Μεταφορά στα ελληνικά του αγγλικού glory hole, βλ. εδώ, (αν και τα αρχαιόκαυλα ένστικτά μου θα προτιμούσαν το οπή του κλέους / κλεόπη/ Κλεόπας).

Πρόκειται για τρύπα που είναι ανοιγμένη στις μεσοτοιχίες δημοσίων αποχωρητηρίων ή άλλων χώρων, λ.χ. δωματιάκια σε τσοντάδικα, με σκοπό να έρθουν σε σεξουαλική επαφή οι χρήστες / ένοικοί τους. Λέγεται και τσιμπουκότρυπα, αλλά αυτός ο όρος είναι κάπως περιοριστικός, καθώς αν και οι τρύπες της χαράς προορίζονται κυρίως για στοματικό σεξ, δεν αποκλείεται να γίνει και ολοκληρωμένο σεξ, ή και πρωκτικό, καμιά φραπεδιά βρε αδερφέ, ένα τσιμπουκομάσχαλο για τους πιο κίνκι συμπολίτες μας.

Η τρύπα της χαράς έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει εύκωλο σεξ με ανωνυμία και περνάς γρήγορα τα προκαταρκτικά τύπου καμάκι, μ' αγαπά δεν μ' αγαπά, ταιριάζουμε κ.τ.λ. Για όσους γκέι δεν έχουν βγει από την ντουλάπα, προσφέρει το πλεονέκτημα της ανωνυμίας. Επίσης είναι καλή για όσους είναι άσχημοι, τόφαλοι, έχουν τον ανθρωποδιώκτη και δεν έχουν αλλέως πώς ευκαιρία να γαμήσουν.

Έχει περάσει ωστόσο γενικά στην κουλτούρα, στις ονειρώξεις και στην κουλτούρα του πορνό, ενώ μπορεί να προσφέρεται και ως επιλογή σε ευαγή ιδρύματα. Όπως αποκάλυψε σύσλανγκος, όταν οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούσαν τον κώλο τους μόνο για να χέζουν, εμείς οι Έλληνες είχαμε ήδη τρύπες της χαράς σε κωλάδικα. Δεν αποκλείεται επίσης η χρήση τους σε παρτουζάδικα νέας κοπής και σε παιχνίδια ρόλων με χαρακτήρα εξευτελισμού, κυριαρχίας- υποταγής.

Δεδομένου βέβαια ότι κυκλοφορούν και δαγκανόμουνα-κωλα θέλει αρετή και τόλμη η τρύπα της χαράς. Δεν είναι και λίγο να εκθέτεις τον πέοντα στο άγνωστο με βάρκα την ελπήδα.

Στο Δ.Π. υπό Mr Cadmus.
(σ.ς.: Δεν βρήκα χτυπήματα στον γούγλη πέρα από το lexilogia.gr, ωστόσο κάπως πρέπει να ονομαστεί αυτή η πρακτική και το τσιμπουκότρυπα δεν αποδίδει όλο το φάσμα. Πρόκειται βέβαια για σλανγκ εκ των άνω).

Στο Παρίσι υπάρχει ο (βρ)αστικός μύθος ότι σε κάποια ευαγή ιδρύματα σε προσκαλούν να βάλεις τον πέοντα σε τρύπα της χαράς, και από την άλλη βάζουν μια κότα την οποία και γαμάς. Ύστερα από λίγα λεπτά την πνίγουν με αποτέλεσμα οι επιθανάτιοι ρόγχοι της να προκαλούν μια ηδονjική αίσθηση με την οποία το δίχως άλλο τελειώνεις.

Πότε είναι η κώλαση... (από Khan, 07/12/10)... και πότε ο παράδεισος... (από Khan, 07/12/10)Στις τρύπες της χαράς δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας... (από Khan, 07/12/10)Σε περιπτώσεις μεγάλης επιτυχίας... (από Khan, 21/03/15)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

το παράδειγμα είναι πολύ αηδία ρε χανκυ.

#2
Khan

Το έκανα για να ευαισθητοποιηθούν οι αναγνώστες μας και να απέχουν από τέτοιες πρακτικές...

#3
iron

καλύτερα να μην το ξέρανε καθόλου, λέω γω.

#4
Vrastaman

Στος! Έτερες διατυπώσεις εποχής:
- ΚΥΔΟΠΗ
- ΤΙΜΙΑ ΟΠΗ

#5
Vrastaman

ΥΓ Αρχιμύδης - ειδικά το #3!

#6
Mr. Cadmus

Ούτε που θυμόμουν πως είχα βάλει κάτι τέτοιο στο Δ.Π. Θυμάμαι τη συζήτα που' χε ξεκινήσει ο Βράστα στο translatum, αλλά μέχρι εκεί...

Για να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα: Λογικό είναι να μην υπάρχουν αντίστοιχα αποτελέσματα στο γκουγκλ, καθώς η τρύπα της χαράς δεν είναι παρά μία μεταφραστική προσέγγιση στο glory hole, δηλ. μία τεχνητή -σε αντιδιαστολή με υπαρκτή από ομιλητές- απόδοση που εμφανίστηκε σε κάποια φάση μάλλον περισσότερο σαν μεταφραστικός χαβαλές χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις για καθιέρωση στην καθομιλουμένη. Βέβαια, κάποιος μπορεί να το δει εδώ και να το διαδώσει, αλλά και πάλι...

Αυτά να τα' χει υπόψη του ο μεταφραστής της ironick :)

Παρεμπ Κχαν, εσύ θα προτιμούσες την οπή του κλέους, αλλά κττμγ, πιο συνετή μεταφραστικά θα ήταν η οπή της αγαλλιάσεως (ως προς τις εναλλακτικές αποδόσεις του glory).

Και για τη βιβλιογραφία, η τρύπα της χαράς (με την έννοια που δίνεται σε αυτόν τον ορισμό) υπάρχει και στην ταινία Ρ20 του Λαζόπουλου.

#7
iron

δεμελέτε, εσείς που ξέρετε, πώς λέγεται η απλή μικρή ταπεινή τρυπούλα που συναντάμε στα αποδυτήρια, τουαλέτες, δοκιμαστήρια κλπ, η οποία χρησίμευε για μπανιστήρι; από τις πιο εντυπωσιακές παιδικές μου αναμνήσεις (μαμάαα, τι είναι αυτόοο;) -και εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι που υπάρχει ακόμα.

#8
Vrastaman

Καυλειδοσκόπιο;

#9
Khan

O Trump δημιουργεί ευκαιρίες

#10
soulto

Λολ

#11
Khan