Εις -στάν εθνικό αυτοφαυλιστικό, ή μάλλον πολιτικό φαυλιστικό και δυστοπία. Υπήρχε και πρωτύτερα αλλά παίζει αρκετά στην περίοδο πριν τις εκλογές των αρχών του 2015. Οι χρησιμοποιούντες τον όρο επιθυμούν να περιγράψουν (κινδυνολογικώς) την Ελλάδα ως μια χώρα όπου θα έχουν επικρατήσει ο ευρωσκεπτικισμός του βαθέος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που εκπροσωπεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άκα Αγιατολάχ Λαφαζανί απομακρύνοντάς την από την Ευρώπη και μετατρέποντάς την σε ανατολίτικη χώρα τ. -σταν. Βλ. και λαφαζάνης, λαφαζανιά.

1. -Θα ξεμπερδέψουμε με το χρέος, όταν ξεμπερδέψουμε με τις γενεακά άδικες πολιτικές. [...]
- Το Λαφαζανιστάν που ονειρεύεσαι μας περιγράφεις;

2. αστον δεν ξέρει τι λέει εδώ έχουμε Λαφαζανιστάν που χορεύουν τις αγορές με νταούλια κ ζουρνάδες

3. Από την άλλη πλευρά, το Λαφαζανιστάν έκανε πάλι το θαύμα του. Βραχυκύκλωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησε και πάλι στην κοινωνία αίσθημα ανασφάλειας απέναντι του. Ο δε Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια των εσωκομματικών ισορροπιών, δεν ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούμε εκτός ευρώ εξ αιτίας των πολιτικών του. Μέχρι και το παπανδρεϊκό δημοψήφισμα ανέσυρε από τα συρτάρια. Ούτε το Λαφαζανιστάν περιθωριοποιεί. Συνεπώς, μεγεθύνει την σύγχυση του εκλογικού σώματος, λέγοντας σε κάθε κοινωνική ομάδα, ότι επιθυμεί ν’ ακούσει. [...] Αρκεί μόνο ν’ αναλογιστούμε ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση των δανειστών μας, των επιχειρήσεων, του τραπεζικού συστήματος, αν βάζουμε και ξαναβάζουμε στο τραπέζι τους σχεδιασμούς του Λαφαζανιστάν, για σχεδιασμό πιθανής εξόδου από την Ευρωζώνη.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Rebelais

Ωραίο και πολυφοριέται τελευταίως!

#2
Khan

Στω! Επίσης περιγράφει το ίδιο το βαθύ Σύριζα (βλ. 3ο παράδειγμα).

#3
σφυρίζων

Αγιατολάχ Λαφαζανί, κλαίω!

#4
soulto

Γιάνης, Καμμένος, Λαφαζανί και Κοτζιάς κάνουν διαγωνισμό ποιος θα πει την πιο ουρανομήκη ηλιθιότητα.

#5
σφυρίζων

Ναι, αλλά το φετινό Kavli Prize θα πάει σε έναν άουτσαϊντερ, τον υπουργό επικρατείας Α. Φλαμπουράρη που ισχυρίστηκε χθες σε συνέντευξη ότι οι Πολωνοί ήταν σύμμαχοι των Γερμανών κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

#6
Khan

Δεν διάβαζε σλανγκρ να μάθει για τις Katyn-ιές που συνέβησαν στην Πολωνία.

#7
Khan