Η συνηθέστερη απάντηση που λαμβάνει κάποια κοπέλα, της οποίας της προξενεύουν ένα - κάτω του μετρίου εμφανισιακά - παλικάρι, στην ερώτησή της: «Είναι ωραίος;»

Γενικά, όταν ακούτε αυτή την απάντηση, ο τύπος επιεικώς δε βλέπεται. Σπανίως χρησιμοποιείται για να καλύψει άλλα κουσούρια -- χαμηλή ευφυΐα, ανύπαρκτο μορφωτικό επίπεδο κ.α.

Προφέρεται με τραβηγμένο το «κα-» στο «καλό» και το «δι» στο παιδί, ενώ ταυτόχρονα συνοδεύεται με κίνηση του χεριού που ξεκινάει από το ύψος της μύτης του ομιλητή/ προξενήτρας και ακολουθεί πορεία προς την πλευρά του αυτού χεριού με χαμήλωμα λίγων εκατοστών και την παλάμη στραμμένη πλάγια.

Παράδειγμα φανταστικό:
Λίλιαν: - Θέλω κάποια στιγμή να βγούμε, να σου γνωρίσω τον φίλο μου τον Θρασύβουλα.
Λάουρα: - Είναι ωραίος;
Λίλιαν: - Είναι κααααλό παιδίίί!
Λάουρα: - Α, κατάλαβα, μπάζο...

Παράδειγμα ιντερνετικό:
Η συγκεκριμένη φράση έχει ταυτιστεί με την έμμεση απόρριψη προς ένα υποψήφιο φλερτ ή μια σχέση. Θυμάμαι μάλιστα πως το σχόλιο που δεν ήθελα με τίποτε να ακούσω από τις φίλες μου για κάποιο δικό μου φλερτ ήταν πως αυτός φαινόταν «πολύ καλό παιδί». (εδώ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Είναι καλό παιδί (με την κακή έννοια).

#2
Vrastaman

Εγώ το ξέρω ως «είναι κααααλό κορίτσι» :Ρ

Βέβαια μη ξεχνάμε ότι τα αγόρια αυτά παίζει να είναι γενναιόκαρδα, τα δε κορίτσια να έχουν κρυφά χαρίσματα.

#3
jesus

κάηκα στον σωλήνα για να βρω ένα «καααλλό πλλαστικό» αλά θεοφράστου κ δεν τη βρήκα αυτούσια την ατάκα ρε πστ...

#4
Galadriel

Ο Σερβετάς κάθε φορά - λέμε τώρα - που ακούγεται στο Ράδιο Αρβύλα το επίθετο «μικρό» πετάγεται στο άσχετο και μουρμουρίζει από μέσα «καλό παιδί να είναι...». Γενικώς σαν να λέμε το «καλό παιδί» όταν χρησιμοποιείται έτσι από μόνο του σαν απάντηση σε άλλη ερώτηση, υποκρύπτει κουσούρι. Το ίδιο ισχύει όμως κι όταν ρωτάς για κάποια αν είναι όμορφη και σου απαντάνε «είναι εξαιρετικά έξυπνη κοπέλα». Αατα.

#5
jesus

#6
MXΣ

Και «έχει αέρα». Στα μωρά παίζει και το χαριτωμένο...

#7
MXΣ

A, και το «καλό κορίτσι» όταν το προφέρομε έχοντας την γλώσσα μας κολλημένη στην μέσα πλευρά του -αριστερού- μαγούλου μας και πιέζοντας το προς τα έξω ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό καρουμπαλάκι στην εξωτερική πλευρά του μαγούλου μας σημαίνει και: κάνει καλά τσιμπούκια

#8
mafie

Τσ, τσ, τσ, αιωνίως απαράδεκτος! :Ρ

#9
MXΣ

με παρεξηγήσατε δεσποινίς mafie! Δείτε το φωτογραφικό ντοκουμέντο για αυτό που πραγματικά ήθελα να πω! Μου θυμήσατε όμως αυτό που με έλεγε ένας παλιός slangος, ο BuBis: «δεν υπάρχουν βρώμικες λέξεις, αλλά βρώμικα μυαλά»... Nτροπή!