Εξελληνισμός του γερμανικού μουσικού καταστήματος Thomann, το οποίο έχουν τιμήσει και τιμούν ουκ ολίγοι έλληνες οργανοπαίχτες, μουσικοί, στουντιάδες και λαϊβάδες, όλων των επιπέδων εξειδίκευσης και από όλα τα είδη μουσικής, εξ ου και η ελληνοποίηση του με καθ' όλα λαϊκό όνομα, δίνοντας έτσι στους μη γνώστες την αίσθηση ότι ο Θωμάς είναι κάποιος οργανοποιός κρυμμένος πίσω από τα τσιμέντα σε κάποιο στενό του Πειραιά, του Ψυρρή ή των Εξαρχείων.

Η σχεδόν κωδική αυτή ονομασία είναι σε ευρεία χρήση μεταξύ όσων επιθυμούν να επενδύσουν σε κάθε είδους μουσικό εξοπλισμό, αλλά δεν θέλουν να τους πιάσουν και τον κώλο, αλλά ούτε και να τους πιάσουνε μαλάκες.

Ας τονιστεί, ωστόσο, ότι το παρόν λήμμα δεν έχει σε καμία περίπτωση την πρόθεση να διαφημίσει το εν λόγω μουσικό κατάστημα. Έμποροι είναι κι αυτοί, οπότε οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα με τις επικρατούσες οικονομικές τάσεις και συνθήκες. Συν τοις άλλοις, επίδοξε επενδυτή, caveat: το γεγονός ότι ο Θωμάς θεωρείται μία καλή γενικά λύση και σοβαρό κατάστημα στο είδος του, δεν σημαίνει ότι το στοκ του δεν αποτελείται σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό από κινεζιές, με ό,τι ενδέχεται να συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Και όπως πάντα, πριν βάλεις το χέρι στην τσέπη, σκέψου πολύ καλά ποιόν πας να κάνεις πλούσιο.

  1. στο ηλεκτρονικάδικο της γειτονιάς σου ζητάς τροφοδοτικό 9 βολτ και τουλάχιστον 500μιλιαμπέρ, με την ίδια πολικότητα, και αντάπτορα που ταιριάζει στην πεταλιέρα. Πάντως κάτω από την τιμή του θωμά δεν θα βρεις πιστεύω (βέβαια από θωμά θα σου έλθει τόσο μόνο αν παραγγείλεις και πολλά άλλα πράγματα).Συμπέρασμα, αν δεν παραγγέλνεις από θωμά, πάρτο από artsound να είσαι σίγουρος. (Από εδώ)

  2. μετά από πολλά παζάρια στον Νακα για το presonus eureka μου το έδινε χαλαρά 15% πιο ακριβά από τον Θωμά, οπότε το αγόρασα από Θωμά χωρίς παζάρια και χάρες. (Από εδώ)

  3. καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω τους πιο γνωστες εδω μεσα ποια ψηφιακη κονσολα θα προτειναν για στουντιο...εχω δυο στο μυαλο απο θωμα (Από εδώ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Σωστόστ! Από του Θωμά το μαγαζί πρόσφατα αγόρασα την κιθαρούμπαμου, άψογο σερβίς στα Ελληνικά και δωρεάν μεταφορικά. Εναλλακτική επιλογή, συχνά φτηνότερη αλλά με μέτρια εξυπηρέτηση, τα Μουζίκια.

#2
Mr. Cadmus

Έχουν αλλάξει την πολιτική τους σε πολλούς τομείς. Πρόσφατα π.χ. αύξησαν το χρηματικό όριο απ' το οποίο και μετά τα μεταφορικά είναι τζαμπέ. Σίγουρα έχει πολύ πράγμα, αλλά δεν είναι και τοπ γενικά -εννοείται φυσικά ότι είναι προτιμότερο και ποιοτικότερο από οποιαδήποτε ελληνικό μουσικό κατάστημα. Ας τα βλέπουνε μπας και στρώσουνε.

Το Musicia δεν το ξέρω καν. Έχεις αγοράσει τίποτε από εκεί;

#3
Vrastaman

Στον εγχώριο γδάρτη λέμε νάκα, μέχρι να σοβαρευτεί.

