Περιπαικτικός χαρακτηρισμός για την -κατά κύριο λόγο- ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η συγκεκριμένη ομάδα έχει κατηγορηθεί από το σύνολο των φιλάθλων για οικονομικές και άλλου είδους ελαφρύνσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις όπως διαγραφές χρεών, «δανεικά και αγύριστα», «στραβά μάτια» σε παράνομες μεταγραφές, μη επιβολές ποινών και πάμπολλες ακόμα παρόμοιες πράξεις. Η ιστορία, όπως αναφέρουν, ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης της ομάδας του Ολυμπιακού Πειραιώς και καταλήγει μέχρι και στις μέρες μας.

Παρ' όλ' αυτά όμως πιστεύω πως ο χαρακτηρισμός εδραιώθηκε κυρίως κατά το τέλος του 80' όταν τα ηνία της διοίκησης του Ολυμπιακού πήρε στα χέρια του ο Γιώργος Κοσκωτάς, το όνομα του οποίου συνδέθηκε λίγο αργότερα με απάτες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και εμπλεκόμενους αρκετούς υπουργούς της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Έτσι, με όλες αυτές τις άμεσες βοήθειες και διευκολύνσεις των κυβερνήσεων, συνειρμικά η ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς άρχισε να θεωρείται ως ομάδα του ελληνικού δημοσίου και οι παίχτες της ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Άλλοι χαρακτηρισμοί: γκέι (από το gayρος), θρήνος και βοθρύλος (σε απάντηση του επίσημου θρύλος), έφηβος, γαύρος (κλασικό) αλλά και το χαρντκόρ απόγονος του Στόλου.

Η ομάδα του δημοσίου, την οποία καλούμαστε να σκίσουμε την Κυριακή, είναι ότι πιο βρόμικο στο χώρο του ποδοσφαίρου έχει να επιδείξει αυτός ο τόπος και όλα τα Βαλκάνια γενικότερα. (από νέτι)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
allivegp

Επίσης: Ολυμπιλαγός.

#3
Khan

(γράφω κι εγώ ένα για θρύλο τώρα και τα είχα μαζέψει)

#4
salina

Καλό, καλό!
Αλλ' εγώ γκρινιάρα είμαι: κάτι έγινε προχθές -δεν παρακολουθώ σπορ- μήπως θα έπρεπε να βάζουμε λίνκια για κάτι τέτοια, γιατί ο Γερμανός μεταφραστής θα πελαγώσει...
[κούνια που με κούναγε είμαι κι εγώ, σήμερα ανεβάζω αυτό που με ιντρίγκαρε 10 μήνες πρίν... το λέω έτσι για να υπάρχει, έτσι για να τόχουμε υπόψιν]

#5
PUNKELISD

@κχαν: εντωμεταξύ μ' αρέσει που τα θρήνος και έφηβος τα έχω βαθμολογήσει κιόλα (είπα στους μοντς να τα σιάξουν λίγο).

@σαλ: πάντως ομάδα του δημοσίου ονομάζεται έτσι κι αλλιώς, δεν είχε να κάνει με τα προχθεσινά.

#6
Khan

Αντιστρόφως, οι οπαδοί της ομάδας του Δημοσίου μιλάνε για Χουντέμπλεϊ για τον Παναθηναϊκό.

#7
PUNKELISD

Όπως και οι αριανοί ονομάζουν ομάδα του δημοσίου τον ΠΑΟΚ.

#8
Khan

Επίσης λιμανίσιοι.

#9
HODJAS

μαουνιέρηδες more like.

#10
Khan

#11
vikar

Έλα ρε Χάν, και νόμιζα έκανες λογοπαίγνιο με το είσ' ωραίος... άχαχαχχχα...

#12
Khan

Με την ίδια σημασία: Δ.Ε.Κ.Ο. και διορισμένος.