Εξαιρετικά εύγλωττο απόφθεγμα, βγαλμένο κατευθείαν από την αληθινή ζωή. Το άκουσα πρώτη φορά από Κύπριο φίλο.

- Ρε συ, δες πως ομόρφυνε η Νταίζη, τρελό γκομενάκι έχει γίνει...
- Καλά, είσαι σοβαρός, πόσες τεκίλες έχεις πιει; Καλά λέει ο Κωνσταντίνος πως δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες, μονάχα άντρες που δεν πίνουν...

(από jesus, 16/06/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
GATZMAN

Οπως λέει κι ο Vrastaman, για το βελτιωμένο πατσάκι

#2
Vrastaman

Υπάρχει και η εύστοχη αγγλική έκφραση six-beer woman - με 6 μπυρόνια γαμάς και την Βάσω Παπανδρέου!

#3
το Λιοντάρι

Εύγε και σωστότατος ο ορισμός σου «stolis».

Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά, ναι, χωρίς πλάκα τώρα.
Διαβασα πριν από χρόνια ότι σε κάποιο πανεπιστήμιο αποφάσισαν να τσεκάρουν αν είναι αληθεια αυτά τα περί αλκοόλ.
Μάζεψαν λοιπόν κάμποσα φοιτητάκια κι αρχίσανε τα τεστ.
(τα φοιτητάκια είναι πάντα πρώτα στις προτιμήσεις τών ερευνητών επειδή προσφέρονται στο τσαμπέ κι επειδή υπάρχουν άφθονα και σε μεγάλη ποικιλία)
Η μέθοδος τής έρευνάς τους δεν ήταν και τόσο πολύ επιστημονική αλλά σημασία είχε το αποτέλεσμα.
Έδειχναν στο κάθε φοιτητάκι, αρσενικό ή θηλυκό, μια μεγάλη σειρά από φωτογραφίες άγνωστων προσώπων, τού αντίθετου φύλου εννοείται, και τού ζητούσαν να βαθμολογήσει ανάλογα με το πόσο συμπαθητικό ή γοητευτικό ή όμορφο έβρισκε το φοιτητάκι αυτό που έβλεπε. Ανάμεσα στις φωτογραφίες υπήρχαν όλα τα είδη, από άτομα άκρως αντιπαθητικά έως πολύ όμορφα.
Είχαν το ελεύθερο να βαθμολογήσουν όσο υποκειμενικά ήθελαν. Υποχρεωτικό ήταν μόνο το να μείνουν όλα μαζί σε μιαν αίθουσα για λίγες ώρες. Είχαν λόγους να το ζητάνε αυτό. Μετά από 2-3 μήνες καλούσαν πάλι την ίδια ομάδα φοιτητών για να κάνουν την ίδια αξιολόγηση ομορφιάς.
Μόνο που οι μάγκες ερευνητές την επόμενη φορά και πριν να γίνει το τεστ παράσερναν με πονηρούς τρόπους τα φοιτητάκια σε κατανάλωση αλκοόλ, με μουσικούλες, κουβεντούλες, χαχα, ανεκδοτάκια, πάρτυ στυλ δηλαδή, και με την πρόφαση ότι περιμένουν να ετοιμαστούν τα οπτικο-ακουστικά μηχανήματα. Τα περισσότερα αρσενικά δε θέλαν και πολύ σπρώξιμο για να ρουφήξουν από 3 μέχρι 6 ουίσκια απανωτά, τα θηλυκά ρουφούσαν σαφώς πιο λίγο, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτά ήταν λίγα στο τεστ.

Το κόλπο τώρα βρισκόταν στ' ότι από το σύνολο τών φωτό είχαν αφαιρέσει όλα τα λίγο-πολύ όμορφα πρόσωπα κι είχαν αφήσει μόνο αυτά που ήταν από αδιάφορα μέχρι το πολύ «συμπαθητικούλια». Τα φοιτητάκια δεν το πρόσεξαν αυτό κι επιπλέον δε θυμόντουσαν τα πρόσωπα ούτε βέβαια και τη βαθμολογία που είχαν δώσει στο πρώτο τεστ.
Ε, λοιπόν, προέκυψε το αναμενόμενο.
Όσα φοιτητάκια είχαν ρουφήξει 3 ουϊσκάκια ανέβαζαν σημαντικά τους βαθμούς κι εκεί όπου πριν είχαν δώσει 2 ή 3, με άριστα το 10, έδιναν άνετα 5 και 6 αντίστιχα. 'Οσα είχαν χτυπήσει 6 ουίσκια (η κι 7 στη ζούλα) ανέβαζαν τους βαθμούς τους αλύπητα. Το 2 και το 3 γινόταν ανετότατα 7 κι 8 κι 9.
Σκέψου να τους είχαν βάλει μέσα και όμορφες γυναίκες, 20 θα βάζανε.
'Αρα, πανεύκολα βγαίνουν τα συμπεράσματα : το αλκοόλ εκτός από το να κατεβάζει τις ηθικές αντιστάσεις κατεβάζει και τα αισθητικά κριτήρια.
ΥΓ
Εγώ πάντως που όταν είμαι με κάποια γυναίκα δεν πίνω ποτέ άμα... κοιμάμαι, το είχα ανακαλύψει από πολύ παλιά αυτό.
Κι έτσι άκουσα πολύ συχνά το : - Γιατί πίνεις τόσο πολύ άμα είσαι μαζί μου;
- Πίνω για να ξεχάσω ότι μια μέρα θα σε χάσω αγάπη μου γλυκειά.

