Λέγεται για ανθρώπους της επίδειξης χωρίς περιεχόμενο, που διαθέτουν μόνο το φαίνεσθαι, οι οποίοι προκειμένου να πραγματοποιούν αυτό το κόμπλεξ τους, μπορεί να στερούνται βασικά αγαθά διαβίωσης, αλλά στο ακριβό ντύσιμο, στο ακριβό κινητό και εν γένει ό,τι μπορούν να επιδεικνύουν, δεν κάνουν κράτει.

Είναι αυτό που λέμε για κάποιους: έλα μωρέ, ο τύπος είναι φιγούρα και λιγούρα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το λέμε σε γηραιά, άμυαλη κυρία (εντός εισαγωγικών), τρελοκαμπέρω, αμφιβόλου ηθικής υπόστασης, η οποία καμώνεται και την ωραία και μοιραία... τρομάρα της.

Εκ του «αμόλα μωρή ψώλα».

Τι είναι αυτές οι μαλακίες που λες... Σκάσε μωρή φόλαψόλα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί από τον Γ. Μητσικώστα για τους εν γένει άρχοντες ενός τόπου δια στόματος (υποτίθεται) αρχηγού κόμματος.

Καλησπερίζω τα βόδια... Πάτε και ψηφίζετε με κλειστά μάτια και μετά κλαίτε που καθηλώνονται οι συντάξεις... και μιλάτε για κεφαλικό φόρο και άλλα καραγκιοζιλίκια... Τυχεροί είστε που δεν φορολογούν τη μαλθακία που σας δέρνει... Βλαμεναραίοι!!!

Τι περιμένατε ρε ζώα, να σας δώσουν λεφτά αυτοί που πάτε και ψηφίζετε; Θέλατε τους Λαμογιολιγουραίους... Φάτε σκατά τώρα... Βόδια και Αγελάδες...

(από stratos98, 17/03/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το τεντζερέ-μπόι είναι στέλεχος τράπεζας κυρίως, αλλά και των ΔΕΚΟ κτλ. που υφίσταται μείον σε αμοιβές, κύρος κτλ (από χρυσό σε ασήμι και τώρα χάλκινο). Πρώτα ήτανε τα πρωτοκλασάτα γκόλντεν μπόιζ με τις εξωπραγματικές αμοιβές, τα χλιδάτα κάρα (βλέπε καγιέν), τα λαπτοπ και το κινητό (που μόνο καφέ δεν ψήνει). Καθως σφίξανε σιγά-σιγά τα πράγματα, τα γκόλντεν μπόιζ γίνανε σίλβερ μπόιζ, ε τώρα έχουνε γίνει χάλκιν μπόιζ..

Αλλά επειδή δεν είναι δόκιμος ο όρος χάλκιν μπόι και είναι και πιο περιγραφικό της υποβάθμισης αυτής, λέγονται (ν)τεντζερέ μπόι... από το χάλκινο σκεύος -και όχι μόνο, τον τεντζερέ.

Τεντζερέ μπόι, καλά αμειβόμενο στέλεχος με μπάρμπα στην Κορώνη.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Εξαιρετικό φυσικό χάρισμα σε θηλυκό να έχει πάθει τουρλοκωλίαση - η γκομενάρα με το σώμα το καλλίγραμμο αλλά και το διαφορικό το σπαστό, μπλοκέ και δεν συμμαζεύεται, με τεράστιο τουρλωτό ωραιότατο, υπέροχο κώλο.

Πω ρε τι παθανάμεν... τι μουνάρα είναι τούτη; Κοίτα κωλάρα ρε μαλεα... τι να λέμε τώρα!!!! Το μουνάκι έχει πάθει τουρλοκωλίαση!!!

(από Khan, 13/11/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Φυσικό χάρισμα σε θηλυκό να έχει πάθει τουρλοβυζίαση: η γκομενούλα σχετικά αδύνατη με τεράστιους, τουρλωτούς βύζους.

Τουρλοβυζίαση: η γκομενούλα σχετικά αδύνατη με τεράστιους, τουρλωτούς βύζους.

(από stratos98, 15/03/11)

Σχετικά: βυζανάδειξη, βυζαρού, βυζόμπαλο, βυζού.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Υπογραφή, Ψευδώνυμο καλλιτέχνη Τοίχου.

