Πρόκειται για χρήση ενός γενετικού συνδρόμου - Down's/τρισωμία 21 - ως προσβολή, κυρίως απευθυνόμενη στη νοημοσύνη (ένα από τα γνωστά συμπτώματα του συνδρόμου).

Επίσης, μόγγολο χαρακτήρισε ο Varg Qisling Larssøn Vikernes (ή αλλιώς Burzum) τον Eyronymous, ως αιτιολόγηση για τη δολοφονία του τελευταίου (από τον πρώτο!).

Φημολογείται ότι είναι η πρώτη χρήση του όρου (συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης) ως μπινελίκι.

- Δεν είσαι καθαρός, μόγγολε!!!

(... και κάρφωσε το μαχαίρι στο κεφάλι του.)

(από Khan, 04/08/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
SKAHS

Βάλτε και τους χρυσαυγίτες στην κατηγορία !

#2
xalikoutis

Οι άνθρωποι με το σύνδρομο Down είναι γενικά άδολοι, εντάξει όχι, πάντα, άνθρωποι είναι κι αυτοί, αντιθέτως οι χρυσαυγίτες πάντα, ακόμα κι όταν είναι «αγνοί εθνικιστές», ή ψαγμένοι, έχουν κάποιους δολερούς σκοπούς να βλάψουν και να αποκλείσουν αθώους, ακόμα και εντελώς αδύναμους συνανθρώπους τους, και όχι να αδελφώσουν την ανθρωπότητα, κάτι που τους κατατάσσει στα ανθρωπάκια και τους μικρόψυχους. Ενώ νομίζω ότι αν εξηγούσαμε σε κάποιο άτομο με σύνδρομο Down τι ωραία που θα ήταν να αδελφωνόταν η ανθρωπότητα, δε θα είχε κανένα πρόβλημα. Οπότε είναι αρκετά προσβλητικό για τους ανθρώπους με σύνδρομο down να τους εξομοιώνουμε με τους γενικά ηθικά αξιοθρήνητους χρυσαυγίτες. Η νοημοσύνη, όπως την μετράνε οι ψυχολόγοι, των χρυσαυγιτών μπορεί να είναι στατιστικά πολύ μεγαλύτερη από αυτή των ατόμων με σύνδρομο down, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Ομολογώ πάντως ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα (μη) έρευνα, αν και επαναλαμβάνω, πολύ προσβλητική και ηθικά απαράδεκτη.

Σίγουρα πάντως ο χαρακτηρισμός μόγγολο είναι πολύ παλιότερος από τη φάση που λέει ο Σαλμάρ με το Μπούρζουμ, και είναι μια περίπτωση σλανγιωτατισμού σύμφωνα με έγκυρες όπως και επιστημονικές έρευνες.

Εκτός κι αν ο φίλος σάλμαρ το λέει χιουμοριστικά.

#3
vikar

Ψαγμένος χρυσαυγίτης, αναρχοφασίστας, αλβανός τουρίστας, βρόμικο σαπούνι... Αυτά τα A ∧ (¬Α) πρέπει να τα μαζέψουμε κάποτε.

#4
Khan

Να καταγράψω (απλώς) ότι παίζει πολύ το λολ(;)οπαίγνιο Golden Down.