Χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί από τον Γ. Μητσικώστα για τους εν γένει άρχοντες ενός τόπου δια στόματος (υποτίθεται) αρχηγού κόμματος.

Καλησπερίζω τα βόδια... Πάτε και ψηφίζετε με κλειστά μάτια και μετά κλαίτε που καθηλώνονται οι συντάξεις... και μιλάτε για κεφαλικό φόρο και άλλα καραγκιοζιλίκια... Τυχεροί είστε που δεν φορολογούν τη μαλθακία που σας δέρνει... Βλαμεναραίοι!!!

Τι περιμένατε ρε ζώα, να σας δώσουν λεφτά αυτοί που πάτε και ψηφίζετε; Θέλατε τους Λαμογιολιγουραίους... Φάτε σκατά τώρα... Βόδια και Αγελάδες...

(από stratos98, 17/03/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

βράστα (μόνο εσύ θα με καταλάβεις), γιατί διαβάζω «γιαλομολιγουραίοι»;

#2
stratos98

vodia! vodia! eiste tyxeroi pou den forologeitai h malakia pou sas dernei..VODIA AGELADES NA! NA! MOSXARIA VLAMENAREOI !!! NA!

#3
Vrastaman

Αχ Iron σε νοιώθω!

#4
Galadriel

Στράτο όλα καλά;

#5
stratos98

Σημερα ειμαι λιγο καλυτερα.

#6
Vrastaman

Μπράβο παιδί μου, συνέχισε, συνέχισε.

#7
stratos98

αληθεια ρε βραστα να ρωτηξω γιατι το διαβάζει ετσι κ οχι γιουβετσι;

#8
Vrastaman

Το φαινόμενο Στράτο αποκαλείται αντίστροφος τουκανισμός. Όταν, ας πούμε, κάποιος γράφει κατακαυκαλίδι και εσύ διαβάζεις κατακαυλείδι, ή την πυγολαμπίδα του γιαλού την εκλαμβάνεις ως είδος αυτοψαχτικής μούνας. Πρόκειται για ήπιο σύμπτωμα σλανγκοπάθειας, πάσχω κι εγώ και η Iron.

#9
poniroskylo

Ο επιστημονικός όρος είναι βρώμικο μυαλό.

#10
Galadriel

Βρώμικο μυαλό επειδή διαβάζουμε το λαμόγιο - γιαλόμο; Μήπως αισιόδοξο μυαλό;

#11
Khan

Το γιαλομολιγουραίοι είναι ευθύς τουκανισμός, νομίζω, ενώ το κατακαυλίδι αντίστροφος.

#12
stratos98

οκ ,και το δικό μου βρώμικο μυαλό, δε ξέρω γιατί, το διαβάζει γιαμολο , δηλαδή για το μολο...για φούντο είναι όλοι αυτοί οι λαμογιολιγουραιοι, αλλά δεν ξυπνάει ο λαός να ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

δυστυχως...

δεθα αλλάξει , μπανανία -θα μείνει.

#13
iron

εγώ, Ο,ΤΙ μα Ο,ΤΙ και να γίνει, δεν μπορώ με τίποτα να καταφέρω να διαβάσω το κατακαυκαλίδι ως οτιδήποτε άλλο εκτός του κατακαυλίδι. η ζημιά έγινε για πάντα.

#14
stratos98

Δεν απομένει λοιπόν να γίνεις και εδώ μαμά του λημματος ''γιαλόμο'' και ειδωμεν αν λέει πράμα(το ''πράμα'' εις την κρητικην διαλεκτον)

#15
Galadriel

ωχ διάβαζα της ιρον το σχόλιο «...να διαβάσω το κατακαυλίδι ως οτιδήποτε άλλο εκτός του κατακαυλίδι...» μλκ μου λέω αυτή το χασε τα βάζει όλα διπλά ααααααααααχαχαχαχ

#16
stratos98

μέσα απ, αυτά τα σχόλια που κάνουμε , έρχεται σαν σκέψη .. άρε καταυκαλιδι που θέλουνε για να στρωσουνε αυτοί που έχουν τους λαούς στην πείνα, γιατί εμείς τη πλάκα μας κάνουμε παίζοντας με τις λέξεις , όπως ο αλεξης.. καλό ε;

επίσης πρέπει να υπάρχει και το κουτουλιδι, αντίστοιχο καταυκαλιδιου,και το παλαμίδι ,(χαστούκι)εις την κρητική πάντα.