Υπογραφή, Ψευδώνυμο καλλιτέχνη Τοίχου.

Το γκράφιτι δεν είναι μόνο χρώμα, είναι λόγος και στάση ζωής. Είναι κι αυτή μία μορφή τέχνης, η οποία λειτουργεί και ως φορέας κοινωνικοποίησης. Τα γκράφιτι είναι μία προσπάθεια επικοινωνίας και έκφρασης των σκέψεων και των αισθημάτων των γκραφιτάδων. Όταν βάφεις έναν γκρίζο τοίχο, κάνεις μια δήλωση. Ο τοίχος είναι εκείνος ο ανοιχτός χώρος όπου μπορείς ελεύθερα να επικοινωνήσεις και να εκφραστείς.

Ο καθένας writer προσπαθεί να συνθέσει το δικό του στυλ, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την φαντασία του και την ικανότητα στους συνδυασμούς χρωμάτων, ή την τοποθέτηση των γραμμάτων με τη χρήση του κατάλληλου φόντου, αλλά και κάποια στοιχεία που πιθανόν έχουν συμβολικό χαρακτήρα.

Η ταγκιά ειναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας, απλά χρησιμοποιείται για να δείχνει πόση μαγκιά έχει ο writer, ανάλογα με το πού την βάρεσε! Τα tags χρησιμεύουν στο να οριοθετήσουν τον χώρο τους και όχι τόσο για την αυτοπροβολή τους.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

στράτε, κάτι μου λείπει στον νορισμό: ταγκιά είναι προφ από το tag και όχι από το ταγκό ή το ταγκίζω... Δηλαδή όπως το tag είναι μια λέξη-κλειδί, η ταγκιά-υπογραφή σημαίνει κάτι τέτοιο;

#2
stratos98

απ ότι ξέρω είναι το ψευδώνυμο του καλλιτέχνη,η υπογραφή του και μόνο.

#3
Khan

Απαραίτητη η διευκρίνιση αυτή.

#4
jesus

όντως αυτό είναι, οπότε νομίζω ότι ο ορισμός (η ανάλυση για το γκραφίτι αποκάτω είναι μάλλον αποπροσανατολιστική) κ τα μύδια δεν είναι κατατοπιστικά.

το παράδειγμα, πάντως, είναι μια χαρά.

είναι διεθνής λέξη, από το tag στα αγγλικά, κ λέγεται αυτούσιο κ στα γαλλικά.

το ρήμα είναι ταγκάρω.

#5
iron

δεν σε ρωτήσανε.

#6
jesus

μου είπε ο θείος χότζας να παρέμβω.

#7
iron

ναι καλά. ο θείος χότζας αποκλείεται να είπε κάτι τέτοιο. Τεσπα, όταν έρθει, θα αναλάβει.

#8
stratos98

αχ ρε ηρω με τρια ψευδώνυμα παιζεις στο πάνελ, τι θα γινη με σε νανε;

#9
Galadriel

Γιε μου σε μαλώνουνε; Να της βγάλω το μαλλί;

#10
stratos98

τοση ωρα δεν ειχα συνδεση τωρα θα σου απαντησω δεοντως...εαν αναφερεσαι και ρωτας εμενα, θα ηθελα νατη φτυσεις στα μουτρακια πρωτα....αχαχαχαχ
πλακα κανω...

καλο κοριτσακι φαινεται,λιγο ξερολας ειναι αλλα διασκεδασουμε με της σλαγκιες τις και ενιοτε με τις μαγκιες της...ναουμε!!!

#11
Galadriel

Στράτο γιος μου είναι ο τζίζας αλλά νταξ, όλα τα μωρά στην πίστα, έλα και εσύ να χορέψουμε. Και είπαμε είσαι ετών 13 εσύ; Η μάνα σου το ξέρει ότι είσαι τόσο βρωμόστομος ή να την πάρω τηλέφωνο;

#12
stratos98

γιατι να χαλάμε τις καρδιές μας τώρα χωρίς στην ουσία να υπάρχει λογος; λοιπον ενταξει ειμαστε φιλαρακια,οκ

#13
perkins

παιδια να οργανωθούμε. Γιατι τόσο μίσος που έλεγε κι ο μακαριτης ο edika;

#14
betatzis

όχι ρε γαμώτο. έχει πεθάνει κι ο έντικα ;;

#15
HODJAS

θεοσχωρεστημπσυχούλατου

#16
Galadriel

Πω πω τι διάχυτη τσίτα είναι αυτή, πλάκα κάνουμε βρε μανάρι μου, νομίζεις ότι είναι όντως γιος μου ο τζίζας και καθόμαστε και μιλάμε μέσω σλανγκ; Χαβαλές να γίνεται (αλλά όντως είσαι 13; δεν θα το πω πουθενά)

#17
perkins

ο ρέισερ ηταν οχι ο εντικα.Λαθος χονδροειδες.

#18
stratos98

κοιτα 13 ειμαι αλλα τα περισοτερα τα γραφει ο πατερας μου...

καλα ο χοτζας τα σπαει...μπσυχούλατουΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

#19
PUNKELISD

Επί του θέματος, αν και λιγουλάκι ασαφής ο ορισμός το λήμμα γαμεί (δηλ. -1 από το πρόχειρο) γι' αυτό 2Χ5 απ 'μένα! Θράφο!

#20
soulto

Αγαπητέ μου tagger,
Έτσι μου είπαν κάποιοι νέοι φίλοι μου ότι πρέπει να σε αποκαλέσω. Πέρασες μια μέρα από το Μνημείο που η πόλη της Αθήνας έχει αφιερώσει στα θύματα του Ολοκαυτώματος, εκεί στην οδό Ερμού. Κάτι οι μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες του Μνημείου, κάτι η καλλιτεχνική σου ανησυχία που αναζητεί την έκφρασή της, σου πρόσφεραν την έμπνευση και η εντολή του εγκεφάλου στο χέρι σου ήταν πια θέμα δευτερολέπτων. Μας χάρισες το αποτέλεσμα της έμπνευσής σου, ένα tagging, την ετικέτα σου, την υπογραφή σου.

Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών

ταγκιά΄, κλανιά και κώλος...

#21
donmhtsos

Κι ἐμένα, ὅπως καὶ τῆς ironick στὸ #1, στὸ ταγκό καὶ στὸ τάγκισμα πῆγε τὸ μυαλό μου. Θυμήθηκα μάλιστα τὴν ταγκουδιὰ, τὸ ταγκό ποὺ παραγγέλναμε στὰ βιολιὰ, ὅταν εἴχαμε χορτάσει ἀπὸ τὰ "συρτόμπαλλα" καὶ θέλαμε νὰ χορέψουμε καὶ κανένα "εὐρωπαϊκὸ". Ἔπεφτε τότε ἡ παραγγελιὰ στὸν βιολιτζὴ:

Μπέλλη, βάρει ταγκουδιὰ!

βάρει: βάρα