Από @BeatKiddo: «μαλακοπίτουρας είναι ο μαλάκας που ανακατεύεται με τα πίτουρα και τον τρώνε οι κότες τελικά».

Δεν είναι σωστό να προσθέσω νέο ορισμό στη λέξη αυτή αφού ο φίλος μας BeatKiddo την ετυμολόγησε πολύ σωστά με 3 λόγια, πλην όμως δεν την έβαλε ως νέο και σωστό ορισμό κι έτσι πέρασε ως σχόλιο απλό. Συντρέχω εγώ για χάρη του, αλλά κι επειδή βρε παλιόπαιδα δεν αφήνετε καν μια λέξη στην ησυχία της για να την προσδιορίσει κάποιος παλαιότερος που την άκουγε επί χρόνια. Ντροπής και αίσχος σας και θα διαμαρτυρηθώ στον Μπαμπινιώτη για να λάβει μέτρα εναντίον σας. Καταντάει σκάνδαλο η συμπεριφορά σας. Στο επί τούτου θέμα μας τώρα, περί τής λέξεως δηλαδής.


Ο καθαρόαιμος κι αρχέγονος μαλάκας όταν συνδυάζεται με τα πίτουρα που τρώνε οι κότες γίνεται τόσο μαλακοβιόλης (μαλάκας για τα μπάζα δηλαδή) που καταντάει να κυλιστεί καταχαμέ παρέα με τις κότες. Γίνεται ένα πράμα με τις κουτσουλιές τους και τα πίτουρά τους. Μιλάμε δηλαδής για τεράστια ξεφτίλα που όμως περνάει απαρατήρητη από τον γνήσιο μαλακοπίτουρα, διότι αυτός ηδονίζεται να τον τρώνε οι κότες. Την καταβρίσκει ο μαλθακο-τσούτσουνος εκεί μέσα στα κοτέτσια, είναι το φυσικό του περιβάλλον, για εκεί γεννήθηκε, και μόνο από παρεξήγηση παράλογη συμβαίνει συχνά να βλέπουμε τέτοια αξιοθρήνητα τυπάκια να γίνονται πρωθυπουργοί μιας όποιας χώρας ή και πρόεδροι τής πιο ισχυρής χώρας τού πλανήτη Γη (μήπως αυτόν τον έρμο πλανήτη πρέπει να τον λέμε Γείτσα κι όχι Γη; Από το «γείτσες» που λέμε όταν κάποια/ος φτερνίζεται. Με τις υγείες σας δηλαδής, διότι σάς βλέπω σφόδρα εξαντλημένη κυρία μου).

*ΥΓ @BeatKiddo Σε σύντρεξα ωρέ'μ για έκανα λάθος που το έγραψα;

- Ρε Γιώργη τι θα γίνει μ' αυτόν τον Παρτσακλή; (αληθινά ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε)
- Τι έγινε πάλι με δαύτον;
- Πάει συνέχεια ο βρωμόπουστας στον διευθυντή και λέει ένα σωρό αρχιδιές για όλους μας εδώ μέσα. Τι διάολο συμβαίνει μ' αυτόν τον κοπρίτη; Εϊναι ρουφιάνος;
- Όχι ρε συ, χαλάρωσε, μαλακοπίτουρας είναι ο ηλίθιος κι όλο ανακατεύεται παντού. Δεν είναι ρουφιάνος, καραγκιόζης ολκής είναι, χέστονα ρε Θάνο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Galadriel

Λιοντάρι μου με όλο το σεβασμό στον κόπο σου, γιατί πραγματικά το παλεύεις το πράγμα (είδα σου έγινε και αλλού σχόλιο) είναι κάπως ασυνήθιστο να γίνεται διάλογος με άλλους χρήστες εντός ορισμού. Ακόμα και όταν τέλος πάντων αυτό έχει γίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις, δεν έχει την έκταση που έχει σε μερικούς από τους ορισμούς σου όπως αυτόν. Δες, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο ευκολοδιάβαστο το κείμενο, έγιναν ιτάλιξ όσα δεν αφορούν στο λήμμα και φαίνεται ακόμα περισσότερο ότι είναι μεγαλύτερη η έκταση των σχολίων από τον καθεαυτό ορισμό!

Μήπως μπορεί να βρεθεί μια μέση λύση, ώστε και το λήμμα να οριστεί και να κάνεις και τα σχόλιά σου - το καθένα στη θέση του όμως, γιατί πραγματικά κττμγ αδικείς τους ορισμούς σου.

#2
Galadriel

Ναι και στο κατάθεση ψυχής το ίδιο αφορά.

#3
strepens

Βρέθηκα τις προάλλες στην Καππαδοκία (στην εκκλησία Soğanlı Karabaş Kilisesi), όπου πάνω στις υπέροχες αγιογραφίες, υπήρχαν σκαλισμένα με καρφί, και με μεγάλα - ευδιάκριτα ελληνικά γράμματα: "Τη 24η Ιουνίου 1864 Α.... Φ.... Σ.... Γ..... Η.... Κ.... Λ.... Μ..... (4 ονόματα Ελλήνων εκείνης της εποχής) Εκ Μαλακοπής"

Άρα, οι πρώτοι μαλακοπίτουρες ήταν μάλλον εκείνοι οι κάτοικοι της Μαλακοπής στην Μικρά Ασία.