Για τα Μουζίκια, έχω ακούσει καλά λόγια από συναγωνιστή. Αρχικά παράγγειλα την κιθάρα μου από κει, περίμενα, περίμενα, αφού μου βγάλαν τη ψυχή είπαν ότι δεν την είχαν σε στοκ. Την πήρα τελικά από τον Θωμά ελάχιστα ακριβότερη αλλά άμεσα διαθέσιμη.

#4
Mr. Cadmus

Αν το πρόβλημα ήταν μόνο ο Νταλάρας του εγχώριου μουσικού εξοπλισμού, καλά θα'τανε. Δυστυχώς είναι πολύ γενικότερο το πρόβλημα, και από τιμές όσο κι από ποιότητα...

#5
Vrastaman

Να ναι καλά ο γούγλης που μας βοηθάει να προετοιμαζόμαστε...

#6
iron

για άλλα προβλήματα του μουσικού μας κατεστημένου, όχι, δεν θα μιλήσω, τα ξέρετε.

#7
Mr. Cadmus

Βρας, αν κάποιος θέλει να παρακάμψει το 90%+ της παγκόσμιας παραγωγής μουσικού εξοπλισμού, που έτσι κι αλλιώς είναι κινεζιά (=made in china, ασχέτως προδιαγραφών), οι χρησμοί του θεού γκούγκλη δεν βοηθάνε και τόσο.

Υπάρχουν και ελληνικά, και ευρωπαϊκά και ανατολικά μουσικά όργανα, χειροποίητα και εξαιρετικά από όλους τους τομείς, κατασκευή, υλικά, απόδοση, value for money, τα πάντα όλα. Αλλά για να τα βρεις, πρέπει ή να είσαι τίγκα νίντζα ψαγμένος, ή να πας μιλημένος και συστημένος από πριν. Και φυσικά, πρέπει να πας και φορτωμένος.

Εναλλακτικά, πρέπει να έχεις σε μόνιμη βάση ανοιχτή καρτέλα σε ιστοσελίδα αγγελιών. Αλλά κατά κύριο λόγο οι πραγματικές ψαγμενιές δύσκολα βγαίνουν στο κλαρί, κι όταν βγουν πουλιούνται με την καλημέρα.

#8
Vrastaman

Ο Θεός γούγλης βοηθάει πάντως τους κοινούς θνητούς να αποφεύγουν τις λάσπες και τα σκατά, θέλει όμως αρκετό ψάξιμο. Χάρη σε Αυτόν πλοηγήθηκα σε μουσικά φλώρουμ όπου διάβασα τα διθυραμβικά ρηβιούζ μου με βοήθησαν να επιλέξω μια έντιμη χειροποίητη καναδική κιθάρα ξοδεύοντας όσα περίπου θα έχωνα στον νταλάρα του εγχώριου μουσικού εξοπλισμού για μια κινεζιά.

#9
Παπαντώνης

Γειά σου ρε Κάδμε με τα ωραία σου!
Επίσης, βλέπε και Θείος Θωμάς (ΘΘ).

#10
vanias

Μίστερ όπως πάντα αναλυτικότατος.Εύγε.

θα σταθώ στον εξελληνισμό των ξένων ονομάτων που τον συνηθίζουμε πολύ.βοηθάει τη μνήμη, προάγει την επικοινωνία και είναι κομματάκι κατάλοιπο εποχών που στην πλειοψηφία μας μιλούσαμε μόνο ελληνικά.

#11
HODJAS

Αρέσκει μου πολ-λά!

#12
Mr. Cadmus

Ξέρεις εσύ...

#13
MXΣ

όσο για τον εξελληνισμό ονομάτων ξένων προιόντων θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τους θερμοσυσσωρευτές MALAG και την τηλεοπτική τους διαφήμιση...

#14
Vrastaman

Μερικά προϊόντα δεν χρειάζονται καν εξελληνισμό...

[img]http://site.unbeatablesale.com/img176/bngla7511.gif[/img]

#15
vanias

μαύρο, σκληρό ψωλμί.. δε μου λες, κάπου το χεις ξαναβάλει αυτό, έτσι;

#16
Vrastaman

Κλασικά.