Απαντάται και ως αρχιδοκούμπι, αρχιδοακούμπι.

Προκειται για το «δυο δάχτυλα και κάτι», το περίνεο στα χιώτικα... αλλά πόσες φορές και σε ποιο context θα χρησιμοποιήσεις τη λέξη περίνεο, για να τη θυμάσαι τη στιγμή που θα τη χρειαστείς; Είναι άλλωστε συνήθειο να μεταλλάσσουμε τους ιατρικούς όρους στο περιγραφικότερό τους. Άσε που υπάρχει και όρος Πελιναίο στη Χίο κι αντί για ανατομία μπορεί να καταλήξεις να συζητάς για γεωγραφία (βλ. Ερωτογενείς Ζώνες) και να νομίζει ο συνομιλητής σου ότι πήγες ξεβράκωτος για αναρρίχηση.

Κατά τον προ Σιφρέντι σέβεντιζ ορισμό –που στερείται φαντασίας– «είτε επισκεφτείς το μπρος είτε το πίσω, εκεί θα ακουμπήσεις τ' αρχίδια σου». Στη μετά Ρόκκο εποχή, με τα ανάποδα ψαλίδια και τα γεφυράτα ροντέα (και με πλήθος άλλων αντισυμβατικών ερωτικών στάσεων), γίνεται κατανοητό ότι έχει κι άλλα μέρη να τα ακουμπήσεις, οπότε το λήμμα αποκτά έναν μάλλον ρετρό χαρακτήρα.

— Και που λες ανησυχώ, γιατί η Μαρκέλλα έχει βγάλει ένα σα σπυρί στο, ανάμεσα στο... μεταξύ του... στο... Πώς το 'πες ρε Παντελή;
— Στο αρχιδακούμπι;
— Αυτό.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Αυτά τα δυο δάχτυλα και κάτι έχουν τόσα πολλά ονόματα, που στο νέο σλανγκρ, πρέπει να γίνει ειδικό ταγκ για αυτά.

#2
vanias

συμφωνώ.είναι ενδεικτικό του πόσο δύσχρηστο είναι το περίνεο.

νέο σλανγκρ;

#3
Khan

Έτσι λένε.
Ρησπέκτ για την δεύτερη παράγραφο! Πολύ ακριβής!
Θα έλεγα ότι στην όψιμη μετασιφρεντικότητα παρατηρείται μια απεδαφικοποίηση του αρχιδακουμπίου. Αρχιδακούμπι μου όλη η γη!

#4
iron

ναι, έτσι λέμε... αν καταφέρουμε ποτέ να το δαμάσουμε.

#5
vanias

σωστός ο khan!
θα’θελα κάνα μήδι με ρόκκο να ταλαιπωρεί ευφάνταστα το μύδι, αλλα θα κριθεί ακατάλληλο(το’ κανα rate για όλους-μπορει να αλλάξει;)

#6
Vrastaman

Vania ας μοι επιτραπεί ένα εφόλης της ύλης σπεκ :-)

#7
vanias

επιτρέπεται κι ευχαριστώ για τα καλά λόγια Vrastaman.