Κάκιστης ποιότητας κρέας.
Συνήθως πρόκειται για βοδινό, σκουρόχρωμο κρέας, από γέρικο ζώο, που ούτε καν μπορεί να μασηθεί.
Το σκώμμα που εκφράζεται με το λήμμα μας, υπαινίσσεται ότι το εν λόγω σφάγιο είχε καταπονηθεί τόσο πολύ εν ζωή, ώστε το κρέας του δεν τρώγεται με τίποτε -σε αντίθεση με τα τροφαντά μοσχαράκια γάλακτος που πέρασαν ζωή στα πούπουλα μέχρι να καταλήξουν λαχταριστά στο πιάτο μας.
1 comment
Galadriel
Νομίζω το σημείο αναφοράς είναι η σκληρότητα του κρέατος. Έχει οργώωωσει το μοσχάρι, έχει ρίξει γράμμωση, έχει σφίξει το ποντίκι του, έχει γίνει ο μεζές σχοινί σκέτο. Αντιπαραβάλλοντας το μοσχαράκι κόμπε που το ταΐζουν τα καλύτερα, το ποτίζουν μπυρίτσες, του κάνουν και μασαζάκια κάθε μέρα να μένει ο μυς χαλαρός.