Ακουμπάω ή χτυπάω με το όχημά μου κάποιο άλλο όχημα είτε σε παρκάρισμα είτε σε τρακάρισμα αντίστοιχα.

Το λήμμα φανερώνει μια πιο ερωτική διάθεση απέναντι στην επαφή δυο οχημάτων αποφορτίζοντας, κάποιες φορές, την όλη κατάσταση.

Πιο συχνή είναι η χρήση του τρίτου πληθυντικού και κυρίως σε αόριστο χρόνο, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί κανόνα.

  1. - Φιλαράκο, ήθελα να σου πω ότι τώρα που έκανα όπισθεν δεν τα υπολόγισα καλά και, ξέρεις, σε φίλησα λίγο..
    - Μισό λεπτό να δω...[βλέπει] Πωωω! Μου έβαλες όλη τη μούρη μέσα ρε φίλε! εσύ δε με φίλησες, με γάμησες!

  2. - Ωπ! Τι μπαμ ήταν αυτό;!
    - Να ρε, εκεί! Φιλήθηκαν στη διασταύρωση!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Υπήρχε ως φιλώ.

#2
Khan

Αλλά το πρώτο παράδειγμα λολαδερό.

#3
PUNKELISD

Αφιερώνω τουλάστιχον το 1/3 του χρόνου που χρειάζεται για να ολοκληρώσω ένα λήμμα, στο να ψάχνω αν αυτό το λήμμα υπάρχει ήδη και αυτό για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα κάτσω να το γράψω τσάμπα.

Να όμως που κάτι δεν κάνω καλά και το λήμμα υπάρχει.

Και ρωτάω, τι νόημα έχει η ύπαρξη ενός λήμματος που καταχωρείται χωρίς να προσφέρει τίποτα καινούριο έκτος από το να καταλαμβάνει χώρο στο σάι και γιατί τα λήμματα μπούρδες να διαγράφονται ενώ τα διπλά να μένουν;

Φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι γιατί κάποιος ορισμός μπορεί να είναι καλύτερος από έναν που ήδη υπάρχει και θα ήταν άδικο να χαθεί.

Αλλά γιατί να συνεχίζει να υπάρχει ένα λήμμα/ορισμός όταν ο ίδιος που το ανέβασε ζητάει να κατέβει, όχι γιατί δε του αρέσει αλλά γιατί μπορεί να είναι ήδη καταχωρημένο; ε;

#4
iron

η αναζήτα θέλει κόλπο: να δακτυλογραφήσεις τα 4-5 πρώτα γράμματα και να αφήσεις να σου βγάλει το κατεβατό. κάτω-κάτω βλέπεις αν έχει κι άλλες σελίδες. μην το ξεχνάς αυτό, σαν και μένα την ξανθιά...

#5
PUNKELISD

Κι όμως, το κάνω κι αυτό, είναι κανόνας, όπως και το να πηγαίνω στο αρχικό γράμμα του λήμματος και να κοιτάω για πιθανές ομοιότητες. Γι' αυτό σου λέω..

Αλλά το θέμα είναι γιατί συνεχίζει και υπάρχει ένα λήμμα/ορισμός όταν ο ίδιος που το ανέβασε ζητάει να κατέβει, όχι γιατί δε του αρέσει αλλά γιατί μπορεί να είναι ήδη καταχωρημένο; ε;

#6
iron

αυτό οφείλεται σε έλλειψη χρόνου, διάθεσης κουτουλού, ειδικά όταν πρόκειται για συγχώνευση λημμάτων. θα.

το άλλο με την αναζήτα, τι να σου πω, είσαι σίγουρος ότι δεν βάζεις ολόκληρη τη λέξη; επίσης, χε, μπορεί να είσαι πιο ξανθιά από μένα... εγώ πχ έχω και το άλλο, ξεχνάω τα λήμματά μου και τα ξαναβάζω. πχ το λιμανιάτικα τουλάχιστον 4 φορές πήγα να το βάλω ξανά... ή την κλασομπανιέρα.

