Μερικές μη κυριολεκτικές σημασίες του εμπριμέ κουνούπ:

 1. Όργανο (και συναφής άσκηση) γυμναστικής που γυμνάζει το στήθος. Μάλλον γιατί όταν το χρησιμοποιείς έχεις μια πεταλουδόσχημη μορφή (με λίγη φαντασία).

 2. Αξεσουάρ γυμναστικής για τους προσαγωγούς και όχι μόνο, καθώς και συναφής άσκηση / στάση (Δες).

 3. Στυλ κολύμβησης όπου «τα χέρια βγαίνουν από το νερό και με την βοήθεια των ώμων ξαναμπαίνουν με δύναμη μέσα κατεβαίνοντας προς τα κάτω και τεντώνουν κοντά στα πλευρά, ενώ η λεκάνη βγαίνει στην επιφάνεια, καθώς τα πόδια κλωτσάνε λυγισμένα». Είναι απαιτητικό και θερμιδοβόρο. (Δες).

Ακόμη είναι:

 1. Η επί χρήμασι εκδιδόμενη γυνή ή πους τις, η (γουτσιστί) πεταλουδίτσα ή πεταλούδα της νύχτας.

 2. Στο πιο τριχωτό η αρκουδοπεταλούδα. Γενικότερα ο όρος πεταλούδα / πεταλουδίτσα εκφέρεται για γκέι.

 3. Είδος μαχαιριού με διπλή λαβή μέσα στις οποίες μπορεί να κρυφτεί η λεπίδα και να ανοίξει πάλι όποτε θέλεις. Λέγεται και Balisong. (Βλ. μήδι του notheitis). Για τους γκατζετάκηδες κυκλοφορεί και ως USB πεταλούδα.

 4. Είδος κλωστών, δες. Αγγλιστί butterfly threads. (Πάσα: Perkins).

 5. Είδος δονητή, αγγλιστί butterfly teaser (δες μήδι της Mes - χωρίς Νιντέντο). Επίσης η πεταλούδα είναι εσώρουχο με ενσωματωμένο δονητή (δες παράδειγμα).

 1. Πολλαπλές ρυθμίσεις των μπράτσων πεταλούδας και πίεσης στήθους, για την εύρεση της καλύτερης θέσης έναρξης και εκτέλεσης. (Δες).

 2. Ενώστε τις πατούσες (στάση πεταλούδα) για τους προσαγωγούς. (Δες)

 3. Διπλή ελληνική συμμετοχή στον τελικό των 200μ. πεταλούδα ανδρών (Δες)

 4. Ήθελα να την χύσω στα βυζιά της, αλλά δεν πρόλαβα κι έχυσα μέσα της. Κι αφού έχυσα, ενώ ήθελα να βγω, δεν πρόλαβα, κι εκείνη με σταμάτησε με τα πόδια της και για κανα λεπτό ακόμη ήμουν μέσα της. Απίστευτο για πεταλουδίτσα αυτό. Κάτσαμε λίγο (δεν έφυγε αμέσως) και μιλήσαμε.
  (Γκουφουέ η δύναμή σου, στο Πουτάνες, Ελληνίδες και αλλοδαπές).

 5. Υιοθετούμε εκφράσεις όπως «αδερφή», «πούστρα», «πεταλουδίτσα». (Gay Army).

 6. Η ηθοποιός της σειράς «Gossip Girl» Taylor Momsen χαλαρώνει παίζοντας με ένα μαχαίρι, που το κουβαλάει πάντα μαζί της. Όπως παραδέχτηκε και η ίδια: «Κάνω συλλογή μαχαιριών. Το αγαπημένο μου μαύρο μαχαίρι το παίρνω μαζί μου παντού. Είναι πεταλούδα και με χαλαρώνει«.
  (εδώ)

 7. Διαθέτουμε όλους τους τύπους κλωστών και κουμπιών.
  Κλωστές »πεταλούδα«, μονόχρωμε, πολύχρωμες και φωσφωρίζουσες για όλες τις χρήσεις. (εδώ).

