Μεταλιά της λάσπης, εκ του αγγλικλάνικου sludge metal.

Η σλατζ είναι συνομοταξία καφρομέταλ που συνδυάζει στοιχεία πεθαμενάδικου ντουμ μέταλ και πανκορίλας. Ο ήχος είναι τραχύς, οι φωνές ουρλιαχτές, τα όργανα ξεκούρδιστα και παραμορφωμένα, το δε τέμπο αργό σαν επιτάφιος με διάσπαρτες τσακίρ-αναλαμπές όπου γαμάει ο κουφός τον μουγκό.

- Lords of Bukkake: φοβερές σλατζιές που όσο και να ψάξετε στην ελλάδα δε θα τις βρείτε...(εδώ)

- καμιά σλατζιά θα ακούσουμε ή κάθε κομμάτι θα είναι κάτω του λεπτού πάλι :Ρ (εκεί)

- Ντουμ-ο-σλατζιά με εξτρήμ στοιχεία! Ναι είναι όλες γυναίκες, δες φώτο στο Metal Archives :P (παραπέρα)

Achtung μερακλήδες: η εν λόγω φωτό

Εκ του αγγλικλάνικου sludge (λάσπη). Βλ. επίσης τα σλάτζια, την λάσπη των λιμανιώνε στην λαλιά των μη στεριανώνε (Ξηροσφύρης και Δων ακούν;).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Jonas

Σπεκ! Lords of Bukkake? Αρχοντιά!

#2
dryhammer

Επειδή έπεσα στην περίοδο που άρχιζε η εκτεταμένη χρήση των αγγλικών στα βαπόρια, εκτοπίζοντας τα εξελληνισμένα αγγλικά (μην μας λένε και οι νέοι -απόφοιτοι λυκείου τουλάστιχον- αμόρφωτους) η ιλύς (το ίζημα, το βουρκώδες κατακάθι) των λιμανιών ήταν σκέτο sludge, που το έβγαζε η μπίγα και το άδειαζε στίς μπάριζες (εκ του barge = φορτηγίδα, μαούνα), ενω εκεί που κατα κόρον χρησιμοποιείται ο όρος είναι όταν μιλάμε για βορβορώδη απόβλητα βιομηχανίας, ημιστερεά υλικά υπονόμων, ημιστερεές οξάλμες κλπ όπου πάλι το sludge λεγόταν ατόφιο και με ολίγη έμφαση (χημικοί κι άλλοι γραμματιζούμενοι που θέλαν οι μισές τους λέξεις να είναι αμετάφραστη ξενη ορολογία).

#3
soulto

+5
Κυκλοφορεί και ως sludg-ίλα:

"Για όποιον έχει όρεξη για μεσημεριανή sludg-ίλα... αργή, βαριά και "σκισμένη"... απο τα σπλάχνα των Breach http://www.youtube.com/watch?v=dWj8kHhdY-k … "

#4
σφυρίζων

Στω Ιωνά και +COY+ :-)

Εκτιμώ Ω drydock τσι ισζηματικές και βορβορώδεις σου αναλύσεις.