#7
johnblack

Δεν πείθουν τα περί έλλειψης χρόνου ή διάθεσης, αφού ολημερίς κι ολονυχτίς εδωπέρα σέρνεστε και το γουστάρετε (και καλά κάνετε). Κι αν όντως υπάρχει έλλειψη χρόνου κλπ, ενισχύστε την ομάδα των μοντς, τόσο απλό. Υπάρχουν άτομα που ίσως θέλουν να προσφέρουν, και δεν αναφέρομαι σε μένα. Είναι εξωφρενικό να μην μπορεί κανείς να ζητήσει το κατέβασμα λήμματός του, για οποιοδήποτε λόγο. Είναι λίγο κάπως αυτή η τελεσιδικία και το αμετάκλητο του «άπαξ και πάτησες το κουμπάκι της καταχώρισης, τίποτα μετά δεν γίνεται». Και μη μου πείτε πάλι οτι υπάρχει η Αναφορά, διότι εγώ π.χ. μπορεί να στείλω Αναφορά ζητώντας να σβηστεί ολόκληρος ο ορισμός και να μείνει μόνο μια τελεία. Κανονικά είναι μες τα δικαιώματά μου, σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας. Θα το δεχτείτε όμως; Όχι. Θα μπορούσα εντέλει να αναφέρω και συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηστών που έχουν επανειλημμένα ζητήσει την αφαίρεση αποκηρυχθέντων λημμάτων τους και προσέκρουσαν σε τοίχο, ωστόσο θα το αποφύγω, διότι τελευταία μόλις κάποιος δει να αναφέρεται το όνομά του κάπου σεληνιάζεται.

ΥΓ. Πληζ, αν αποφασίσεις να απαντήσεις, απόφυγε να το προσωποποιήσεις. Αν παρόλ αυτά αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό για μπηχτή, θα το εκτιμούσαν αν απλά το αγνοούσες ή το έσβηνες τελείως απ' τα σχόλια.

#8
PUNKELISD

Το σίγουρο είναι ότι κάτι δε κάνω καβλά και στάνταρ κάτι παίζει και με το χρώμα των μαλλιώνε μου (εδώ σε θέλω όμως, έχεις έτοιμο το λήμμα και τελευταία στιγμή ανακαλύπτεις ότι υπάρχει οπότε δε το ανεβάζεις ή το ανεβάζεις και διαπιστώνοντας ότι υπάρχει του ρίχνεις ένα ντελέτε;)

Για τη συγχώνευση λημμάτων μακάρι Να.

#9
vikar

τι νόημα έχει η ύπαρξη ενός λήμματος που καταχωρείται χωρίς να προσφέρει τίποτα καινούριο έκτος από το να καταλαμβάνει χώρο στο σάι και γιατί τα λήμματα μπούρδες να διαγράφονται ενώ τα διπλά να μένουν;

Φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι γιατί κάποιος ορισμός μπορεί να είναι καλύτερος από έναν που ήδη υπάρχει και θα ήταν άδικο να χαθεί.

Αλλά γιατί να συνεχίζει να υπάρχει ένα λήμμα/ορισμός όταν ο ίδιος που το ανέβασε ζητάει να κατέβει, όχι γιατί δε του αρέσει αλλά γιατί μπορεί να είναι ήδη καταχωρημένο; ε; πανκέλις Για νομικίστικες απαντήσεις δέν είμαι ο κατάλληλος, αλλα θυμηθείτε λίγο τους τρέχοντες όρους χρήσης του σάιτ, και συγκεκριμένα την παράγραφο «Καταχωρίσεις».

Για να μιλήσουμε λίγο ανθρώπινα όμως, ναί, όταν δίνεται ένας καινούργιος ορισμός για μία σημασία που ήδη έχει οριστεί αλλιώς, συνήθως κάτι έχει διαφορετικό, κάποια πληροφορία δίνεται επιπλέον ή έστω διαφορετικά, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης καί να καταλαβαίνει καλύτερα καί να βεβαιώνεται περισσότερο για τη σημασία (όπως όταν ρωτάς πάνω απο ένα άτομα για το ίδιο πράμα). Σαφώς και αυτή η διαδικασία μπορεί και ίσως λέει να γίνεται στα σχόλια, αλλα σιγά ρε παιδιά, δέ χάλασ' ο κόσμος άν γίνεται με ορισμούς, χαλαρώστε να πούμε...

