίγνιο των Ντόμπερμαν και ντόπας και εδώ δεν παίζει.

#3
agou

Το σκέφτηκα, αλλά είπα να επιδείξω οικονομία και να μην κάνω νέο λήμμα. Κρίση...

#4
patsis

Το ντό(μ)περμαν το έχω ακούσει πολλές φορές ως χαρακτηρισμό για γυναίκα-σκυλί.

#5
jesus

μία γενικότερη παράκληση, ανεξάρτητη του λήμματος κ προς όλους τους χρήστες.

μπορείτε να λινκάρετε τη λέξη μαλάκας και το ρε; το δε «ρε» λινκάρεται πανεύκολα ως [ρε_] χωρίς την κάτω παύλα, όπως κ όλα τα λήμματα που μπαίνουν όπως είναι λεξικογραφημένα: η σύνταξη «[λήμμα]» φτιάχνει το λινκ με τη μία, αρκεί το *λήμμα* να είναι ακριβώς όπως έχει καταχωρισθεί.

αυτό απλά γιατί μας γλιτώνετε πολλή δουλειά κ επειδή (πέρα απ' την προφανή λεξικογραφική χρησιμότητα) προσεχώς θα μετρώνται τα λινκς προς το λήμμα, ως ένδειξη για το πόσο υπάρχει όντως το λήμμα κ πόσο χρησιμοποιείται.

ευχαριστούμε,
το μοντουλέικο βία τζήζα.