Ο πλοηγός gps με τους χάρτες, τη φωνητική καθοδήγηση και τις οδούς όπως τους λαμβάνει δορυφορικά ή τους έχει προαποθηκευμένους και τους ενημερώνει μέσω δικτύου μάρκας Μio. Τα παλιά μοντέλα είχαν αναίσθητη οθόνη αφής - όπως και οι πρώτες εταιρείες με κινητά αφής, είχαν κινητά που έπρεπε και να πιέσεις την οθόνη, εκτός από το να την χαϊδέψεις - και συνοδεύονταν με στικάκι - κοπανιστήρι για να λάβει την εντολή του χρήστη. Τώρα έχει αντικατασταθεί από τα έξυπνα κινητά, τις ταμπλέτες, ή τις μίνι ταμπλέτες που χρησιμοποιούν οι ταξιτζήδες σε μόνιμη θέση στο παρμπρίζ, στη θήκη - δαγκάνα με τη βεντούζα, με προσαρμοζόμενο μέγεθος για τα γκάτζετ αφής.
- Και που ήθελες, ρε μαλάκα να το βρω το κωλόστενο στου διαόλου τον κώλο που είναι και πάροδος; Να, ούτε κι ο μάκης δεν το έχει... Άι χέσε μας... Με πήρε μια ώρα να το βρω κάνοντας κύκλους γύρω γύρω, ήρθα να σε τιμήσω για τη γιορτή σου και μου τη λες κι από πάνω. Πού σκατά το βρήκες αυτό το κουτούκι ήθελα να'ξερα...
- Ε, άμα δε το'χε κι ο μάκης, που να το βρεις κι εσύ... Εντάξει μωρέ... Κι ο,τι είπαμε ψωμί κι αλάτι. Πέρνα μέσα, που έχουν έρθει και τα παιδιά...
2 comments
Galadriel
Γιατί ειδικά μάκης από το "μίο" ξερωγώ; Εμένα μιλούσε με τη βαθιά φωνή της Αφροδίτης Σημίτη στρίψτε-αριστερά-χύνω-τώρα-στη-συνέχεια-προχωρήστε-ευθεία. Νομίζω τώρα γίνεται το ίδιο στο google maps.
barbarosa
Γιατί ο Μίος (σαν αρσενικό) πώς καλοπιάνεται με υποκοριστικό; Το "μιάκης" δε λέ, σα "μιγιάκης" κάνει. Άλλωστε κι "Μαρία" "Μαράκι" γίνεται κι όχι "Μαριάκι". Το καλόπιασμα ήταν και είναι απαραίτητο ένεκα του δέκτη, να μη σ'αφήσει στα μισά χωρίς πυξίδα κι άντε να βρεις άκρη μετά. Και η καινούργια τεχνολογία καλόπιασμα θέλει, μην την αρχίσεις στα χαστούκια.