Τελοσπάντων, άν κάποιος μετανιώνει για έναν ορισμό του, μπορεί να ζητήσει ότι θέλει απ' τους συντονιστές, αλλα δέν δεσμεύονται αυτοί να το κάνουν, και αυτό μπορείτε να το δέιτε καί νομικίστικα, καί ανθρώπινα: επειδή εσύ πλέον δέ γουστάρεις, δέ σημαίνει οτι άλλοι χρήστες δέν μπορούν να το βρούνε χρήσιμο/διευκρινιστικό/διασκεδαστικό (οτιδήποτε για το οποίο μπορεί κάποιος να μπαίνει στο σλάνγκ τζι άρ)...

Όσο για τη συγχώνευση που αναφέρθηκε: το συγχώνευση είναι μία τεχνική έννοια για το Συντονισμό: πρόκειται για ένα εργαλείο που παίρνει όσους ορισμούς βρίσκονται κάτω απο δύο λήμματα και τους βάζει κάτω απο ένα.

Το γράφω για να μή γίνει παρεξήγηση, γιατι η συγχώνευση με την έννοια της συνθετικής δουλειάς, «παίρνω δεκαπέντε ορισμούς και στήνω έναν που να τα λέει καλά και στρωτά», είναι μία εξαιρετικά φιλόδοξη δουλειά, την οποία προς το παρόν δέν έχει αναλάβει ακόμη το σάιτ. Όμως, Θενά.

#10
vikar

Η συγχώνευση έγινε (βασικά, η συγχώνευση δέν είναι ακριβώς αυτό που είπα επάνω, αλλα 'ντάξει, δέ 'α το κάνουμε και μαθηματικά εδωπέρα... :-Ρ )

#11
Galadriel

Τι έχουμε εδώ; Τι συμβαίνει και βγήκαμε πάλι έξω φρενών; (ωραία τα λες ρε βίκα, μπήκαμε πάλι στον ίδιο κυμματορυθμό για κανα δεκάλεπτο)

#12
iron

για όσους έχουν αυτιά να ακούσουν: ο χρόνος μας πρώτον δεν αφορά μόνο το σάη (και θεωρώ αξιοθαύμαστο το πώς, εργαζόμενοι και με οικογενειακές υποχρεώσεις ή διδακτορικά στη μέση κλπκλπ είμαστε τρία χρόνια τώρα 8 άτομα καθημερινά απίκο εδώ), και δεύτερον, ως προς το σάη τώρα, ο χρόνος μας δεν αφιερώνεται αποκλειστικά στο μοντάρισμα ή στην διευθέτηση καταστάσεων: θυμίζω ότι μήνες τώρα δουλεύουμε και πάνω στη νέα μορφή του σάη. Θυμίζω επίσης ότι όλο αυτό γίνεται, εννοείται, εθελοντικά. Ε και ναι, κάποια πραγματάκια δεν αποτελούν προτεραιότητα ή απλά θέλουμε λίγο χρόνο να αποφασίσουμε πώς θα γίνουν ή ξεχνάμε κάτι κλπ.

Ως προς το να προστεθούν κι άλλοι μοντς: αν ποτέ χρειαστούμε βοήθεια, εννοείται θα την ζητήσουμε, όπως έγινε στο παρελθόν όταν ήμασταν 3 και μετά, σταδιακά, γίναμε 8. Υπάρχουν και προϋποθέσεις τις οποίες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε: ορθογραφία, στίξη, σύνταξη, γραμματική, συμπεριφορά μέσα στο σάη, συχνότητα επισκεψιμότητας ή/και παλαιότητα (που βοηθάει στη μνήμη του σάη), κοινωνικότητα κλπ. Ένα από αυτά να λείπει δυσκολεύει το πράμα.

