Γυναίκα (νεαρή συνήθως) που υπερβάλλει (από φυσικού της όμως) τόσο πολύ στις χαρακτηριστικά γυναικείες κινήσεις και νάζια, που θυμίζει κραγμένη αδελφή.

Ως εκ τούτου δεν την παρομοιάζω με τον νταλικέρη.

πάσα: Χαλικού (και Βράστα) από το σχόλιό του στο μπάι.

Είναι βέβαια και δε ρεαλ θινγκ, βλ. εδώ.

- Ωραία γκόμενα η Βάλια αλλά κάτι με χαλάει ρε γμτ...
- Είναι γυναίκα πούστης, αυτό σε χαλάει.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Καταπληκτικό! Μπράβο και στους 3 και στο πολύ καλό λίνκι!

Τώρα επειδή είμαι και αργ(κ)όστροφος να αρωτήξω: Βλέπω δύο διαφορετικούς τύπους γυναίκας να συστεγάζονται στον όρο:
1. Θεωρούμε ότι ο πούστης είναι γυναικώτερος της γυναίκας, οπότε γυναίκα- πούστης, είναι η υπερβολικά θηλυκή, όπως λες στην α΄ παράγραφο, κάτι σαν Πετρούλα Κωστίδου ένα πράμα το φαντάζομαι.

  1. θεωρούμε τον πούστη σαν κάτι μεταξύ γυναίκας και άντρα, οπότε η γυναίκα- πούστης έχει κάποια στοιχεία μεταξύ, όπως οι ηρωίδες του Σεχ & Σίτυ, δηλ. κάνει μία νύχτα στάση, κάνει καμάκι η ίδια, είναι κυνηγός, επαγγελματίας, συμπεριφέρεται όπως οι γκέι, και έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους, χωρίς να απαιτεί πίστη, ούτε και να παρέχει, ούτε έχει ζήλειες όπως άλλες γυναίκες κτλ.

Ισχύουν και τα 2; Ή εννοείς κάτι άλλο;

#2
Khan

Y.Γ. Στην β΄ περίπτωση γυναίκα- πούστης είναι αυτή που κάνει αλλαξοκωλιές, που έχει άλλοτε τον τοπ και άλλοτε τον μπότομ ρόλο στην σχέση, που είναι δούλα και κυρά.

#3
iron

εννοώ το πρώτο και στο μυαλό μου έχω, εκτός από μια φίλη μου, την δεν-θυμάμαι-το-όνομά-της πρωινατζού που κόντεψε να πεθάνει από ανορέξια και τελικά την πήρανε πάλι την καημένη στα πάνελζ (πέρσυ, αν θυμάμαι καλά) και δη σε μεσημεριανάδικο με μαγειρικές... Αλλά ακόμα κι αν θυμηθείτε καλό είναι να μην πούμε ονόματα, όχι τπτ άλλο αλλά το κορίτσι αυτό έχει τραβήξει των παθών της τον τάραχο, το μόνο που της λείπει για να υποτροπιάσει είναι μια αναφορά του ονόματός της εδώ χάμω.

#4
Vrastaman

Υποθέτω όλες οι εναλλακτικές παίζουν! Κυρίως κατά νου έχω την ατελή εκδοχή-πρότυπο γυναικείας συμπεριφοράς, αποκύημα της αισθητικής γκέη ωτέρ ή μάνατζερ του ευρύτερου εικαστικού φάσματος. Τυχαία παραδείγματα: οι Carrie & σία του Darren Star, η Divine του John Waters, η Τζούλια Αλεξανδράτου του Μένιου Φουρθιώτη, ο πρώιμος Ρουβάς του Ψινάκη.

Γουγλάροντας ανακαλύπτω ότι η Marge Simpson (σύζυγος Ομήρου) λέει για το Sex and the City: «That's the show about four women acting like gay guys»!

Και δεν είναι μόνο η πουστιά που δεν κρύβεται! Αντίστοιχα φαινόμενα περιλαμβάνουν λευκούς ηθοποιούς που φέρονται ως μελαψοί αγγλοσάξονες (δεν εννοώ τους ουανναμπεί wiggers, βλ. πχ το Summer of Sam του Spike Lee) και αγγλοσάξονες νέτοι-σκέτοι που εκφέρουν εβραϊκό Νεοϋορκέζικο φλέγμα (βλ. διάφορα έργα του Woody Allen).

#5
Khan

+1, (που θά 'λεγε κι ο Darren Star ;P)

#6
iron

χμ... το λινκ που έβαλα (στον ορισμό, εκεί όπου λέω για το ρήαλ θινγκ) δεν λειτουργεί και ούτε θυμάμαι τι ήντουνα. θυμάται άραγε κανείς; συ χανκ, η άμπσολουτ μνήμη του σάη;;;

#7
gaidouragathos

Iron ήταν εδώ αλλά λείπει το κείμενο, τόχα κρατήσει γιατί είχε πλάκα, κ επιπλέον σε συμπαθώ ας είσαι κ ξανθιά...χε χε...