Further tags

Ο συνδυασμός του να μένεις στο αστικό κέντρο, αλλά να κάνεις και διακοπές, ίσως και με λίγες ολιγόχρονες αποδράσεις, λόγω είτε των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, είτε φτωχοποίησης. Εκ του αγγλικού staycation < stay = μένω + vacation = διακοπές.

  1. Οι είκοσι καλύτερες παραλίες της Αθήνας για στεϊκέσιο.
  2. Φτύνουν τον φτωχοποιημένο πολίτη στα μούτρα, όταν του λένε ότι κάνει και καλά κουλ στεϊκέσιο, ενώ δεν του έχουν αφήσει λεφτά να ξεμυτίσει από το σπίτι του.

Got a better definition? Add it!

Published

Διαδικτυακό αγγλικό κομμέ για το suspicious, δηλαδή για το ύποπτος.

Είναι λίγο sus που τα ξέρει όλα.

Got a better definition? Add it!

Published

To να στέλνεις μηνύματα σε κάποιον με σκοπό να τον ξεγελάσεις για να σου αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα που μπορεί να είναι χρήσιμα σε εγκληματικές ενέργειες. Μία από τις λέξεις του 2023, προκύπτει από το SMS και το fishing= ψαρεύω.

Είναι αρουραίος του σμίσινγκ.

Got a better definition? Add it!

Published

Φανατική οπαδός της Taylor Swift. Για τα χαρακτηριστικά βλ. swifties.

Εδω, καθόμαστε με τρεις έφηβες και μου εξηγούν τι είναι η πικμι,η ατενσιον χορ,η σλατινα και η σουιφτι. Πιάνω τον παλμό της νεολαίας. (X).

Got a better definition? Add it!

Published

Πρόκειται για υπαρκτό διαδεδομένο ελληνικό επώνυμο, το οποίο, όμως, ανανοηματοδοτείται και χρησιμοποιείται για να μεταφέρει στα ελληνικά κάπως πιο φυσικά τον αγγλικό όρο mangina, εκ του man= άνδρας και vagina= μήτρα, ο οποίος σημαίνει σκωπτικά και αποδοκιμαστικά τον άνδρα που θεωρείται ως εκθηλυσμένος, ως έχων φεμινιστικές ανησυχίες λόγω εκθηλυσμού και ως μάταια κολακεύων τις θηλυκότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το να παρουσιάζεται ως μη τοξική αρρενωπότητα, αλλά ως σύμμαχος (το θηλυκό αντίστοιχο στην τελευταία περίπτωση που παρουσιάζεται ως σύμμαχος των ανδρών ενάντια στις γυναίκες λέγεται pick me). Κάπως πιο κυριολεκτικά είναι ο άντρας που κρύβει το πέος του ανάμεσα στα μπούτια του, ώστε να φαίνεται σαν να έχει αιδοίο.

Διαμαρτυρήθηκε ότι της έκανε κάποιος καμάκι στο νησί με παρενοχλητικό τρόπο και έχουν βγει όλοι οι μαγγίνες να τη γλείφουν.

Got a better definition? Add it!

Published

Αυτός που συμμετέχει στην κουλτούρα της ακύρωσης (cancel cuture), δηλαδή στη λογική να ακυρώνονται ή καταδικάζονται ή και λογοκρίνονται έργα που έχουν πολιτικώς μη ορθά στοιχεία, ακόμη κι αν πρόκειται για έργα του παρελθόντος, όπως επίσης να ακυρώνονται και να καταδικάζονται και οι δημιουργοί τους. Επίσης, χρησιμοποιείται ως παρωνύμιο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, λόγω, κατά τους χρησιμοποιούντες την έκφραση, των διαγραφών στελεχών του κόμματος στις οποίες προβαίνει.

  1. Βγήκαν οι κανσελάκηδες παγανιά και ακυρώνουν τον Καραγάτση τώρα.
  2. Οι κανσελάκηδες έχουν ξεφύγει, επιτέθηκαν στην Τζοκόντα!
  3. Ο Κανσελάκης κλείνει την Αυγή, λογικό αφού οι δικοί του οπαδοί προτιμούν το ΤικΤοκ. (Τουίτερ).

Got a better definition? Add it!

Published

Κάποιος που κάνει ακραία ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να σοκάρει, να προβοκάρει, να προκαλέσει. Edge με την έννοια της υπεροχής έναντι αντιπάλων και αντιζήλων και lord με την έννοια του ηγεμόνα. Στα αγγλικά η λέξη χρησιμοποιείται με αυτή τη σημασία από το 2015 και το 2023 ήταν μία από τις λέξεις της χρονιάς.

Μέχρι και τον Λύτρα υποστήριξε! Πόσο έτζλορντ!

Got a better definition? Add it!

Published

Όρος, μεταξύ άλλων, του TikTok, είναι η μόδα που εμπνέεται από το μπαλέτο.

Η ταινία του Λάνθιμου έχει balletcore στοιχεία.

Got a better definition? Add it!

Published

O Chief Executive Officer (CEO) εταιρείας που είναι υπερβολικά νεαρός και ανήκει στη γενιά Z, δηλαδή έχει γεννηθεί μεταξύ 1995 και 2010, όντας ζούμερ. Μία από τις λέξεις του 2023.

Τρομερή αυτή η αλαζονεία των ZEOs.

Got a better definition? Add it!

Published

Αγγλιστί tech bro (technology & brother). Άνδρας που εργάζεται στην τεχνολογία και χαρακτηρίζεται από επιδεικτικό ανδρισμό, συντηρητισμό και τάση για μισογυνισμό.

Είναι τεκ μπρο και μπρόσιαλιστ. Καλό παιδί, αλλά ανυπόφορα σεξιστής.

Got a better definition? Add it!

Published