Η κοπελίτσα που τρίβεται στους άντρες και τους αφήνει προκλητικά υπονοούμενα. Τώρα, το αν δίνει γλυκό, αυτό είναι άλλη ιστορία...

- Τι σου έλεγε η μικρή;
- Ότι έχει φετίχ με τις πατούσες, και με ρώταγε που μπορεί να βρει τέτοια βίντεο στο ίντερνετ...
- Α το νυμφίδιο, όλο κάτι τέτοια λέει... Ε ρε και να την βάλω κάτω, θα της σκίσω την πατούσα!

Χάριν παιδιάς (από Khan, 23/09/10)Βλάσης Μπονάτσος - Λολίτα το νυμφίδιο (Απαράδεκτοι) (από Cunning Linguist, 28/10/12)

Δες και λολίτα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
kounelos66

Βλέπε : πορνίδιο

#2
vikar

Η λέξη νυμφίδιο με αυτήν τη σημασία, της «λολίτας», είναι απ' ότι φαίνεται νεολογισμός που πρέπει ν' αποδώσουμε (καί στα ελληνικά) στον Ναμπόκοφ πάλι.

Ο Μπαμπινιώτης (βήτα έκδοση) εξηγεί τον όρο «(μειωτ.) χαρακτηρισμός κοριτσιού που προκαλεί ερωτικά τους άνδρες ή έχει ελεύθερη σεξουαλική ζωή ΣΥΝ. λολίτα, πορνίδιο», και ενώ το ετυμολογεί απο το μεσαιωνικό νυμφίδιον (υποκοριστικό του νύμφη), γράφει πως «η σημερινή σημασία έχει δεχτεί την επίδραση του γαλλικού nymphette». Το nymphette όμως, μ' αυτήν πάλι τη σημασία, είναι παρμένο απ' το αγγλικό nymphet που πρωτοχρησιμοποίησε ακριβώς ο Ναμπόκοφ στη «Λολίτα» (δείτε εδώ και εδώ).

Η λέξη-σημασία λοιπόν για τα ελληνικά, υποθέτω πως χρονολογείται κάπου ανάμεσα στο 1955 (πρωτότυπη παρισινή έκδοση στα αγγλικά, σύμφωνα με αγγλική Γουικιπίντια) και το 1984 (η παλιότερη μετάφραση που βρίσκω στη βάση της Βιβλιονέτ, εκδόσεις Ερατώ, την οποία ωστόσο δέν έχω κοιτάξει).

#3
Vrastaman

Άσχετο, αλλά νύμφη αποκαλούσαν και την κλειτορίδα οι αρχαίοι ημών.