Η τριτούζα είναι η ελληνική απάντηση στο γαλλικό Ménage à trois.

Πρόκειται για λεξιπλασία του αρχικού τρι-, όπως λέμε τριήρης, τρίαινα, τριγλυκερίδια, τριζόνι, και του γαλλικού του partouze. Αντί λοιπόν να πούμε τρι-παρτούζα ή να γράφουμε ολόκληρη γαλλική νουβέλα (Μαντάμ Μποβαρύ) και να πούμε partouze à trois, λέμε ένα τριτούζα και καθαρίζουμε.

Σε μία τριτούζα τέταρτος δε χωρεί. Έχουμε λοιπόν τις εξής δυνατότητες.

  1. Τρεις γυναίκες κάνουνε λεσβιακό. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

  2. Ένας άντρας και δύο γυναίκες. Πρόκειται για την απόλυτη φαντασίωση κάθε αρσενικού όντος σ' αυτόν τον πλανήτη. Γιατί να είναι δύο και όχι παραπάνω;... Εδώ χωράει πολύ ψυχανάλυση. Μάλλον οι τρεις απαιτούνε υπεράνθρωπες αντοχές, ενώ οι δύο βολεύονται.

  3. Δύο άντρες και μια γυναίκα. Δεν πρόκειται, επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται για την απόλυτη φαντασίωση κάθε θηλυκού όντος σ αυτόν τον πλανήτη, είτε γιατί οι δύο είναι πολλοί, είτε γιατί είναι λίγοι...

  4. Τρεις αδερφές.

- Είσαι για τριτούζα;
- Μέσα. Θα φέρεις τη δικιά σου;
- Εγώ δεν έχω καμία. Εσύ;
- Τι μαλάκας που είσαι;! ...Ούτε εγώ έχω.
- Τότε ας παίξουμε ένα τάβλι.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

χαχαχα το παράδειγμα!

#2
paparogiannos

Ξέχασα να γράψω, πως η τριτούζα είναι η σεξουαλική πράξη καθ αυτό, εν αντιθέσει με το τρίο, που μπορεί να σημαίνει, εκτός των άλλων ορισμών (μουσική, χορός, τραγούδι), και την τριγωνική σχέση. Στα γαλλικά υπάρχει αυτή η διάκριση. Η σχέση ονομάζεται Ménage à trois, και η τριγωνομετρική πράξη partouze à trois.

#3
patsis

Και στο τριολέ παίζει το τάβλι...

#4
Khan

  1. Δύο γκέουλες και μία αντρούτσος, όλοι τους αχαρτογράφητοι και το κάνουν όλοι μ' όλους, βλ. 1ο μήδι. Αποτελεί τάση.
#5
Khan

Υ.Γ. Από σλανγκαρχιδική περιέργεια το γούγλαρα και είναι άπαξ απαντώμενον στον γούγλη στο γνωστό μπουρδελοσάι:

ΣΑΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΙΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥΖΑ ΑΝ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΕΡΟ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΛΟΥΤΜΙΛΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Μία τριτούζα που επίσης παίζει είναι ένα μεγάλο/ μεσόκοπο κορεσμένο ζευγάρι, που για να ανανεώσει την σχέση του αντί να κάνει παιδί υιοθετεί ένα νεώτερο κοριτσάκι ή αγοράκι και το παιδαγωγεί. Λ.χ. οι σπανιώληδες του Γούντι Άλεν.

Ως τρίβιουμ να πω και το ότι η περίφημη φράση του Σαρτρ «η κώλαση είναι οι άλλοι» δεν έχει ειπωθεί αορίστως για τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά πολύ συγκεκριμένα για να περιγράψει την εμπειρία του από μια τριτούζα, όπου οι γυναίκες σφαζόντουσαν και η τελική εμπειρία δεν ήταν και τόσο ευχάριστη.

#6
Khan

Υ.Γ.2. Και για το ανατομικό του πράγματος, που μάλλον ενδιαφέρει και περισσότερο, βλ. πύργος του Άιφελ.

#7
poniroskylo

@ 4. Του Τσέχωφ;