Τέτοια ευτράπελα έχει η ζωή φίλε stolis Αποστόλης, χεχεχε.

#4
Galadriel

Δε ρίχνεις καμια περίληψη βρε Λιόντα :(

#5
patsis

Γιατί τον προσβλύνεις τώρα τον καλλιτέχνη; Αφού προφάνουσλυ ο καμβάς του «Σχολιασμένα» για το Λιοντάρι είναι πεδίο δράσης και όχι αναπαράστασης. Μπορείς σχεδόν να ακούσεις το τρίξιμο των ιδεών καθώς αναδύονται στην συλλογιστική του. Έτσι δεν είναι ρε Λιοντάρι; Ή μήπως τό 'ψαξα σε πολλά γκεστάαλτ το έργο και τό 'χασα;

#6
το Λιοντάρι

@mes
Καλή μου, τι επιπλέον περίληψη να ρίξω;
Έριξε μια πολύ καλή πιο πάνω ο φίλος μας vrastaman, δεν την είδες;
Άμα τα έχεις κοπανίσει χοντρά μέχρι κι η Βασιλειάδου σού φαίνεται ωραία.
Ε, ακριβώς αυτό διαπίστωσαν και επιστημονικά οι ερευνητές.

@patsis
Τώρα, εγώ δεν καταλαβαίνω καλά τούς δικούς σου συλλογισμούς φίλε patsis.
Gestalt στα Γερμανικά σημαίνει κυριολεκτικά «εικόνα».
Από τη λέξη αυτή ξεκίνησε ένα μεγάλο ρεύμα θεωριών που όλες είχαν κι έχουν να κάνουν με την Ψυχολογία.
Είναι πασίγνωστο ότι πρωτομάστορας στο είδος ήταν ένας Αυστρο-Εβραίος ονόματι Freud, (αν τον έχεις ακουστά), κι από αυτόν προέκυψαν αργότερα κι όλες-όλοι οι άλλες-άλλοι.
Δεν είμαι σίγουρος λοιπόν σε τι ακριβώς αναφέρεσαι.
Μιλάς για την ειδική ένοια που έχει η λέξη αυτή μέσα στην ομώνυμη θεωρία τής Ψυχολογίας ή για τη γενική φιλοσοφική gestalt έννοια που έχει να κάνει με έναν ολιστικό τρόπο ψυχο-νοητικής αντίληψης ο οποίος διαμορφώνεται άμεσα από εικόνες τόσο οπτικές όσο και ιδεατές;
Η δεύτερη έννοια χαρακτηρίστηκε με τη λέξη gestalt μόνο στον 20ο αιώνα. Οι ρίζες της πάντως πάνε αιώνες πίσω με διάφορους φιλόσοφους, στοχαστές, διανοητές, να μιλάνε γι' αυτήν.
(πολύ χοντρικά στα λέω αυτά αλλά δε γίνεται να επεκταθώ περισσότερο)
(το θέμα έχει αναλυθεί σε χιλιάδες εργασίες κι ακόμα δεν έχει λυθεί)
Άρα, με ποια μεθοδολογία σύνδεσες εμένα με τις gestalt θεωρίες;

ΥΓ1
Φίλε μου, ένα ακόμα ιντερνετικό στέκι είναι και το site αυτό.
Κι αν ξεκίνησε ως λεξικό τής αργκώ δε θα μπορούσε να παραμείνει ως τέτοιο και μόνο τέτοιο, περιορισμένο δηλαδή.
Μέσα στα πολλά βγαίνει ο καθένας και λέει τα δικά του ως ορισμούς λέξεων ή εκφράσεων, καθιερωμένων ή νιόβγαλτων, κι ύστερα ο καθένας άλλος λέει τα δικά του, ως σχόλια, ως συμπλήρωμα, ως κάτι χιουμοριστικό, ως ό,τι να 'ναι τελικά. Φτάνει τα λόγια του να μην έχουν ως σκοπό τους την ανοιχτή προσβολή.
Κατά τ' άλλα ασφαλώς και μπορείς να πεις μέσα σου ή στην παρέα σου : ωχ ρε γαμώτο αυτός ο μαλάκας (π.χ ο Λέων) μάς πρήζει τ' αρχίδια με τις ιστορίες του.
Όμως σύμφωνα με το savoir-vivre αυτά δεν τα λέμε στον ίδιο απευθείας, εκτός κι αν είναι πολύ κολλητός μας οπότε δε μπαίνει θέμα παρεξήγησης.
Αυτά...

