Το εύφλεκτο μείγμα, που ανακάλυψε ο Καλλίνικος τον 7ο μ.Χ. αιώνα, άγνωστα παραμένουν τα υλικά με τα οποία το έφτιαχνε. Οι ιστορικοί λένε ότι το υγρό πυρ έκαιγε επίμονα και δεν έσβηνε με νερό, παρά μόνο με ούρα ή άμμο.

Για την διαπροσωπική σχέση των φύλων μεταξύ τους χρησιμοποιείται και ως αντίστοιχο του Χοντράδια ή Flintstones δηλαδή συμπυκνωμένο υγρό που έχει πήξει απο την ανύπαρκτη σεξουαλική επαφή.

Αλκιβιάδης: Φίλε μου ένα θα σου πω. Έβγαλα με μίσος παντού το υγρό πυρ δια μέσου της εκτίναξης πάντα. H κοπέλα δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο, έγκαυμα πρώτου βαθμού της προκάλεσα! Σαν γέννα ήταν.

*Αλκιβιάδης = πρώην αμπελοφιλόσοφος, παρέα του Μάκη του Γίγαντα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Hank

Έλα ρε συ! Άμα αρχίσουμε τις ατάκες των εν λόγω αμπελοφιλοσόφων, θα θέλουμε καναδυό σάιτ μόνο γι' αυτές! Είμαι εντυπωσιασμένος!

#2
GATZMAN

Ωπ..Είδα Αλκιβιάδης και φαντάστηκα πως κάπου εδώ γυρνά ο κύριος Ζάκκης. Ολο με αρχαίους και αρχαίες κυκλοφορεί

#3
Vrastaman

Με το τσοκρυο σήμερα έχουμε όλοι γίνει αρχαίοι.

#4
GATZMAN

χα χα χα

#5
allivegp

Το υγρό πυρ είναι γνωστό στο εξωτερικό ως «ελληνικό πυρ», δηλαδή προϊόν με ονομασία προέλευσης.

#6
Khan

Το θέμα είναι: Ως Μάκης ο Γίγαντας εννοείται ο απίστευτος ταβερνιάρης στην Οδό Κλεψύδρας στην Πλάκα; Γιατί αν ναι, έχει πει τις απίστευτες ατάκες, αξίζει μια σλανγκική καταγραφή - ανάλυση του λόγου του από όποιον τον ξέρει.

#7
eazy

Προς Κhan

ΝΑΙ αυτός ο θεός που ελπίζω να ζεί ακόμη γιατί έχω να πάω απο το 2007 στην ταβέρνα του,είναι μεγάλος λεξιπλάστης έχω συγκρατήσει πολλά απο αυτά που μας έλεγε ενώ τρώγαμε.

#8
eazy

@Khan φιλε τελικα του εκλεισαν την ταβερνα γιατι δεν ειχε να πληρωσει τα μηνιαια του εξοδα αλλα ζει ακομα ο Μακης ο γιγαντας,περασα προσφατα και ρωτησα κατι γειτονες :)