#13
sstteffannoss

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω αιτιολογήσεις της ironick (Α) τονίζω το αιτιολογήσεις γιατί τις θεωρώ ειλικρινείς και βάσιμες, (Β) σε καμιά περίπτωση δεν τις θεωρώ απλές δικαιολογίες, (Γ) επειδή σαν αρχή μου έχω να σέβομαι τη δουλειά όποιου άλλου, ειδικά την εθελοντική, (Δ) επειδή κι εγώ με αναφορά μου στους mods στις 29/11/2010 έχω ζητήσει να αφαιρεθούν 7 λήμματά μου σαν μη slang –πράγμα που δεν έγινε ως τώρα (και φυσικά δεν τα ‘βαψα μαύρα, ούτε θεωρώ πως κάποιος μου οφείλει κάτι, ούτε ξαναενόχλησα βεβαίως κρίνοντας και τότε σαν αποδεκτές τις εξηγήσεις που μου δόθηκαν), (Ε) αναγνωρίζω το δίκαιο του αιτήματος πολλών να διαγράφονται λήμματα τους που δεν τους ικανοποιούν,
(ΣΤ) έχοντας πλήρη συνείδηση του ό,τι αν γίνει μια τέτοια αρχή, το σβήσε – γράψε μπορεί να εξελιχθεί σε καψώνι εις βάρος των mods, θελημένα ή όχι (κάτι που δεν το θέλουμε κανείς, έτσι;)
(Ζ) θεωρώντας πως το όλο ζήτημα αν και σοβαρό δεν είναι ό,τι σημαντικότερο για να πάρει κι άλλη έκταση και τέλος
(Η) προσπαθώντας να βρω ένα modus vivendi εν τω σάιτ που να ικανοποιεί όλους, μέσω ενός modus operandi που δεν θα θίγει κανένα αλλά και θα ενημερώνει τον όποιο αναγνώστη για τη στάση μου απέναντι στα δικά μου αποκλειστικά λήμματα προς διαγραφή χωρίς πολλές φλυαρίες,

αποφάσισα να τα σχολιάσω με το εξής τυποποιημένο σχόλιο:
Θεωρώ πως το παραπάνω λήμμα δεν έχει θέση στο σάιτ. Έκανα λάθος. Παρακαλώ, αγνοείστε το.

Πάντα φιλικά προς όλους.

#14
iron

αχ στέφανε, είσαι ο άγιος του σάη, θα έπρεπε να λέγεσαι Φωτο στέφανος, μου φαίνεται. οκ, θα πάω να σχολιάσω στα λήμματα αυτά το ποια προσώπικλυ συμφωνώ ότι δεν έχουν θέση και ποια όχι.

#15
Vrastaman

Όχι όμως Φφωττοσσττέφφαννοςς καθώς παραπέμπει σε Φουφουτοστέφανος.

#16
sstteffannoss

Πιστεύω πως όταν υπάρχει καλή διάθεση και συγκροτημένη αποφασιστικότητα να μην κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας, αλλά και να διευκολύνουμε τη ζωή των γύρω μας, όλα μπορούν να λυθούν εν τη γενέσει τους.

#17
iron

άμα σου λέω...

@βράστα!!!!!!!!

#18
Galadriel

Εμένα πάλι το μπολντ δε μ' αρέσει. Ούτε καν ως α, β, γ, δ. (Σταρχίδια σας νταξ αλλά μια και λέμε τι μας αρέσει είπα και γω τη δική μου μαλακία).

#19
Galadriel

...την ανωτέρω παρένθεση την έγραψα γελώντας γκάιζ... (αχ σας έχω καλομάθει με τα ααχαχαχ κι άμα λείπει νομίζετε ότι).

#20
PUNKELISD

Σωστότατες απόψεις εδώ πέρα!
Εύχομαι να επανορθώσω
(βασικά δεν έχω πολυπιστέψει ότι την έχασα...)