Το γκράφιτι δεν είναι μόνο χρώμα, είναι λόγος και στάση ζωής. Είναι κι αυτή μία μορφή τέχνης, η οποία λειτουργεί και ως φορέας κοινωνικοποίησης. Τα γκράφιτι είναι μία προσπάθεια επικοινωνίας και έκφρασης των σκέψεων και των αισθημάτων των γκραφιτάδων. Όταν βάφεις έναν γκρίζο τοίχο, κάνεις μια δήλωση. Ο τοίχος είναι εκείνος ο ανοιχτός χώρος όπου μπορείς ελεύθερα να επικοινωνήσεις και να εκφραστείς.

Ο καθένας writer προσπαθεί να συνθέσει το δικό του στυλ, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την φαντασία του και την ικανότητα στους συνδυασμούς χρωμάτων, ή την τοποθέτηση των γραμμάτων με τη χρήση του κατάλληλου φόντου, αλλά και κάποια στοιχεία που πιθανόν έχουν συμβολικό χαρακτήρα.

Η ταγκιά ειναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας, απλά χρησιμοποιείται για να δείχνει πόση μαγκιά έχει ο writer, ανάλογα με το πού την βάρεσε! Τα tags χρησιμεύουν στο να οριοθετήσουν τον χώρο τους και όχι τόσο για την αυτοπροβολή τους.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ορισμός που χρησιμοποιείται από τεχνικούς υπολογιστών που αναβαθμίζουν υπολογιστές. Μιλάμε για σωστές μητρικές, ωραίες, overclockable, φωσφοριζέ, σταθερές, με φτερά προστασίας. Επάνω στις μητρικές λοιπόν, υπάρχουν θέσεις για κάρτες γραφικών, κάρτες μνήμης, κάρτες tv, κλπ.

Το πριτσικλέκι είναι αυτό εκεί που κουμπώνει και σταθεροποιεί την κάρτα.

Έλα ρε, είναι το ULTRA, όχι το SLI. Γι' αυτό δεν βλέπεις το «πριτσικλέκι καρτο-ειδές»... που το βαζεις απο την μια πλευρα αν εχεις 1 καρτα και απο την αλλη μερια αν παιζεις με SLI;;; Εκεινο που εχει και η ταδε+msi ανάμεσα στις 2 vga και μοιαζει με dimm απο notebook...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η επιτήδευση σε κάτι, η τελειοποίηση, η επιτυχής πατέντα σε κάτι που έφτιαξε ο «μάστορας»!!!!

Παραφθορά του ονόματος του συστήματος «tourbillon» που υπάρχει σε κάποια ακριβά ωρολόγια και έχει σαν αποτέλεσμα να «εξουδετερώνει τις επιδράσεις της βαρύτητας».

Είναι γνωστό ότι ξεκίνησε από τα ρολόγια τσέπης, όπου είχε νόημα καθώς το ρολόι καθόταν όλη τη μέρα στην ίδια θέση (στην τσέπη του γιλέκου) και επομένως η εξουδετέρωση της βαρυτικής έλξης είχε νόημα, καθώς επηρέαζε την ακρίβεια του ρολογιού.

- Τι έγινε ρε μπίλη, πώς πάμε, το φτιάξαμε το μηχάνημα;
Ο μπίλης... γεμάτος υπερηφάνεια!!!
- Ε... καλά τώρα, τι να λέμε ...το 'χω φτιάξει το μασίνι ''τουρμπιγιόν''.

Δικό σας για €79.000 (από Vrastaman, 13/03/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η αγάπη του για την τετρακίνηση εκτός δρόµου είναι δεδοµένη. Λάτρης των οικογενειακών εκδροµών στην ύπαιθρο, σε µέρη όπου τα άλλα αυτοκίνητα είναι αδύνατο να τα βγάλουν πέρα. Στον ιδιοκτήτη τζιπ, οι συνήθειές του είναι τα τριήµερα µέχρι και πολυήµερα µακρινά ταξίδια του µέσα από λαγκάδια, βουνά, λάσπες, νερά και χιόνια.

Περασμένα μεγαλεία ρε φίλε, πρόπερσι είχαμε πάει Καιμακτσαλάν... αλλά τώρα με αυτή την κρίση δεν έχει τέτοια, το σκεφτόμαστε και για Παρνασσό.

τζιπατος φωτο (από stratos98, 13/03/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified