Ακόμα και άτομα που έχουν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, θεωρούν ότι το υποθηκοφυλακείο είναι υποθηκοφυλάκιο, ίσως κατά το φυλάκιο ή το οστεοφυλάκιο. Πιθανότατα οι ίδιοι να αποκαλούν τον χειρουργό χειρούργο, κατά τον κακούργο ή τον ραδιούργο.

Κατά συνέπεια, ενώ γνωρίζουμε τι είναι το υποθηκοφυλακείο, διάχυτη είναι η απορία για το υποθηκοφυλάκιο: μάλλον το φυλάκιο όπου φυλάσσονται οι υποθήκες....

- Πατέρα, πού είπες είναι το ποδηλατάδικο;
- Ακριβώς απέναντι από το υποθηκοφυλάκιο αγόρι μου;
- Και πού είναι το υποθηκοφυλάκιο;
- Έλα ρε, από τον καιρό της δικταΚτορίας, είναι στη Μαρίνου Αντύπα, δε θυμάσαι;

ευτηχώς υπάρχουνε και ανθρώποι που κυριολεκτικά γίνονται ταύροι εν υαλοπωλοίο με τη γλωσσική αλητεία και είναι και τσαμπούκια θα λέγαμε - από το blog κάποιου για κάποιο θέμα που τα χώνει και σε κάποιους άλλους (από xalikoutis, 08/07/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Για το λήμμα τούτο στο απονέμεται επίτημο δικτακτορικό!

#2
Hank

Κι αφού γίνει δικτάτωρ, μετά θα γίνει αλέκτωρ!

#3
GATZMAN

Κι άμα λαλήσει τρεις φορές...

#4
Επισκέπτης

Ηπαρχουν ατομα που κακουργούν τιν ελινικι γλοσα

#5
Γιώργος Ζάκκης

Εύγε νέε μου! Το χειρότερο είναι ότι έχω ακούσει έως και δικηγόρους να τονίζουν λάθος την λέξη υποθηκοφυλακείο. Φταίει ίσως το ότι όταν προσπαθούμε να βρούμε πώς τονίζετε μία λέξη ψάχνουμε σε λέξεις όμοιας κατάληξης χωρίς να σκεφτόμαστε αν έχουν διαφορετική ορθογραφία. Πρακτικός κανόνας για να θυμόμαστε που τονίζεται το υποθηκοφυλακείο είναι ο παραλληλισμός με τη λέξη σχολαρχείο, που δεν μπορεί να λέγεται σχολάρχιο (αν και θα είχε πολύ πλάκα!).

#6
dryhammer

και αποθηκοφυλάκιο ακόμα