Δυσάρεστη οσμή την οποία ουδέποτε αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια κατά τη διάρκεια του σεξ, παρα μόνο μετά. Ευτυχώς θα μου πείτε, αλλιώς δεν κάναμε δουλειά. Η κωλίλα (την οποίαν αντιλαμβανόμαστε πρωτίστως στα χέρια μας, πχ. στο περίφημο κωλοδάχτυλο) είναι ό,τι απομένει συνήθως από την επαφή μας με τον πρωκτό του συντρόφου -έχει δεν έχει λάβει ο/η σύντροφος τα απαραίτητα μέτρα (πλύσιμο, αρωμάτισμα, κλπ).

Υπάρχουν όμως κι άλλα πράγματα που μυρίζουν κωλίλα, όπως ορισμένα τυριά. Δεν μυρίζουν τόσο τα ίδια, όσο το περίβλημά τους. Όσο περισσότερο βρωμάνε, τόσο καλύτερα και νοστιμότερα τυριά θεωρούνται - και είναι. Το θέμα είναι να ξεπεράσεις αυτή τη μπόχα, καθότι δεν είσαι φτιαγμένος για σεξ την ώρα που πας να φας το τυράκι σου.

- Πω ρε πούστη, τι βρωμάει έτσι;
- Το τυρί που αγόρασα να δοκιμάσουμε, αγάπη μου...
- Έχει μποχιάσει όλο το σπίτι κωλίλα!
- Πού να δεις τα χέρια μου τώρα που τό 'κοβα! Δεν φεύγει με τίποτα!
(και αρχίζει να τον κυνηγάει να του πιάσει τα μαλλιά. Μετά μπορεί να πέσει και κανα γαμησάκι, οπότε τελικά πάλι στα ίδια ερχόμαστε)

(από ironick, 20/05/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
acg

Εγραψε...

#2
iron

Υπάρχουν και οι λέξεις σαλίλα (από το σάλιο), ιδρωτίλα, μουνίλα, ποδαρίλα, μασχαλίλα κι άλλα τέτοια όμορφα, αλλά θεωρώ πως άξιζε να έχει δικό της ξεχωριστό λήμμα μόνο η αρχόντισσα των οσμών.

#3
John Kar

Με λίγα λόγια έχουμε και λέμε : κωλίλα vs ποδομασχαλίλα : 1-0.

#4
iron

Θα προσθέσω και ένα σχόλιο, επί τη ευκαιρία. Όλες οι λέξεις οι οποίες προέρχονται από την λέξη 'κώλος' μας εξέπληξαν κάποτε (έτσι νομίζω), όταν μάθαμε ότι γράφονται με -ω-. Στο μυαλό μας είχαμε πχ την λέξη 'κολόπαιδο' και όχι 'κωλόπαιδο'. Και πάει λέγοντας. Εννοείται ότι δεν είχαμε τότε υπόψη το 'κόλον', δηλ. το τμήμα αυτό του παχέος εντέρου. Ως εκ τούτου, πιθανόν η λέξη 'κωλίλα' να είχε μεγαλύτερη δύναμη αν γραφόταν 'κολίλα'. Αυτά ακριβώς. Τίποτ' άλλο.

#5
John Kar

Βλέπω ότι από ιατρική γενικά πάμε καλά. Μερικές φορές όμως όπως και να το κάνουμε, μερικά γράμματα είναι πιο "χορταστικά" για το μάτι. Εξάλλου, η διαφορά μεταξύ ομόηχων φωνηέντων ίσως θα είχε περισσότερο αντίκρυσμα στην αρχαία ελληνική, όπου το ω ως μακρόν ίσως θα προφερόταν περισσότερο παρατεταμένα (κώωωλος) από το ο που είναι βραχύ (κόλος).

#6
iron

χαχα, πράγματι, κώωωωλος! (κάτι ήξεραν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ου αμέ!). Καταλήγω λοιπόν στο εξής: η γραφή με -ο- έχει να κάνει μόνο με το φαντασιακό τού ακόμα ανίδεου / άπειρου ανήλικου. Μόλις λοιπόν επέρχεται η σχετική εμπειρία, το -ω- ξεκαθαρίζει σαν εικόνα και γίνεται ευνόητο, για να μην πω απαραίτητο... Σωστό!

#7
John Kar

Η σχετική εμπειρία; Ά, τώρα κατάλαβα, εννοείς το σέρβις.

#8
Galadriel

Υπάρχουν όμως κι άλλα πράγματα που μυρίζουν κωλίλα, όπως ορισμένα τυριά. Ετς. Κλινική ορολογία, αυστηρή και αντικειμενική. Ένα δύο τρία. Είσαι θεά, τί θεά, ημίθεα και βάλε.

#9
patsis

Ρε συ ironick, το ωμέγα παραπέμπει σε κωλαράκι, είναι δυνατόν να λείπει από την οικεία λέξη; Έτσι δεν είναι; Εγώ εξαπανέκαθεν έλεγα «κώλος» και φανταζόμουνα το ωμέγα να κάθεται αναπαυτικά ανάμεσα στο κάπα και το λάμδα. Αργότερα το φανταζόμουνα να κάνει κι άλλα πράγματα με τα γειτονικά του γράμματα, όταν δεν έβλεπε ο ρουφιάνος, το φίδι, το ς το τελικό, ου αμέ!

#10
iron

κάτι μου λέει ότι έχεις βάλει στην αναζήτηση ένα-ένα τα σιχαμερά, Μες!

#11
iron

κώλος, τώρα που το λες, ναι. αλλά δεν έβλεπες (μικρότερος) κολόπαιδο αντί κωλόπαιδο; ξέρω γω, μπορεί να ήταν δικό μου κόλλημα και να το γενίκευσα!

#12
Galadriel

Μπα σας έχω πιάσει έναν έναν τους μοντουλέους, διαβάζω και αστρώνω όπου και όσο αφορά. Τα δικά σου ιρον είναι τα μισά σιχαμερά χαχαχααα

#13
iron

και τα υπόλοιπα, πρόστυχα...

#14
jesus

άλλο κωλίλα και άλλο καολίλα, πάντως:Ρ

#15
Galadriel

Και ασφαλώς άλλο λαγκαβουλίλα.

#16
jesus

όπως κ τεκίλα (όχι, δεν είναι η μυρωδιά του τεκέ)

#17
jimakos

Δεν είναι δε τυχαίο, πως ο κώλος ορθογραφείτε με ''ω'', για τον απλό λόγο οτι σαν γράμμα, παραπέμπει εμφανώς στο ανατομικό σχήμα του μαλακού αυτού αξεσουάρ.

#18
Khan

Δυστυχώς, όμως, οι δημοτικιστές μας έκοψαν την υπογεγραμμένη...

#19
Επισκέπτης

Aθάνατη κωλίλα είσαι παντού!Στους καναπέδες,στις καρέκλες αλλά κυρίως στα καθίσματα των αυτοκινήτων κάποιων βρωμοκωλαράδων!