Κοινή ονομασία του homo egoprovatus. Πρόκειται για αγελαίο μηρυκαστικό, υποείδος του homo turisticus.

Φέρει χαρακτηριστικό βραχιόλι στο αριστερό ή δεξί μπροστινό πόδι, ώστε να εντοπίζεται και να καθοδηγείται ευκολότερα από τον βοσκό της αγέλης. Το κρέας του θεωρείται κατώτερης ποιότητας (η οποία παραδόξως ορίζεται ως η ποσότητα ζωοτροφής που μπορεί να καταναλώσει το ζώον, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο).

Απαντάται κατά τους θερινούς μήνες σε ηλιόλουστες, παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, και τρέφεται με κουτόχορτο, μπυρόνια και φραπόγαλο.

- Άκουσα οτι φέτος θα έχουμε περισσότερους τουρίστες.
- Ναι ρε παιδί μου, αλλά θα είναι κόσμος ποιότητας ή θα πήξουμε πάλι στους βραχιολάκηδες και τους μπατιρημένους;

(από Vrastaman, 15/01/12)Ο Βραχιολάκης.  (από joe909, 16/01/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Εννοείς κάποια συνήθεια να βάζουν βραχιόλια στους τουρίστες, ώστε να ξέρουν οι υπεύθυνοι ότι ανήκουν σε γκρουπ του ξενοδοχείου και δεν είναι άσχετοι; Ή και να εντοπίζονται άμα χαθούν;

#2
deinosavros

Εννοώ τα all inclusive φτηνά πακέτα που κλείνουν οι μεγάλοι tour operators του εξωτερικού, και φέρνουν κόσμο που δεν αφήνει χρήμα στον τόπο που επισκέπτεται ( τον οποίο άλλωστε ελάχιστα ενδιαφέρεται να γνωρίσει). Και ναι, φυσικά έρχονται σε γκρουπ, αράζουν στο ξενοδοχείο, άντε να πάνε και μια μπαρότσαρκα να γίνουνε ντίρλα και τέλος. Όσο για τη λέξη βραχιολάκης, είναι υπαρκτή, τουριστική αργκό των ντόπιων εμπλεκομένων, η οποία έχει ήδη περάσει σε ευρύτερη χρήση.

#3
Vrastaman

Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω την απέραντη αποστροφή μου για όσους αλέκους φοράνε τα κακόγουστα και κομπογιαννίτικα πλαστικά «ενεργειακά βραχιόλια». Είναι σαν διαφημίζουν την ευπιστία τους. Ένα μόλις σκαλάκι πιο πάνω στην τροφική αλυσίδα όσοι φορούν τα ακαλαίσθητα βραχιόλια-κομποσκοίνια, βαυκαλιζόμενοι ότι κάποιος άγιος γέροντας τα έπλεξε σε στιγμές θρησκευτικής κατάνυξης. Have I got news for you, είναι κατασκευασμένα από απλήρωτα ανηλίκα στην Κίνα!

#4
Khan

Τσου ρε βραχιολάκη!

Όντως, λένε ότι τους δίνουνε και σάντουιτς ώστε κι αν τυχόν πεινάσουν αν ω μη γένοιτο ξεμυτίσουν από τα ξενοδοχεία, να μην παν σε ταβέρνα. Πρέπει να καταστραφούμε, δηλαδή, πάση θυσία. Η κατάληξη -ακης λόγω Κρήτης;

#5
deinosavros

Χαν, το σίγουρο είναι οτι ο βραχιολάκης ευδοκιμεί στην Κρήτη (Μάλια, Χερσόνησο κλπ) αλλά και σε πλείστα όσα άλλα μέρη. Δεν είμαι σίγουρος για την έννοια του -ακης.
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση οτι το έχω ακούσει και ως βραχιολάτος. Τωρα θα πεταχτεί ο Βράστα με κάποιο σχόλιο για την Κεφαλλονιά (δεν είμαι από κει).

#6
Vrastaman

Αγαπάμε Κεφαλλονιά (εκτός εάν φοράνε τα ως άνω βραχιολακάκια)

#7
deinosavros

Τι σας έλεγα τώρα δα ;;;

#8
joe909

Βραχιολάκης αποκαλούνταν και ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης του «βρώμικου ‘89» Τζαννής Τζαννετάκης, λόγω βεβαίως του βραχιολιού που φορούσε (αλυσιδίτσα και όχι το λημματογραφούμενο), και της αποστροφής που αυτό προκαλούσε στους συντηρητικούς ψηφοφόρους του.

#9
iron

ιδού τα περί βραχιολακίου.

(Δεινέ, πού είσαι εξαφανισμένος;;;)

#10
deinosavros

I am always here but I have runnings and pullings.

#11
iron

ε άντε, μας λείπεις!

#12
deinosavros

Κυρία Πρέσβειρα, με κολακεύετε. Οσονούπω...
(Περιμένω υλικό).

#13
iron

άρα εγκυμονείς λήμμα, ωραία!