Ρήμα παράγωγο της γνωστής και αγαπημένης σε όλους λέξεως «χάος». Παρ' όλο που τα πράγματα τα οποία είναι χαώσιμα είναι πληθαρίθμου έως και άλεφ-μηδέν*, το ρήμα συντάσσεται αποκλειστικά με τη συζήτηση και απαντά ως άπελπις έκκλησις κάποιου για να περισωθεί ο λογικός ειρμός της συζήτησης που απειλείται από το ό,τινάναι ή (κυρίως) από την ακραία εξάπλωση του θέματος.

Όταν μια συζήτηση χαώνεται, μπορεί να συζητάμε ο,τιδήποτε από το απόλυτο τίποτα μέχρι τα πάντα. Όπως φαίνεται και από το παράδειγμα, η έκκληση είναι συνήθως αποτυχημένη.

*Η σχετική εικασία ανήκει στο τρισμέγιστο πανκ συγκρότημα «Η γενιά του Χάους».

Α: - Η λογική του Σοσιαλισμού, σύντροφοι, βασίζεται στην παράκαμψη της αστικής ψευτο-έννοιας της δικαιοσύνης μέσω της εργατικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Έτσι, το πρόβλημα της κοινωνικής δικαιοσύνης λύνεται χωρίς καν να τεθεί, καθώς μέσα στο πλαίσιο του προλεταριακού κράτους...
Β: - Λέγε με ΕΣΣΔ...
Γ: - Μη χαώνεις τη συζήτηση, ρε συ σύντροφε. Η οργάνωση έχει λήξει το ζήτημα της ΕΣΣΔ και αυτή είναι θεωρητική κουβέντα.
Β: - Οκ σύντροφε, το κόβω. Τι λέει; Γαμείς καθόλου;;
Γ: - Γνώρισα μια συντρόφισσα χτες στη συνέλευση φίλε, τρελλό μουνάκι. Θα την κυκλοφορήσω σήμερα και μάλλον θα μπει η τράτα στο λιμάνι.
Α: - Ποια χρονιά πέθανε ο Πικάσο ρε σεις;
Δ: - Δε γίνεται επανάσταση ρε με σάς. Θα γραφτώ στο ΚΚΕ νά 'χω και καμιά καβάτζα για όταν μεγαλώσω και τα βαρεθώ αυτά.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
poniroskylo

Ουάου! Η λέξη έλειπε και ο ορισμός γαμάτος. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

#2
jesus

θξ! το πρόγραμμα αποφάγια έναντι θετικών σχολίων αρχίζει να πιάνει τόπο:)

#4
jesus

την απάντηση την έδωσα με το βίδεο που ανέβασα στο οικείον λήμμα:)

#5
Dj Darkgreek

χριστουλη μου την ειπεσ και παλι την μαλακια σου..ηθελες δν η8ελες τι να κανουμε!!!!!!!!!

#6
jesus

χριστός-χριστιανισμός:
2000 χρόνια μπουρδολογίας κ καταπίεσης της σεξουαλικότητας.
μας ξέρετε, μας εμπιστεύεστε.
τώρα καί σε κοντίσιονερ.

#7
vikar

Πού την έκαναν την εικασία ρε'σύ οι «Γενιά του χάους»;... Τραγούδι πές.

#8
jesus

θα σε γελάσω κ δεν το θέλω:Ρ

#9
vikar

Είπα κι'εγώ, θα διαψεύσω επιτέλους μιά διάσημη εικασία κι'εγώ ο καψερός. Γιατί οπωσδήποτε, τα χαώσιμα θέματα συζήτησης νά'ναι το πολύ αριθμήσιμου πλήθους... χλωμό ώς κάτωχρο.

#10
jesus

έχω στείλει μια απόδειξη με τη διαγώνια μέθοδο του Κάντορ στο επιστημονικό περιοδικό 'Παιδί και Γκέυ Γονείς', αλλά δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα:Ρ
το χρώμα είναι κάπως έτσι;

#11
vikar

Ούτε και θα δημοσιευτεί. Η συντακτική ομάδα το διέλυσε πρίν ένα μήνα λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων (εμπιστευτική πληροφορία ---μή ρωτάς πώς τό'μαθα). Και κρίμα δηλαδής, γιατ'ήταν απ'τα ελάχιστα πλέον περιοδικά που προωθούσαν αποκλειστικά τη βασική έρευνα στον τομέα.