 8. Οι πεταλούδες είναι ένα είδος γυναικείου εσώρουχου στο οποίο είναι ενσωματομένος ο δονητής, φοριέται κανονικά και είναι πολύ διακριτικό! Κανείς λοιπόν δεν θα ξέρει πότε και πώς εσείς αυτοικανοποιήστε, στο γραφείο στη δουλειά στο αυτοκίνητο και όπου αλλου σας παέι η φαντασία σάς! (εδώ).

8β. Μπεστ σέλλερ δονητή: [...] Νοείται η πεταλούδα είναι ένα σχετικά μικρό δονητή, που δεν μπορώ να μειωθεί αν συντάσσεται εσώρουχα. Κανονικά χρησιμοποιούνται για τα ταξίδια και την καθημερινή χρήση στο κοινό. [...] Φανταστείτε ένα κορίτσι με το τραμ, τρένο, αεροπλάνο, βαγόνι, καφενείο, με πεταλούδες από μόνη της συνεδρίασης, την οδήγηση στο Θεό ξέρει από πού, να πιείτε τον καφέ, και δεν έχετε ιδέα πώς μια χαρά, και ποιες εργασίες στα μάτια από ένα πλήθος ανθρώπων που δεν το γνωρίζουν .
(Ανύπαρκτο κείμενο εδώ. σ.ς. Η συντάκτρια του κειμένου ήδη υποφέρει από τις παρενέργειες της πεταλούδας).

Αιμοδιψης πεταλούδα (από perkins, 12/10/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
notheitis

Υπάρχει και το μαχαίρι (σουγιάς) τύπου πεταλούδα

#2
perkins

και κλωστες είναι.

#3
Galadriel

Έλα, πάρε κι ένα μήδι μπόνους χάνκυ (γούγλαρε «butterfly teaser» απορώ πώς σου ξέφυγε εσένα αυτό).

#4
perkins

Σούπω χάνκυ, ειναι και ενα εξαρτημα για αιμοληψια που δεν το βγαζουν , αν εχουν να παρουν αίμα για παραπανω απο ενα μπουκαλακι , αλλα αλλαζουν το μπουκαλακι απο πισω και η συριγγα της πεταλουδας μένει στη φλεβα. Αν βρω θα βαλω και το ξεματοχινό οστρακοδερμο.

#5
perkins

Νακοιτα. βρήκα και το μηδι και βουαλά.

#6
Khan

Στος, και είναι και ένα είδος γυαλιών. Θα τον περάσουμε τον κλέφτη, σίγουρα ναι!

#7
perkins

Εχω κι άλλο. Οι πεταλουδες του γκαζιου σε αυτοκινητα και μηχανάκια κοιτα

#8
poniroskylo

Στο τελευταίο παράδειγμα το λινκ με το ανύπαρκτο κείμενο είναι προς ένα φόρουμ, μάλλον κροάτικο - cesarica.net - το οποίο δίνει δυναότητα αυτόματης μετάφρασης σε καμιά τριανταριά γλώσσες... και ιδού τα αποτελέσματα...

#9
Khan

Αυτό υπέθεσα, απλώς το ανάρτησα γιατί μου φάνηκε αστεία η εικόνα μιας κοπελιάς που διαφημίζει τα καλά ενός δονητή, και μπορούμε να την φανταστούμε ότι μπερδεύει τα λόγια της και μιλάει αλαμπουρνέζικα επειδή φτάνει σε απανωτούς οργασμούς χάρη στον δονητή και είναι αλλού.

#10
Αναγράμματος

Λέω σε ένα φίλο:
-Έχει γεμίσει το σπίτι μου λεπιδόπτερα
-Τι είναι τα λεπιδόπτερα;
-Πεταλούδες της νύχτας.
-Και γιατί δε λες "πεταλούδες της νύχτας".
-Πες μου ότι δεν θα το έπαιρνες αλλοιώς αν σου έλεγα ότι έχει γεμίσει το σπίτι μου πεταλούδες της νύχτας!

#11
soulto

Αναγράμματε γεια
δες και τον λεπιδοπτερολόγο.