Μιας και στο urbandictionary.com είναι μαλάκες και φασίστες και δεν αφήνουν τους χρήστες να ανεβάζουν και να λένε ότι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι καταθέτουν δημοκρατικά και με επιχειρήματα ότι μαλακία τους έρθει στο κεφάλι τα λήμματα τους, είπα να ανεβάσω εδώ το αγγλόφωνο ετούτο λήμμα. Όπου εδώ, το δημοκρατικό, με την Πλατωνική έννοια, σάιτ μας.

Το pull a Lost (ψάρωσες ε; νόμιζες ότι τα πρώτα δύο γράμματα ήταν ελληνικά, παραδέξου το) is to mess up everything you've built through a certain period of time making an awful end of it all. Just like the show.

Και για όσους δεν κατέχουν τα εγγλέζικα, το να «κάνεις Λοστ» είναι συνώνυμο του να τα σκατώνεις. Και όχι μόνον να τα σκατώνεις αλλά ταυτόχρονα να κάνεις τους υπόλοιπους να πιστεύουν ότι στο τέλος ΔΕΝ θα τα σκατώσεις με διάφορους τρόπους, του ψέματος συμπεριλαμβανομένου. Εμπνευστής της έκφρασης, δηλαδή ο άνθρωπος που την έβγαλε από το υποσυνείδητο εκατομμυρίων εξαπατημένων τηλεθεατών, ο κύριος George R.R. Martin εδώ, για τον οποίο θα μάθετε αν απλά πατήσετε το κουμπάκι, κάτι που ευχόμουν να ήταν δυνατόν σε ολόκληρη την μαθητική μου ζωή. Προέρχεται από την πασίγνωστη και ομώνυμη τηλεοπτική σειρά με χιλιάδες μισητές πρώην οπαδούς και άλλους τόσους χιλιάδες που, δεν ξέρω, δεν είδαν μάλλον τα τελευταία επεισόδια.

(Για τις ανάγκες του παραδείγματος δημιουργείται στόρυλάιν γελοιογραφίας τις λεπτομέρειες του οποίου θα βρείτε στο πρώτο σχόλιο)

- Και τι γί'νκε με τον γάμο του αφέντη σας ρ'α;
- Oh, it was rather fabulous, generally speaking.
- Ιγώ δεν σε ρώ'τσα τζένεραλι όμως ρε ζαγάρ'.
- I know, I know. Well, it all started so nice! Kate was as fabulous as she was in my dreams in the noon naps I took after watching gossip shows on the telly.
- O Γουΐλιαμ; Κι αυτός κορδωτός-τσουπωτός;
- Yeah, these adjectives clearly represent him.
- Μπατ;
- But, something went wrong.
- Mπατιμαςλες;
- Quite the truth I'm afraid. It seems that the event, the whole of the kingdom so eagerly awaited, proved to be not a wedding at all.
- Και τι ήταν ντε;
- It was a game of backgammon. The prince wanted to play this ancient game but the protocol demanded this whole charade for him to.
- Άιντά! Τι 'ταν αυτό στο τέλος; Άλλα σας έταξαν κι άλλα έκαμαν; Κάμανε γερό Λοστ αυτοί ρε.
- The royal family indeed pulled a Lost on us. Can't find better words to describe it.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
knasos

Ο Γιώργης κι ο Illingworth.

Μετά από μια τραγική σύμπτωση, ο υποψήφιος δήμαρχος Άνω Ραχούλας και ο επίσης υποψήφιος για την τέταρτη κατά σειρά προεδρία του δήμαρχος του York, βρίσκονται στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS στην Αμερική του 2012 που, έχοντας βρει βαρετά τα debate της Sarah Palin και του Barrack Obama, αποφασίζει να τα αντικαταστήσει με άλλα συγγενικά με αυτά.

Το πρώτο ντιμπέιτ ήταν το λιοντάρι, ήδη βασιλιάς, και η σκνίπα, διεκδικητής. Δυστυχώς όμως η αμοιβή που απαιτούσε το λιοντάρι μόνον για την τροφή του ήταν εξωπραγματική ακόμη κι αν στα νούμερα τα πήγαινε πολύ καλά, με αποτέλεσμα αυτό να κοπεί.
Το δεύτερο ήταν μεταξύ της Ελένης Μενεγάκη και της Ρούλας Κορομηλά για το ποια είναι η εθνική τηλεπαρουσιάστρια. Με τόσο ξανθό, το debate έπρεπε να μετατεθεί στην πρωινή ζώνη όπου πάτωσε κυριολεκτικά αφήνοντας ανικανοποίητους τους παραγωγούς αλλά με την αντίληψη ότι οι έλληνες είναι νούμερα και θα μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν.

Και φτάνουμε αισίως στο τώρα και στο τρίτο ζευγάρι το οποίο γνωρίσατε και πρώτο. Το ντιμπέιτ θεωρήθηκε επιτυχημένο και από την, πρόεδρο τελικά, Sarah Palin και συνεχίστηκε παρά την λήξη της προεκλογικής καμπάνιας.
Ο Γιώργης κι ο Illingworth, με την βοήθεια των μεταφραστριών: της Susan, της Morgan και της Παγώνας καμιά φορά όταν τα ιδιώματα του Γιώργη είναι εξαιρετικά πολύπλοκα, συνεννοούνται και συνομιλούν για τα διάφορα τεκταινόμενα.

Η πλάκα είναι ότι ο Γιώργης φοράει κλασσικό μάλλινο προβατίσο πανωφόρι και ο Illingworth το κλασσικό μαλλιαρό καπέλο της φρουράς της βασίλισσας! Κι αναρωτιέμαι, ποιος είπε ότι τα κλισέ δεν είναι αστεία;!

#2
iron

καλά, ομαδικά σας χτύπησε σήμερα, όπως βλέπω.

#3
Μιτζνούρ

Πριν από ένα μήνα έγιναν όλα αυτά; Και δεν ήμουν ακόμα μἐσα (στο site)