Άνθος προσφερόμενο σε πούτσο (συμπεριλαμβανομένων των αρχιδιών) με σκοπό την πρώτη προσέγγιση ή επανασύνδεση μ' αυτά τα εργαλεία.
Τις περισσότερες φορές το κόλπο δεν πιάνει προς επαλήθευση των κοινών ρήσεων:
1. Στ' αρχίδια μας λουλούδια.
2. Στον πούτσο μας γαρδένιες.

- Μιλούσα στην Ελένη χθες, θέλει να τα ξαναφτιάξετε.
- Ελένη… καλά.. στ' αρχίδια μας πουτσάνθεμα!

Το φυτό που επονομάζεται "Αμορφοφαλλός", λόγω της εντυπωσιακής ομοιότητάς του με φαλλό. (από Khan, 10/12/14)(από Khan, 10/12/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

#2
pelegrino

Αν και δεν με βοήθησε πολύ η εξήγηση του όρου «Σλανγιωτατισμός» που δίνεις στην υπερσύνδεση, υποθέτω πως ναι, «πουτσάνθεμον» είναι σλανγιωτατισμός αν κάποιος θέλει να τον θεωρήσει έτσι, αν και ήδη βρίσκεται σε χρήση σε μικρούς κύκλους. Εγώ τέτοιες λέξεις τις δημιουργώ πρωταρχικά για τις ανάγκες στίχων που γράφω.
Βρίσκω την ίδια τη λέξη «Σλανγιωτατισμός» σαν σλανγιωτατισμική και αυτοκαθοριζόμενη, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα για μένα.

Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση και οι συνεισφορές όλων που διάβασα για το θέμα αυτό στη σύνδεσή σου, και απορώ, όντας πολύ νέος σ' αυτή τη σελίδα, γιατί δεν υπάρχει φόρουμ εδώ για να εξυπηρετεί τέτοιου είδους συζητήσεις. Ένα δημόσιο φόρουμ θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ένα από τα πρώτα ζητούμενα για μιά ιστοσελίδα-λεξικό που υποτίθεται πως προάγει τη γλώσσα και την εξέλιξή της βασιζόμενη σε λήμματα που γράφουν θαμώνες. Το να διεξάγεται μία συζήτηση για ένα λήμμα και να εξελίσσεται σε γενικότερα θέματα στο χώρο που φιλοξενεί τα σχόλια αυτού του συγκεκριμένου λήμματος φαίνεται κάπως ερασιτεχνικό, ενώ οι απόψεις που εκφράζονται δεν είναι καθόλου τέτοιες.
What’s going on in here;

#3
σφυρίζων

Το ακυβέρνητο αυτό πλοίο έχει μόνο επιβάτες. Η τύχη του ρουμάνου καπετάνιου αγνοείται, το δε πλήρωμα έπαθε τσουτσουγκαμούσι και αυτοκτόνησε ή εγκατέλειψε το σκάφος κολυμπώντας. Έχουν μείνει μόνο δύο μέλη του πληρώματος, αλλά μάλλον έχουν πελαγώσει ή / και ξενερώσει / ή και τα έχουν χράψει στα μουνάρχιδά τους. Εν κατακαυλείδι, η πρότασή σου είναι εύστοχη αλλά δεν υπάρχει κανείς να την υλοποιήσει.

#4
σφυρίζων

ΥΓ αυτό που κττμγκαθιστά το πουτσάνθεμον σλανγιωτατισμός είναι το τελικό ν.

#5
pelegrino

Ευχαριστώ, σφυρίζων, είσαι πολύ κατατοπιστικός και το εκτιμώ.
Διάφορες σκέψεις άρχισαν να διαμορφώνονται στο κεφάλι μου.
Είναι κρίμα όλο αυτό το υπέροχο υλικό να μένει χωρίς διαχειριστές, δεν νομίζεις;
(Something must be done about it, but what;)
Υπάρχει θέμα copyright; Θα μπορούσε να μεταφερθεί σε νέα σελίδα αν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμφωνούσαν;

#6
σφυρίζων

Copyright φυσικά και υπάρχει, απλά ο ιδιοκτήτης και προγραμματιστής του σαητόστ έχει κάποια χρόνια να δώσει σημεία ζωής. Ευτυχώς το σάη στήθηκε στιβαρά και εξακολουθεί να λειτουργεί από μόνο του. Βτς, υπήρξα κι εγώ διαχειριστής (με το όνομα Vrastaman) αλλά για να βρω την υγειά μου αυτομπαναρίστηκα κι εδώ και 2 χρόνια και έκτοτε λημματοδότώ ως απλός σλάνγκος. Οι 2 εναπομείναντες διαχειριστές εμφανίζονται φού και φού, πάλι καλά δηλαδή.