Από τα κλισέ του σχολιασμού αγώνων ποδοσφαίρου.

Περιγράφει κατάσταση κατά την οποία η ομάδα δεν παίζει στην ουσία ποδόσφαιρο, αλλά απλά καταστρέφει το παιχνίδι της άλλης ομάδας, κυρίως με κλαδέματα, χτυπήματα και βρώμικο παιχνίδι. Χρησιμοποιείται ως τακτική από ομάδες που αντιμετωπίζουν ομάδα τρεις κλάσεις ανώτερη, με σκοπό να μην τις αφήσουν να παίξουν έστω και στοιχειωδώς, γιατί αν γίνει αυτό «Γκολ εσείς; Σέντρα εμείς!».

Χρησιμοποιείται και γενικότερα όταν κάποιος ακολουθεί τακτική που δεν αποσκοπεί στο να κερδίσει ο ίδιος, όσο στο να χάσει ο άλλος. Και κυρίως όταν αυτός που παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο δεν έχει κάτι να κερδίσει.

Απλά έρχεται και σου γαμάει τη φάση.

Ειδική περίπτωση που αξίζει αναφοράς είναι η χαλάστρα που σου κάνει κάποιος σαδιστικά.

 1. από εδώ:
  Να προκριθούμε, έστω και με καταστροφικό ποδόσφαιρο

 2. - Τι έγινε με το γκομενάκι τελικά χτες ρε συ;
  - Τι να γίνει με το μαλάκα τον Τάσο...
  - Ότι;
  - Ήρθε δίπλα μου εκεί που την καβλάντιζα και άρχισε να χτυπιέται σαν το μαλάκα, μέχρι που της έριξε μισό ποτήρι γαλοπούλα-κόκα στα μαλλιά.
  - Πέρδικα πίνει ρε βλάκα...
  - Αυτό σ' απασχολεί εσένα, ή που κάθε φορά που με βλέπει να χώνομαι αρχίζει το καταστροφικό ποδόσφαιρο; Άιντε να το μαζέψεις μετά από τέτοια μαλακία. Απλά ξενέρωσε κι έφυγε η γκόμενα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
allivegp

«Αυτό που βλέπουμε, είναι αν μύτη άλλο, καταστροφικό ποδόσφαιρο...»

#2
jesus

«αν μύτη-κώλο» είπες;
(κατά το αφαλό-πλάτη)

#3
vikar

Σωστός.

#4
Khan

Ρεχάγκελ, Μαλάκοβιτς κι άγιος ο Θεός!

#5
dk636

Όταν θα λέτε για ποδοσφαιρικά κλισέ και ατυχή σχόλια που καθίστανται ικανά να σου χαλάνε την απόλαυση ακόμα και Κλάσσικο, θα λέτε «Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος», θα βαράτε προσοχή και θα μένετε σανίδα μέχρι να σας δώσει ημιανάπαυση.

#6
jesus

θα έχω το νου μου, μη μας μείνει κ στα χέρια το παιδί απ' την προσβόλα...