#7
Galadriel

Λιοντάρι μη τσαντίζεσαι, το νόημα των προηγούμενων ήταν το εξής:

  • εγώ δήλωσα ουσιαστικά ότι δεν προλάβαινα να διαβάσω το προηγούμενο σχόλιό σου επειδή είναι τεράστιο σο σου ζήτησα περίληψή του,
  • ο πάτσης μου «την είπε» ότι δεν είναι σωστό που το λέω αυτό γιατί μπορεί να παρεξηγηθείς,
  • εσύ τελικά παρεξηγήθηκες με τον πάτση.

Αυτά γίνονται κττμγ όταν γράφουμε πάαααρα πολλά. Βεβαίως δεν είναι κακό να εκφράζεται ο καθένας όπως του βγαίνει και συμφωνώ χίλια τα εκατό μαζί σου με την παράγραφο «Μέσα στα πολλά... προσβολή», όμως ξανά μανά λέω πως οι δέκα γραμμές συνήθως φτάνουν και δεν εκνευρίζουν τους άλλους. :)

#8
το Λιοντάρι

@mes
καλή μου, καλή mes ή καλή mesh εσύ, (ξέρεις αλήθεια ότι στα Αγγλικά το mes- δλδ με παύλα μετά το «s» σημαίνει meso; Και meso σημαίνει κάτι στη μέση)
«ίνα διατί 'συ με καταδιώκεις;»

(σχετικό: το είπε ο Ιησούς ως οπτασία στον Σαούλ μια νύχτα που αυτός ονειρευόταν κι ύστερα, λέει, τα είδε όλα ο Σαούλ και το γύρισε το χαρτί ο τυπάκος κι από διώκτης έγινε φανατικός χριστιανός,
από τότε τον λένε Άγιο Πέτρο)

Δεν «τσαντίστηκα» (τι χαζο-ρήμα κι αυτό από τη σλαύικη λέξη τσαντίλα)
μήτε παρεξηγήθηκα.
Πλάκα στο δήθεν σοβαρό έκανα και κρίμα που πήγε φούντο η πλάκα. (μάλλον επειδή ήταν από μπετόν-αρμέ)

#9
Galadriel

Λιοντάρι δεν σε καταδιώκω γιατί δε σε ξέρω από χτες και ούτε είναι το στυλ μου. Συμβουλή δίνω ως πιο παλιά, για να μην γίνεται κουραστικό το κείμενό σου. Αυτή τη συμβουλή δεν μου την έδωσαν εμένα στην αρχή, από τακτ υποθέτω, για να μην νομίσω και εγώ ότι με καταδιώκουν, αλλά πραγματικά διαβάζοντας τα παλιά μου «αριστουργήματα» εύχομαι να το είχε κάνει κάποιος.

Αν σε νοιάζει η άποψη των άλλων και η εικόνα του σάιτ γράφτο, πάτα Προεπισκόπηση και κάνε μια επεξεργασία ώστε να το συντομεύσεις. Αν όχι, και το μόνο που σε νοιάζει είναι να βγάλεις από μέσα σου τον πόνο σου, άστα έτσι. Στα χω ξαναπεί αυτά και με έχεις γράψει, επιλογή σου σεβαστή, κάνε ό,τι θες. (Το παρόν είναι 10 γραμμές - το 1ο δικό σου 42, το 2ο βαριέμαι να μετρήσω).

#10
johnblack

Χαιρετίζουμε επιτέλους τη στιγμή της -έστω σταγονοειδούς- αυτοκριτικής! Γιατί θα ήταν στ' αλήθεια οξύμωρο, η συγγραφεύς μακροσκελών και οιονεί αυτοβιογραφικών πονημάτων του τύπου αιδοίο το οδοντοφόρο - δαγκανόμουνο, Μικρό Μαύρο Φόρεμα, μαγειρεύω ένα καλό γεύμα (και άλλα ων ουκ έστιν), να νουθετεί ματερναλιστικώς άλλους μακρηγορούντες...

#11
soulto

Νεο βιαγκρα για γυναικες λεει, που πασχουν απο ελλειψη σεξουαλικης επιθυμιας. Δεν υπαρχουν τετοιες γυναικες. Ξενερωτοι αντρες υπαρχουν μονο.

τουί από άντρα